Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: un altre món és aquí : corrupció i poder : mitjans i manipulació : especulació i okupació
comunicat sobre la situació a can ricart
18 gen 2006
Divendres 13 de gener, l’Ajuntament de Barcelona va lliurar a la Comissió Salvem Can Ricart una nova proposta que preveu una modificació de la UA1 del Peri del Parc Central dins de l’àmbit d’actuació del 22@.
A la reunió, que es va convocar amb caràcter urgent el mateix divendres al matí, hi eren presents per part de la Comissió, representants dels col·lectius d’artistes, empresaris, entitats veïnals i col·lectius de joves; i per part de l’Ajuntament, el director de projectes urbanístics Oriol Clos, el gerent del 22@ acompanyat per una tècnic del departament, el gerent del districte de Sant Martí i un tècnic de participació.

La reunió va tenir com a objecte lliurar una documentació gràfica de la nova proposta, que segons paraules d’Oriol Clos, no és un document definitiu, però sí un punt de partida equilibrat, amb la voluntat de l’Ajuntament de liderar aquest nou procés i de que acabi amb un ampli consens abans d’entrar en el camí formal de l’aprovació. Reconeix que és un plantejament totalment nou i que la suspensió de la llicència d’enderroc ha possibilitat plantejar-ho amb la garantia de no malmetre més el recinte.

Per part de la comissió valorem positivament tenir una proposta concreta sobre la taula, malgrat que, a primer cop d’ull, decep el seu contingut, ja que no contempla la preservació de tots els elements patrimonials que s’havien considerat importants. També denunciem que en tot aquest temps s’han perdut totes les activitats industrials que hi havia a Can Ricart, exceptuant les artístiques d’Hangar, i que el mateix dia 13 es va tanca el bar Pacos malgrat els intents de que seguis donant un servei a la gent que allí està i amb perspectives de futur. Això ens situa en un escenari irrecuperable del que havia estat Can Ricart i hagués pogut continuar sent.

El gerent del 22@, Pere Fons, observa que pel que respecta a patrimoni hi ha la voluntat d’endegar un procés participatiu el més ampli possible i que més enllà de Can Ricart, cal tenir en compte el conjunt de fàbriques dins l’àmbit del 22@.

Les previsions de l’Ajuntament són que, abans de Setmana Santa, es pugui tenir un projecte definitiu. La Comissió crèiem que aquest projecte, entre altres coses, a part de conservar el patrimoni i el detall urbanístic que l’envolti, hauria de determinar també els usos que han de tenir aquests espais. Aquest aspecte, els dels usos, es considerat molt important per part de la Comissió. En primer lloc requerirà preservar el màxim d’espais i després consensuar el que allà es faci.

En quant al procés de discussió d’aquesta proposta, la Comissió Salvem Can Ricart planteja que fins ara les decisions s’han anat prenent en reunions i assemblees periòdiques amb el suport de més de quaranta entitats i col·lectius, la majoria d’àmbit de barri però també algunes de ciutat, amb un caràcter obert i de participació. En aquesta línia, dimecres 18 de gener hi ha prevista una reunió a Can Ricart, on s’explicarà el contingut de la reunió amb l’Ajuntament del dia 13 , sense descartar que en una propera pugui venir l’Ajuntament, que ja s’ha ofert, ha explicar els detalls.

Comissió Salvem Can Ricart

Barcelona 16 de gener de 2006

This work is in the public domain

Comentaris

Re: comunicat sobre la situació a can ricart
18 gen 2006
I per quan una comissio per tal de desinfectar Can Ricart.
Es una situació insostenible.
Aixo no pot continuar, tenim un focus d'infeccions a Barcelona i els poders publics no actuan, que estem esperant al primer mort, a que els virus existents alla que fan vida a les rastas dels tecno-cerdos-punky-guarros, mutin i nos es puguin aturar despres.
Tambe demano una comissio per tal de que s'actui en favor dels animals que son obligats a viure alla, em refereixo als gossos i rates que per alla pululan, i es que aquests animals s'han de cuidar i tenen drets a tenir una vida digna, i no la vida de porcs que sel's esta donant.
Es una situacion que esclatara ja que he vist moltes vegadas com els porcs (em refereixo als des dues patas) li treuen les puces als gossos per tals de posarselas ells.
Neteja a Can Ricart.
Defensem el dret dels animals.
Sindicat Terrassa