Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Davant la detenció i l’alliberament d’Osama Taatou Dannoun>>> Aturem la retallada dels drets civils i democràtics!
17 gen 2006
Declaració de Revolta Global
La posada en llibertat i el retorn a casa del company Osama Taatou Dannoun, arrestat sense justificació el passat dimecres sota l’aplicació de la llei antiterrorista, ens omple a tothom de satisfacció i alegria. Però no n’hi ha prou. Cal analitzar quines són les causes de fons que permeten que situacions com aquesta es produeixin i veure com la detenció d’un ciutadà innocent com Osama no és un fet aïllat ni fortuït, sinó que és conseqüència de la lògica de les actuals polítiques de retallades dels drets democràtics i civils i de criminalització d’alguns sectors socials.

El cas d’Osama és un exemple clar del racisme institucionalitzat per la Llei d’Estrangeria que criminalitza les persones amb nom i cognom àrab (tot i que, en el seu cas, és català) i de les greus conseqüències que té per a la ciutadania la retallada de drets democràtics i fonamentals bàsics que estan aplicant els governs de tot el món amb el pretext de la lluita contra el terrorisme. Mal que es justifiquen en nom de la seguretat ciutadana, en realitat, les retallades dels drets democràtics i processals només fan que augmentar la inseguretat, la vulnerabilitat i la indefensió de les persones, en particular d’aquells col·lectius socials més desfavorits, davant la repressió de l’Estat. Però, cal recordar-ho, qualsevol persona pot ser víctima de la repressió i la retallada de drets. Contràriament al què diuen els governs que les impulsen, les mesures aplicades en nom de la lluita contra el terrorisme no defensen la democràcia, sinó que la soscaven.

L’Estat d’excepció decretat pel govern francès de Chirac-Villepin-Sarkozy davant la revolta dels joves d’origen immigrant als barris perifèrics de les ciutats franceses la qual, recordem-ho, començà després de la mort de dos joves que s’escapaven d’una persecució policíac; el greu “error� de la policia britànica en assassinar a trets un ciutadà brasiler a Londres després dels atemptats del 7 de juliol del 2005; l’anti-democràtica Llei de Partits aprovada pel govern del PP la passada legislatura i el tancament d’Egunkaria; o l’espectacular operació “xacal� produïda la setmana passada a Vilanova i la Geltrú on es van detenir 14 persones sense respectar cap dret processal, democràtic ni humà, són exemples molt clars d’on ens condueixen les retallades de les llibertats democràtiques.

Més enllà d’augmentar la inseguretat i la vulnerabilitat respecte a l’Estat, i d’exposar a les persones a patir situacions injustificades com les d’Osama, les mesures de retallades dels drets civils, la legislació anti-terrorista i la legislació d’estrangeria, intenten fer oblidar que les causes del terrorisme internacional es troben en els desastres causats per les polítiques neoliberals i per les guerres imperialistes com la de l’Iraq, que condemnen a la misèria i desesperació a una gran part de la població del planeta.

Només la mobilització social, àmplia i continuada pot revertir aquesta situació actual de reducció dels drets democràtics, criminalització de sectors de la població i aplicació de polítiques econòmiques que destrueixen les nostres societats. Per aquest motiu cal seguir lluitant per reivindicar:

-la derogació de la legislació d’excepció i les retallades de les llibertats democràtiques que s’estan imposant a molts països de la UE i del món sota el pretext de la lluita contra el terrorisme i, en particular, la derogació de la Llei Anti-terrorista a l’Estat espanyol que vulnera els drets processals i democràtics mínims de qualsevol persona.

-la fi de les polítiques neoliberals que aboquen a la pobresa a milions de persones i de l’ocupació imperialista de l’Iraq, i l’aplicació de polítiques que garanteixin el dret a una vida digna a totes les persones del planeta i la solidaritat internacional entre els pobles.

Aturem les retallades a les llibertats democràtiques!

Barcelona, 17-1-06
Mira també:
http://www.revoltaglobal.net

This work is in the public domain

Comentaris

no tots els innocents han estat allibertats
18 gen 2006
Hola, ens agradaria contactar amb vosaltres, us entenem molt bé, perquè el passat 15 de juny, fa més de 7 mesos va ser detingut el nostre company i amic, Yagoub, en l'operació tigris, acusat de col.laboració amb terrorisme Islàmic, els que el coneixiem sabem que no té res a veure amb el terrorisme.
Actualment es troba en presó preventiva a Badajoz, amb el secret de sumari tancat, la seva companya i amiga, els/les amics/es, familiars i altres persones i entitats hem format una plataforma o­n demanem:

- Que sigui considerada la presumció d'innocència.
- Que siguin respectats els drets de les persones preses de viure al voltant del seu entorn familiar i social tal i com marca la llei.
- Que siguin oberts els secrets de sumari.
- Que no es confonguin els teremes terrorisme amb islam.

Per adderir-se al manifest o per més informació,podeu contactar amb nosaltres al yagoub_lliure_ja ARROBA hotmail.com

Ajudeu-nos a fer visible aquesta realitat!!!
Re: Davant la detenció i l’alliberament d’Osama Taatou Dannoun>>> Aturem la retallada dels drets civils i democràtics!
18 gen 2006
LLIBERTAT !!!!
Sindicato Sindicat