Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: corrupció i poder
Prohibeixen l'assemblea de Batasuna
20 gen 2006
Demà dissabte 21 de gener està convocada una assemblea general de la militància de Batasuna com a culminació del llarg procés de debat intern. Després de setmanes de pressió mediàtica el 17 de gener, el magistrat titular del Jutjat Central d'Instrucció núm. 5, Fernando Grande Marlaska, substitut de Baltasar Garzón, ha decidit suspendre de nou les activitats de Batasuna i ordenar que s'impedeixi la celebració de l'assemblea preparada per al dissabte a Bilbo.
MADRID-. Segon informen les agències de notícies , el magistrat de l'Audiència Nacional ha ordenat la suspensió de les activitats de Batasuna i dels seus "succedanis", de la seva capactitat de participar com a partit o com a qualsevol altre tipus d'organització, de la capacitat de convocar manifestacions, concentracions o actes públics; i de la capacitat per efectuar activitats propagandístiques.

El jutge especifica que la suspensió d'activitats inclou la clausura de les seus i locals de Batasuna així com la pàgina web i requereix la conselleria d'Interior del govern basc perquè doni les ordres per fer efectiva la mesura. A més anuncia que es notificarà la decisió als diferents mitjans de comunicació per a la qual cosa es prohibeix utilitzar espais publicitaris.

Batasuna ja estava il·legalitzada

L'estiu del 2003 el llavors titular del Jutjat Central núm. 5 Baltasar Garzón va suspendre les activitats de Batasuna com a mesura cautelar d'acord amb l'article 123 CP en la investigació que duia a terme sobre "l'entorn d'ETA i el seu entramat polític". Aquesta suspensió va caducar l'estiu passat perquè havia estat acordada només per un període de dos ays. En aquell moment no es va considerar la decisió perquè el Tribunal Suprem ja havia fet efectia la il·legalització. El debat pot semblar aparentment estèril però resulta clar que la mera il·legalització no semblava que portés automàticament la suspensió de l'assemblea de dissabte almenys d'acord amb la posició de la fiscalia general de l'Estat expressada les darreres setmanes. La decisió de l'Audiència Nacional avui clarifica la prohibició i impedeix expressament la celebració de l'assemblea de Batasuna, i el propi magistrat ha donat ordre expressa en aquest sentit.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Un nou atac a les llibertats i al procés de pau
20 gen 2006
comunicat de Revolta Global

Davant la prohibició de les activitats de l’esquerra abertzale:

L’auto del jutge Grande-Marlaska, pel qual es prolonga la il·legalització de Batasuna i es prohibeix l’acte previst per aquest dissabte 21 de gener, suposa un gravíssim atac a les llibertats d’associació, d’expressió, de reunió i de participació política i representa un pas enrera en el camí cap a una obertura d’un procés de pau al País Basc.

Aquesta decisió significa, a més a més, un nou èxit de l’estratègia de la tensió de la dreta i dels sectors més reaccionaris del poder judicial, els quals han pogut recolzar-se en una Llei de Partits antidemocrática que hauria de ser derogada pel Parlament per la via d’urgència. El govern de Zapatero ha cedit un cop més a aquestes pressions mostrant així l’enorme distancia que segueix existint entre la seva retòrica dialogant i l’adopció de passes concretes en el camí del diàleg i la negociació.

Des de Revolta Global rebutgem aquesta decisió judicial i donarem suport a qualsevol iniciativa que des del conjunt de forces polítiques i socials basques contràries a aquesta mesura es pugui adoptar per desobeir-la.
Re: Prohibeixen l'assemblea de Batasuna
20 gen 2006
COMUNICAT DEL COMITÈ CATALÀ DE SOLIDARITAT INTERNACIONALISTA (CCSI)

El Comitè Català de Solidaritat Intenacionalista vol expressar la seva solidaritat amb el moviment nacional d'alliberament basc arran de la pròrroga de la suspensió d'activitats de Batasuna, derivada de la il.legalització del conjunt de l'esquerra independentista fa dos anys. Ens reafirmem en la nostra convicció que la il.legalització demostra, un cop més, la situació de precària i tutelada democràcia que pateix l'Estat espanyol. La llei de partits és un atac als drets col.lectius del poble basc, i als individuals de tots els seus ciutadans i ciutadanes. Però, a més, tal i com ja vam advertir aleshores, suposa un greu obstacle en el procés de negociació per resoldre el conflicte basc, ja que denega i criminalitza la interl.locució a una de les parts fonamentals d'aquesta negociació. Concretament, la de Batasuna i la resta de l'esquerra abertzale, que és l'únic actor polític que aposta decididament per la pau a partir d'un escenari en què es doni la veu al poble per decidir el futur d'Euska Herria.

En els darrers temps, alguns dirigents del PSOE-PSE han reconegut, amb la boca petita, que la llei de partits va ser una “errada�, perquè dificultarà un futur procés negociador . La responsabilitat de solucionar aquest “entrebanc� està en mans del govern espanyol, que hauria de derogar una llei que comporta la discriminació d'una part de la societat basca, tal i com s'ha evidenciat els darrers dies amb el tancament de les seus de Batasuna i la prohibició de celebrar el seu congrés. La derogació de la llei de partits és necessària per donar credibilitat a l'expressada bona voluntat política del president del govern espanyol, José L. Rodríguez Zapatero, que de moment només s'ha concretat en declaracions mediàtiques, però que és orfe d'accions que vertaderament condueixin a desencallar el conflicte.

(CCSI)Comitè Català de Solidaritat Intenacionalista
Barcelona, 20 de gener del 2006.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more