Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: especulació i okupació
Crida del C.S.O.A. La Ramona (Cerdanyola) >> Manifestació dissabte 21: NO AL JUDICI NI EL DESALLOTJAMENT!
18 gen 2006
MANIFESTACIÓ CONTRA EL JUDICI I EL DESALLOTJAMENT

dia: dissabte 21 de gener
hora: 17'30
lloc: plaça de la Biblioteca (al costat de la RENFE)

el recorregut acabarà al Centre Social, on es farà un concert i hi haurà servei de bar per a tothom qui assisteixi.



.
Cartell.jpg
Notícia del C.S.O.A. La Ramona (Cerdanyola) >> Manifestació dissabte 21: NO AL JUDICI NI EL DESALLOTJAMENT!
Cartell2.jpg
Notícia del C.S.O.A. La Ramona (Cerdanyola) >> Manifestació dissabte 21: NO AL JUDICI NI EL DESALLOTJAMENT!
.



CRIDA URGENT A LA SOLIDARITAT I LA PARTICIPACIÓ

Companys i companyes de Cerdanyola i rodalies. El nostre projecte, que ja ha demostrat tenir prou empenta per superar tota mena d'obstacles i entrebancs en vies de construir una alternativa social i cultural per al jovent, i en general el veïnat del poble, es troba ara davant el pitjor enemic de la societat civil organitzada i qualsevol intent de bastir una nova realitat al marge de la crueltat capitalista i l'interès econòmic.

El judici contra La Ramona s'inicia el proper dia 26 de gener, i va adreçat a dos companys del Centre Social i a tots els qui el fem possible en general. No sabem quant de temps durarà ni les compensacions econòmiques que se'ns voldran imposar. L'Assemblea, però, ja ha decidit: LA NOSTRA VOLUNTAT ÉS RESISTIR.

Per això necessitem el màxim suport possible a la campanya d'informació contra el judici i el desallotjament que amb tota probabilitat suposarà. Ja hem començat a enganxar els cartells que veieu penjats aquí, i com a eix central de la protesta, anterior a la data de celebració del judici, hem convocat una manifestació.

Us convidem a tots i totes a assistir-hi per fer costat un projecte que és vostre i de tothom, al qual hi ha pogut participar tot aquell qui ha volgut i que ara per ara dóna prestacions gratuïtes a joves i adults del poble que el capital privat no pot igualar.

NI JUDICIS NI PREJUDICIS!
NO AL DESALLOTJAMENT!
LLARGA VIDA A LA RAMONA!



Assemblea del C.S.O.A. La Ramona
Cerdanyola del Vallès



-----------------------------------------------
-----------------------------------------------


QUI SOM? OR�GENS I EVOLUCIÓ DEL PROJECTE

[extret del text de presentació al veïnat, 17-12-05]


1. PRESENTACIÓ

Ja han passat quatre mesos des del dia d’aquella okupació silenciosa i el somni de crear un Centre Social Okupat i Autogestionat (C.S.O.A.) s’està convertint en una realitat tangible a poc a poc. Allò que a les primeres setmanes era un projecte difús, potser dèbil i ambigu, està evolucionant en una construcció col·lectiva forta, amb empenta, idees clares i un futur prometedor.

L’objectiu principal d’aquest C.S.O.A. és crear un espai alliberat al marge de tota pressió econòmica i política, intentant així donar forma a una petita alternativa social i cultural al sòrdid sistema que ens envolta. Creiem que Cerdanyola necessita un projecte autogestionat d’aquestes característiques, ja que no hi ha gairebé iniciatives contràries al sistema de compra/venda que ens ha estat imposat.

Partim de la base que per aprendre i ensenyar no calen més que ganes i il·lusions, i que tots i cadascun de nosaltres pot ensenyar alguna cosa nova a la resta, de la mateixa manera que hi ha quelcom per aprendre dels altres. Tot això amb la intenció de desenvolupar-nos i engrandir-nos personalment amb independència de qualsevol factor econòmic que pugui obstaculitzar el camí.

Per tot això, ja tenim una bona pila de classes i tallers de franc durant tota la setmana sobre diferents temes, i qualsevol persona que ho desitgi pot participar-hi o crear-ne un de nou. També tenim activitats d’oci gratuïtes i d’entrada lliure, ja que estem farts d’haver de pagar pels serveis que suposen un enriquiment de l’individu i de l’imaginari col·lectiu, com poden ser el cinema o l’adquisició de llibres. Només posarem preu a les coses que a nosatres ens han costat diners; això sí, populars i a l’abast de tothom.

