Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: @rtivisme : globalització neoliberal : laboral
Manifestació "contra l'explotació" al sector de l'Automoció a Saragossa
23 gen 2006
LA CGT ES MANIFESTA EN DEFENSA DEL SECTOR DE L'AUTOMOCIÓ A SARAGOSSA

Dilluns, 23 gener a les 10:25:08



Manifestació "contra l'explotació" empreses motor a Saragossa

Saragossa, 21 gener (EFE).- Centenars de persones van participar avui a Saragossa en una manifestació "contra l'explotació" i en defensa de "l'ocupació, les condicions de vida i de treball i la salut laboral" dels treballadors del sector de l'automòbil.
La marxa, convocada per la Confederació General del Treball d'Aragó (CGT) per a mostrar el seu rebuig a "els expedients de regulació d'ocupació, els acomiadaments, els xantatges de les multinacionals, la flexibilitat i la deslocalització", va començar sobre les 12:00 hores a la plaça Sant Miquel de la capital aragonesa.

El secretari de La coordinadora de l'Auto de CGT, César Yagüés, va indicar als mitjans de comunicació que "la patronal i els sindicats majoritaris, abrigats pel poder polític i econòmic, obliguen els treballadors a retrocedir en les seves condicions laborals i salarials".

A més, va criticar l'acció de les multinacionals, ja que al seu parer "augmenten els ritmes de producció a uns nivells altíssims" i "no contemplen de cap manera una planificació social" de les mateixes.

En l'actualitat, van explicar els convocants, totes les multinacionals de l'auto, les seves subcontractes i les seves empreses proveïdores, disposen a Espanya d'amplis marges per a flexibilitzar la jornada de treball i els calendaris laborals dels treballadors, en funció dels seus interessos de producció i els seus beneficis econòmics.

Al seu parer, si a les fàbriques es mantenen els actuals nivells de flexibilitat en combinació amb els "abusius" ritmes i condicions de treball en les cadenes de producció, es continuaran generant uns nivells de productivitat que continuaran propiciant retalls en les plantilles, però també contribuiran a finançar, accelerar i abaratir els processos de deslocalització.

Així, CGT aposta per la lluita en cada empresa i l'acció col·lectiva del sector de l'automòbil en defensa de l'ocupació de qualitat davant els problemes comuns originats per polítiques semblants de totes les multinacionals.

La manifestació, celebrada amb el lema "Davant de la deslocalització, ni un pas enrere ni un retall més", va comptar amb el suport de Seccions Sindicals de diverses fàbriques espanyoles del sector de l'automòbil i sindicats d'Itàlia, Suïssa, França, Alemanya i Suècia.

Aquest és el cas de René Alvarez, jubilat i que va acudir a Saragossa des de Perpinyà per a mostrar la seva solidaritat amb els treballadors espanyols.

Va criticar la situació laboral que s'està vivint en el sector de l'automòbil en tot Europa, "on s'estan duent a terme nombrosos acomiadaments" i va agregar que "el pitjor és que els governs no estan fent res per donar solució a aquest problema".

Entre les Seccions Sindicals que van recolzar la manifestació figuren les De CEDASA (Daganzo), Citroen (Vigo), Delphi-Packard (Tarazona), Mercedes Benz (Madrid), Dana (Vilanova i la Geltrú), Ford (Almussafes), Iveco-Pegaso (Madrid), Mann Hummel (Saragossa), Michelin (Vitòria), Nissan (Barcelona) i General Motors (Figueruelas).EFE rco/cg
Mira també:
http://www.rojoynegro.info/2004/article.php3?id_article=8189
http://www.rojoynegro.info/2004/article.php3?id_article=8183

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more