Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: un altre món és aquí : globalització neoliberal : immigració : indymedia : guerra
Fòrum Social Mundial 2006: tres llocs, tres moments i una sola veu per un altre món possible
19 gen 2006
Mali acull ja la primera de les trobades d'un Fòrum Social Mundial descentralitzat que també arribarà a Veneçuela i Pakistan. Una iniciativa que permetrà participar molta més gent i conèixer més alternatives i propostes.


Des d'aquest dijous 19 de gener i fins al dilluns 23, la capital de Mali, Bamako, es convertirà en el punt de trobada de grups, organitzacions i població civil amb propostes per a un món més equilibrat. Per primera vegada, a Bamako, milers de persones de tot Ãfrica poden participar en el Fòrum Social Mundial i explicar les experiències que en anys anteriors no van poder fer arribar a Porto Alegre (Brasil) o Mumbai (Ã?ndia), seus dâaltres edicions de la trobada.

I és que aquest any el Fòrum Social Mundial no se celebra en un mateix moment ni en un mateix lloc. Bamako, Caracas i Karachi són les ciutats que des de fa mesos es preparen per acollir una trobada en què s'abordaran temes globals però que, a causa dâaquesta nova organització, permetrà aprofundir en temes de caràcter més regional.

A Mali, per exemple, es parlarà dels interessos econòmics en les guerres, de l'exclusió que provoquen moltes estructures neoliberals, de la migració, de la defensa de l'agricultura tradicional, del deute extern i dels acords de lliure comerç... tot això amb qüestions com el VIH/Sida i la transparència dels governs com a eixos transversals.

Com a Caracas i Karachi, es tracta de posar sobre la taula els problemes que afecten tots els moviments i grups desplaçats al Fòrum Social Mundial, que normalment no tenen cabuda en altres trobades internacionals, però també de compartir experiències, propostes i alternatives per avançar realment La trobada no pretén només generar debats i reflexió, sinó fomentar aliances i promoure l'acció
cap a aquest âaltre món possibleâ que proclama el lema de lâFSM.

De fet, els temes que s'abordaran en les tres trobades reflecteixen aquesta voluntat del Fòrum Social Mundial de deixar clar que la cita no pretén només generar debats i reflexió, sinó també fomentar aliances i grups de treball actius.

Amèrica Llatina en moviment i cap a Caracas

A Veneçuela, de fet, les persones que participaran en el Fòrum Social Mundial (del 24 al 29 de gener) arribaran amb la certesa que l'intercanvi d'experiències i les lluites dels moviments socials realment estan donant resultats. La regió llatinoamericana acull lâFSM dies després que un indígena, Evo Morales, sâhagi proclamat president de Bolívia, i setmanes després que l'oposició de governs d'esquerra com Brasil, Veneçuela, Paraguai i Argentina impedís engegar l'Acord de Lliure Comerç de les Amèriques (ALCA).

Està previst que més 100.000 persones arribin a Caracas per participar en el Fòrum Social Mundial i en les 2.200 activitats organitzades
En total, s'espera que unes 100.000 persones arribin a Caracas per participar en el Fòrum Social Mundial i en les 2.200 activitats previstes per a aquests dies en la ciutat veneçolana, que abordaran temes com la diversitat cultural, el paper dels Estats i els poders privats, la reforma agrària, la creació de bases militars estrangeres en països llatinoamericans i la importància de la comunicació per crear xarxes i donar a conèixer les seves propostes.

Qüestions que també es repetiran, des d'altres punts de vista, a Pakistan el pròxim mes de març, durant l'última trobada del Fòrum Social Mundial d'aquest any.

El repte d'acollir el Fòrum Social Mundial

Organitzar un esdeveniment d'aquest tipus no significa habilitar diversos espais de trobada i animar les organitzacions socials a visitar-los i compartir impressions, sinó que necessita l'esforç i la coordinació de molts grups i institucions.

A Caracas, per exemple, problemes en la carretera que va de l'aeroport a la ciutat han mobilitzat aquests últims dies els organitzadors de lâFSM, que finalment han aconseguit que el Govern habiliti altres vies d'accés perquè els participants arribin sense dificultats.

A les tres ciutats que acolliran el Fòrum han adaptat algunes infraestructures, han condicionat alguns serveis per poder atendre tots els visitants i han promogut allotjaments econòmics i fins i tot gratuïts. A Bamako, a més, han mobilitzat nombrosos traductors voluntaris que permetran que les xerrades i les trobades se celebrin en idiomes tan diversos com l'àrab, l'anglès, el castellà, el francès, el wolof, el bambara i el kiswahili, entre dâaltres.

Tot això, per donar cabuda a gent, idees i propostes com més diverses millor.
Més informació:

Entra en la pàgina web conjunta del Fòrum Social Mundial
http://www.forumsocialmundial.org.br/

Per conèixer detalls de les activitats organitzades per l'FSM a Caracas, Bamako i Karachi entra en els seus llocs web
http://www.forosocialmundial.org.ve/
http://www.fsmmali.org/
http://www.wsf2006karachi.org/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Fòrum Social Mundial 2006: tres llocs, tres moments i una sola veu per un altre món possible
19 gen 2006
FSM, S.A. Diplomatique
Re: Fòrum Social Mundial 2006: tres llocs, tres moments i una sola veu per un altre món possible
19 gen 2006
el foro social mundial 2006 es la vanguardia de la contrarrevolucion burguesa
Colera camping CNT