Tenim una base assembleària, sense cap mena de jerarquització, en què cadascú pot exposar la seva opinió lliurement. Amb això volem que el funcionament de La Ramona sigui totalment igualitari, això és, que tots tinguem les mateixes oportunitats per decidir sobre qualsevol tema que afecti el Centre Social.



2. ACTIVITATS

Ja s’ha comentat que tenim una sèrie de cursos i activitats en funcionament durant tots els dies de la setmana, aquí us fem una petita descripció de cadascun d’ells:

- Classes d’anglès: aprenentatge d’expressions d’argot, mantenir converses, comentar llibres i lectura de textos, repàs escolar. Qualsevol nivell [dilluns 18-20h]

- Classes d’italià: qualsevol nivell. Professor nadiu [dimarts 17:30-19h]

- Classes de literatura: debats literaris, creació de poesia i prosa, creació de

la biblioteca popular. Obert a propostes [dimarts 19h]

- Taller de còmic: còmic i manga per a nivell bàsic i mig [dimecres 18-20h]

- Classes de guitarra: tots els nivells. Rock, trash, heavy, pop [dimecres 20h]

- Creació tèxtil i reciclatge: crea roba a base de reciclar-la [dijous 19h]

- Taller de malabars: creació de material i aprenentatge [dijous 19h]

- Taller de manualitats: ceràmica, estany, tridimensional, escultures de guix, pintura. Obert a propostes [divendres 18h]

- Taller de percussió: creació de batukada, aprenentatge i assaig. Tots els nivells [dissabte 16h]

- Taller de cant: aprenentatge i pràctica. Per a tots els nivells [divendres 20:30h]

- Cinefòrum: pel·lícula i debat [diumenge 19h]

Aquests són els que tenim actius ara mateix. Properament se n’iniciaran de rol en viu, esperanto i euskera. Els tallers són completament oberts i qualsevol persona pot proposar-ne de nous.



3. JUDICI

Sabem que qualsevol cosa que representi una alternativa al model de societat d’avui en dia és al punt de mira, i el C.S.O.A. La Ramona no se’n deslliura. El propietari de l’edifici ens denuncià per ocupació il·legal de l’immoble, a nom de dos dels participants del Centre Social que hauràn d’afrontar els costos del judici. Aquest està establert per al dia 26 de gener. Creiem que aquest procés judicial no està dirigit només cap a aquestes dues persones, sinó que és un atac contra tots els que participem activa o passivament en aquest projecte. I és més: una agressió al dret de donar ús i habitar els pisos i cases buits que tan sols serveixen als interessos dels particulars que els mantenen tancats per a apujar encara més els preus immobiliaris, a costa de milers de persones que no poden afrontar-los.



4. CONCLUSIÓ

El sistema capitalista, basat en gran part en l’obscura pràctica de l’especulació en les finances i en el fonament burgès inamovible de la propietat privada, es dóta de mecanismes per neutralitzar i criminalitzar qualsevol intent de crear una realitat alternativa (per molt petita que sigui) des de les bases del moviment assembleari que practica la solidaritat, el funcionament horitzontal i l’autogestió.

Des del C.S.O.A. La Ramona, ens reafirmem en els nostres principis i declarem lluita constant contra les injustícies que priven la gent d’un lloc on viure i dormir, que obliguen els i les joves de la ciutat a engrandir-se intel·lectualment per mitjà d’enriquir la butxaca de les grans empreses, i que demonitzen el magnífic guany que suposa que la joventut s’autoorganitzi en un projecte creatiu, combatiu i beneficiós per a tota la comunitat cerdanyolenca.

Llarga vida a La Ramona!



Assemblea del C.S.O.A. La Ramona
Mira també:
http://www.csolaramona.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Crida del C.S.O.A. La Ramona (Cerdanyola) >> Manifestació dissabte 21: NO AL JUDICI NI EL DESALLOTJAMENT!
18 gen 2006
TOTA LA NOSTRA SOLIDARITAT!!

www.kaosenlared.net
Re: Crida del C.S.O.A. La Ramona (Cerdanyola) >> Manifestació dissabte 21: NO AL JUDICI NI EL DESALLOTJAMENT!
18 gen 2006
Suport des de Terrassa!!
Re: Crida del C.S.O.A. La Ramona (Cerdanyola) >> Manifestació dissabte 21: NO AL JUDICI NI EL DESALLOTJAMENT!
19 gen 2006
teniu el suport del veinat!! canya a l'especulació!!

P.D.: no al centre direccional!!
Re: Crida del C.S.O.A. La Ramona (Cerdanyola) >> Manifestació dissabte 21: NO AL JUDICI NI EL DESALLOTJAMENT!
19 gen 2006
tot el meu suport a la Ramona.
Endavant amb les activitats i la lluita!

P.D: No al direccional! Prou especulació!!

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more