Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
[Article] El 18 de febrer i l'autoodi dels catalans
19 gen 2006
Tota la vida hem sentit a parlar de l'auoodi dels catalans. Des que tinc un de raó que recordo haver-ne sentit a parlar i veure'n exemples regularment. Però l'actualitat política ha fet que una nova ocasió de plantar cara als qui ens roben els impostos, minoritzen la cultura i persegueixen la llengua i símbols, estigui apunt d'esdevenir una nova demostració de l'autoodi dels catalans i catalanes.
El proper 18 de febrer un segui d'entitats, amb els suport d'ERC i fins fa poc de les joventuts d'Unió es manifestaran pels carrers de Barcelona, sempre i quan això no incomodin excessivament als partits que poden desactivar amb facilitat la plataforma convocant. El lema de la manifestació pot semblar d'allò més ambigu: Som una nació i tenim el dret a decidir. Només una nació amb l'autoodi dels catalans és capaç d'afirmar que és una nació i que vol dicidir per ella mateixa com a mesura de suport a una llei orgànica que certifica que la sobirania pròpia és usurpada (o cedida) a l'estat ocupant. No ho entenc.

No entenc com es pot afirmar que una nació que porta més de 3 segles amb la sobirania segrestada no s'atreveixi a dir prou i exigir allò que ens pertoca i que els tractats internacionals reconeixen: el dret a l'autodeterminació. Plantejar una manifestació com la que s'ha convocat el 18 de febrer només pot respondre a dues motivacions, i potser és aquí on trobarem la clau. La primera és la que he apuntat, ingenuament pensaran alguns, la de l'autoodi dels catalans. La segona motivació: rentar-se la cara i les mans, si hi són a temps.

Parlo del famós quatripartit (tripartit + CiU), en especial d'ERC i en certa manera de CiU. L'estatut que s'està negociant a Madrid no és ni de màxims, ni esgota totes les opcions dins la constitució i pel camí que van, ni tant sols posarà un remei acceptable a l'expòli fiscal del principat. No estableix en cap moment la relació amb els Països Catalans, etc. És una llei espanyola, orgànica, que forma part del bloc constitucional, i per tant, lluny d'apropar-nos ala reunificació i la independència, ens hi aparta cada dia més. És per això que aquells qui han promès l'oro i el moro i han assegurar que una llei espanyola ens apropa a la independència necessiten un rentat de cara i de mans (ja que allò de les mans netes es va acabar amb les renegociacions i condonacions de crèdits per part de la Caixa i altres entitats).

Per aquells que justifiquin el seu autoodi amb l'argument de que cal plantar cara al què diuen a Madrid els diré una cosa ben simple: pel fet que sigui demonitzat a Madrid no vol dir que sigui positiu per nosaltres. Allò que Madrid critica, és a dir, tot, no és positiu per nosaltres. Pels Països Catalans serà positiu allò que camini cap a la construcció nacional i la unitat popular que permeti avançar cap a la recuperació dels drets i sobirania nacionals diguin el que diguin les lleis espanyoles. I no patiu, que en Losantos es posarà encara més a partir.

Per tot això, el 18 de febrer no penso sortir al carrer, sinó que ho faré l'11 de febrer per exigir, no només als espanyols i francesos, sinó als propis catalans el dret a l'autodeterminació.

Som una nació: autodeterminació!
L'11 de febrer tothom al carrer!
Mira també:
http://www.atzavara.net/blocs/xavi/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [Article] El 18 de febrer i l'autoodi dels catalans
19 gen 2006
És curiòs oi??
De totes formes tots ells junts i juntes tenen milions de vots i les CUP 8.000. A vegades es parla en nom del poble treballador català sense tenir gaire incidència en la política catalana actual. Ho dic de bon rotllo. Una mica d'autocrítica que fa 25 anys que estem igual.L'EI no té cap líder (estil Xirinacs)ni un equip de treball i difícil treballant nomès assambleariament s'arriba a cap lloc.
Re: [Article] El 18 de febrer i l'autoodi dels catalans
19 gen 2006
la política catalana actual és dins la lógica pseudo-democràtico burgesa de l'estat capitalista espanyol, és a qui per on es mouen els venuts del tetrapartit. això és el que justifica el discurs anterior, del company Miquel: les estructures de l'estat espanyol capitalista. tota una misèria si és que es vol anar d'independentista, no cal dir-ho.

el text de'n Xavi posa les paraules adecuades a allò que molts pensem, a allò que fins i tot entendran els militants catalanistes de bona fe, avui dia segrestats per la verborrea filohispànica dels tetrapartits de merda


gràcies company
Re: [Article] El 18 de febrer i l'autoodi dels catalans
19 gen 2006
al berro aquest que justifica no sé què pels "milions de vots"... dir-li que també el PP té milions de vots

no compararé les dues coses però dir que la inconsistència d'aquest argument queda de relleu en tractar-se de vots nacionalistes catalans dedicats a allargar la vida de la Una, Grande y Libre

fote-te'ls pel cul, els vots
Re: [Article] El 18 de febrer i l'autoodi dels catalans
19 gen 2006
Els vots es compren amb diners, no directament, sino per mig de la propaganda i favors personals. Si les eleccions fossin lliures no haurien de gastar tants milions en manipular els vots. Tota la propaganda nomes es mentida, aixi que moralment els qui guanyen ja son corruptes. El princial actiu d'un politic es la seva capacitat de mentir.
Re: [Article] El 18 de febrer i l'autoodi dels catalans
19 gen 2006
SI LES ELECCIONS FOSSIN LLIURES NO NOMÉS S'HI PRESENTARIEN ELS PARTITS QUE PASSEN EL FILTRE DE LA DEMOCRÀCIA BURGESA ESPAÑOLA, COM EL PASSÀ ERC
Re: [Article] El 18 de febrer i l'autoodi dels catalans
20 gen 2006
Si,si però continuen tenim mil.lions de vots i l'EI 8.000, quan una mica d'autocrítica?
Re: [Article] El 18 de febrer i l'autoodi dels catalans
20 gen 2006
l'autocrítica correspon als qui deleguen la seva representació política en partits capitalistes, que a més d'acceptar l'opressió del sistema no compleixen ni el propi programa

però a en Miquel només li importa el tamany, postura molt masculina
Re: [Article] El 18 de febrer i l'autoodi dels catalans
20 gen 2006
el tamany importa
Sindicat Terrassa