Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: indymedia : xarxa i llibertat
Els 'guardians' de la xarxa Grid es reuneixen a la UAB
16 gen 2006
La xarxa informàtica Grid més gran del món, construïda per al projecte EGEE, suma més de 20.000 ordinadors i 4 milions de Gigabytes d'emmagatzematge, localitzats en dos-cents centres. Avui i demà els responsables dels centres regionals d'operacions del projecte s'aplegaran a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) per tenir-hi una de les reunions periòdiques. La funció dels centres és de descobrir i resoldre els problemes de la xarxa.

http://public.eu-egee.org/
http://www.ifae.es/pic/

El Port d'Informació Científica de la UAB, una base de superemmagatzematge innovadora situada en aquesta universitat, gestiona tots els centres del sud-oest europeu i és l'amfitrió de la reunió. El doctor Andreu Pacheco és el coordinador d'aquests centres i investigador de l’IFAE i del PIC.

Grid EGEE

Com diu la paraula una Grid és un ordit de poderosos bancs de dades que capten els recursos del planeta a través de xarxes de comunicació avançades. Aquest ordit permet que científics que treballen en un mateix camp puguin compartir unes dades que altrament no els arribarien. Per tant, del correcte funcionament de la Grid de l'EGEE, en depèn la feina diària de milers de científics. Un exemple d'aquesta aplicació és la comunitat de físics de partícules que treballen amb els experiments del Large Hadron Collider (LHC), el potent accelerador de partícules del CERN que entrarà en funcionament l'any que ve.

http://lhc.web.cern.ch/lhc/

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat