Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
L'ajuntament ocupa el Patrimoni de la CNT Premià de Mar¿?
16 gen 2006
La Regidoria de Cultura ha admès avui que la utilització de l’edifici del número 13 del carrer St Pau s’està fent de facto, atès que de moment no s’ha localitzat cap document que reguli legalment l’ús d’aquest immoble per part de l’Ajuntament. El Regidor Ernest Casadesús ha indicat a aquest informatiu que des del Consistori, i a tenor dels documents que s’han pogut conèixer, es considera que l’edifici és del Ministeri d’Hisenda. Amb tot, però, també ha dit que hauran de ser els Serveis Jurídics que ho confirmin. Pel que fa a la CNT, Casadesús ha explicat que aquest sindicat va confiscar l’edifici a la cooperativa de pagesos, de manera doncs que no en seríen els hereus legítims. D’altra banda, i en contra del que opinen Ajuntament i CNT, l’exalcalde Gaietà Pinyol, que va governar del 1973 al 1977, ha assegurat a RPM que l’edifici va passar a titularitat municipal durant el seu mandat.
article.asp?id=184349
Ahir us explicàvem que la CNT de Premià de Mar ha reclamat poder gaudir d’algun espai a l’edifici del número 13 del carrer St Pau, aquest edifici històric que actualment està ocupat per una desena d’entitats culturals del nostre municipi. I en aquest cas la paraula “ocupat� gairebé podríem dir que té un sentit literal i figurat, ja que de moment no apareix cap document que, d’una manera oficial, demostri que aquest ús dels espais sigui del tot regular.

A partir d’aquesta demanda de la CNT, que es basa pels que ens explicaven ahir, en la vinculació que tindria aquest sindicat amb la Cooperativa que va construir aquest edifici (així ho assegura el sindicat) ens hem dirigt a l’Ajuntament i li hem demanat unes quantes coses: de qui és exactament aquest edifici i en virtut de quin contracte ara mateix aquest espai està administrat per la Regidoria de Cultura. La veritat és que ens n’hem sortit a mitges; encara queda molta feina. De fet, pel que hem sabut, la qüesitó legal ens l’han de resoldre des de Serveis Centrals i des del Departament Jurídic, i això encara no s’ha fet. El Regidor Responsable Miquel Plubins encara no ens ha pogut atendre.

Però hi ha un altre regidor que té competències en la matèria: el regidor de Cultura. I les té en tant que és el regidor del patrimoni cultural de Premià de Mar i també en tant que és aquesta regidoria la que gestiona la utilització d’aquest edifici.

Abans però de parlar amb el Regidor en qüestió, que és l’Ernest Casadesús, hem d’escoltar una persona important en tota aquesta història amb la qual ha parlat aquesta redacció: és l’alcalde Gaietà Pinyol, que va governar entre els anys 1973 i 1977, és a dir, que va enganxar l’acabament de la dictadura i per tant el moment en què aquest edifici va ser “retornat� a Premià de Mar. Atenció perquè la versió de Pinyol desmonta la tesi de l’Ajuntament i de la CNT. Segons l’exalcalde, en el seu mandat es va fer una gestió que va servir perquè la titularitat de l’edifici passés a l’Ajuntament

Fes clic a "PN 13.01.06"

Premià Notícies 13.01.06

13/01/2006 14:16:00
Mira també:
http://www.comemissores.com/rpremia/noticies/article.asp?id=184349

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat