Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: criminalització i repressió : ecologia : especulació i okupació
Iberdrola continua pressionant els veïns de Simat i Barxeta
16 gen 2006
x La Haine - Valencia

La mobilització ciutadana a La Safor-Valldigna i La Costera contra la construcció de la línia d'alta tensió d'Iberdrola continua endavant, com continua també la pressió d'aquesta empresa elèctrica. Aquesta mateixa vesprada membres de les plataformes PKAT, "LES DELICIES " de Rafalguaraf, "NAT-Barxeta", i la Coordinadora Contra l'Alta Tensió de la Valldigna, s'han presentat a peu d'obra quan Iberdrola intentava il·legalment reinicialitzar les obres de la línia d'alta tensió i han convocat per a demà una concentració al "Clot d'Isidoros", àntic camp de tir de Simat junt al "Pla de Corrals " al terme de Simat de la Valldigna , límit amb al de Barxeta, a les 10 del matí, per tal de realitzar una roda de premsa i mostrar la seua negativa a que continuen realitzant-se les obres de construcció de la línia d'alta tensió.

Per altra banda des de la Plataforma No a l'Alta Tensió de Barxeta NAT, han denunciat que Prop d’una vintena de veïns i veïnes de Barxeta han estat citats a comparèixer davant del Jutjat d’Instrucció núm. 3 de Xàtiva per part de la companyia elèctrica Iberdrola, acusats per aquesta empresa de suposades coaccions i danys.

Aquests veïns, i molts més, es van concentrar davant les obres que l’empresa Iberdrola estava desenvolupant en el seu terme municipal, en una zona natural protegida, amb l’objectiu, precisament, de denunciar la il·legalitat de les seues accions davant de la guàrdia civil (SEPRONA). "L’actuació arrogant i delictiva d’Iberdrola incomplia, entre altres, el punt segon de la Declaració d’Impacte Ambiental emès per la Conselleria de Medi Ambient de la Generalitat Valenciana, governada pel Partido Popular (còmplice seu en totes les actuacions contra el poble de Barxeta), i en el qual s’estableix que l’execució del projecte de Línia d’Alta Tensió entre Castelló de la Ribera- Gandia està supeditada al compliment que en la instal·lació dels suports (les torres) «no s’obriran accessos nous, aprofitant-se sempre els camins, alhora que es respectarà la vegetació existent». De més a més, les obres d’Iberdrola incomplien també les resolucions d’alerta màxima per risc d’incendi que havia adoptat i publicat la Generalitat Valenciana".

Aquestes denúncies formulades pels veïns i arreplegades per escrit per la guàrdia civil afirmen des de NAT Barxeta, "estranyament i sospitosament no s’han traslladat als òrgans competents perquè iniciaren les accions legals contra la premeditada actuació il·legal de l’empresa Iberdrola. Però ara Iberdrola, utilitzant el seu entramat informatiu, que infringeix clarament la Llei de Protecció de Dades, i fent ús de la impunitat concedida i avalada pels poders polítics de la Generalitat Valenciana, ha aconseguit que l’esmentat Jutjat cite a declarar a persones que ni tan sols van estar presents en el lloc dels fets".

La denúncia que ha fet Iberdrola contra els veïns i veïnes de Barxeta ha estat tan arbitrària que no solament s’han denunciat persones que no havien participat en les mobilitzacions, fins i tot s’ha citat a comparèixer un home que fa deu anys que és mort.

"Entenem, per tant, que ens trobem davant una acció judicial que preten atemorir el poble de Barxeta. Aquestes pràctiques són més pròpies de corporacions mafioses que no d’empreses sotmeses a la llei i respectuoses amb els drets democràtics de la ciutadania. Però el més greu de tot és la complicitat que advertim per part d’institucions públiques que haurien de garantir els drets democràtics i el compliment de la llei. No entenem, a la vista de l’arbitrarietat de la denúncia, com l’Administració de Justícia no ha fet una valoració prèvia abans de citar a declarar fins i tot persones difuntes. Sospitem clares connivències entre l’Administració de Justícia i l’empresa Iberdrola. Connivència que ha permès una acció injusta contra persones que han vist xafats els seus drets més elementals".

"Entenem també que, a la vista de tot això, el Jutjat ha actuat seguint un procediment més que dubtós des del punt de vista legal, més propi de accions judicials de països tercermundistes i corruptes. Ens sorprèn també que la guàrdia civil, en concret el SEPRONA, no haja donat curs a les denúncies que els veïns i veïnes de Barxeta li expressaren contra les obres il·legals d’Iberdrola, i que no haja exigit que desferen les obres fetes il·legalment, consentint, com si diguérem, que el lladre no fóra denunciat i que tampoc no restituïra allò que havia obtingut il·lícitament".

Per últim des d'aquesta plataforma ciutadana afirmen que: "hem de denunciar, una vegada més que Iberdrola esta actuant en contra d’una sentència del Contenciós Administratiu que denega l’autorització administrativa concedida per la Generalitat Valenciana, per tant ha executat les obres IL·LEGALMENT, atès que, conseqüentment, ha quedat anul·lada la llicència d’obres que permetia continuar l’execució de la línia. Tanmateix, ni la guàrdia civil ni l’Administració de Justícia han actuat contra Iberdrola per defensar la legalitat. I això els converteix també en còmplices d’una il·legalitat".

"Des de la Plataforma de Barxeta Contra l’Alta Tensió NAT, donem tot el nostre suport a aquestes persones valentes que han estat denunciades per defensar la seua salut, l’entorn viu i no degradat de Barxeta, i animem tothom a continuar treballant per la salut de les persones, per la preservació del nostre territori i contra els interessos especulatius de la mafiosa Iberdrola i els seus còmplices".

Font: L'avanç, informació lliure, publicat a La Haine, desobediència informativa

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more