Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
quieren sancionar al avui
15 gen 2006
Volen sancionar al diari avui per l'exel·lent article antifaixiste i antiglobal publicat dijous passat.
Aquí os deixo un extracte.



El artículo en cuestión forma parte de la sección fija del periodista Iu Forn en este rotativo. En el texto de la controversia el autor dirigía "unos consejos de amigo" a unos supuestos militares golpistas al hilo de las controvertidas declaraciones del general Mena. El artículo incluía consejos como "si entran en Barcelona por la Diagonal, dejen los tanques y cojan el tranvía, que estamos hablando de una ciudad sostenible". "Una vez en la Diagonal verán que a mano derecha está la sede de La Caixa, ya saben, esos de la opa que quiere matar de hambre a Ejpaña. Es evidente que merece ser asaltada. ¡Pero mucho cuidado! Si en un despacho se encuentran con una chica alta y rubia, déjenla en paz. Podría ser una hija del Rey, que trabaja en la empresa".

"Si en pleno saqueo de la ciudad deciden volver a llevarse papeles, mejor que esperen a que vuelvan los que ahora están llegando de Salamanca. Si se los llevan todos juntos, aprovecharán el transporte y ahorrarán un dinerito, que siempre viene bien. Recuerden que la ordenanza de civismo de Barcelona prohíbe la práctica de la prostitución en según qué supuestos. Por tanto, mejor que vengan sin sus madres

This work is in the public domain

Comentaris

Re: quieren sancionar al avui
15 gen 2006
"excelent article antifaixiste"

vs

"la práctica de la prostitución en según qué supuestos. Por tanto, mejor que vengan sin sus madres "


???
Re: quieren sancionar al avui
16 gen 2006
A mi también me parece un poco cutre el artíclulo. Además dudo mucho que se censure a un diario de la tirada del AVUI, por muchas tonterías que diga.

La cuestión de fondo, para mí, es el hecho de que existan entidades institucionales capaces de censurar medios por las opiniones que allí se expresen, ya sea el AVUI, la COPE o el Egunkarria.

La libertad de expresión no se puede limitar en ningún caso. Salvo en el de golpistas uniformados, claro. Pues sus opiniones se convierten en chantage ante el peso de sus armas.
Re: quieren sancionar al avui
16 gen 2006
El grau de tensió i de manipulació -d'un costat i de l'altre- en alguns mitjans de comunicació que emeten des de Madrid o s'editen a la capital de l'Estat ha arribat a un punt alarmant. Dijous passat Iu Forn, columnista col·laborador d'aquest diari, va publicar un article -en to irònic, seguint l'estil que l'identifica- contra el colpisme. Dins el text hi havia una expressió improcedent. Però en tot moment l'articulista deixava ben clar que es refeia a hipotètics colpistes -com indicava el mateix títol de la columna, Manual del bon colpista- que pretenguessin prendre amb tancs Barcelona. L'endemà alguns diaris digitals i una emissora de ràdio -la COPE- van manipular el contingut de l'article. Els "colpistes" havien esdevingut "militars". El tot, una vegada més, es prenia per la part. No es tractava de l'opinió satírica d'un periodista contra colpistes, sinó d'un insult de tot el diari AVUI contra l'estament militar. El director general de Comunicació del ministeri de Defensa va demanar explicacions a la direcció d'aquest diari, però sempre sobre la base d'una informació manipulada a consciència, perquè feia referència a "comentaris o frases ofensives per als membres de les forces armades en general". Prenent com a referència el contingut de l'article d'opinió, mai se'n podria haver derivat una interpretació semblant. Però el ministeri va actuar exclusivament en funció de les informacions que li arribaven des dels diaris digitals i les emissores de Madrid.

Ahir Iu Forn va haver d'explicar el subjecte de la seva crítica, quan havia quedat ben clar en l'article, i va demanar disculpes per una expressió "desafortunada". Resulta dramàtic que fins i tot diaris que pretenen informar amb solvència -com El País- confongués en portada els seus lectors i identifiqués colpistes amb "militars", amb una duresa que no utilitzen mai contra els que han pres l'insult com a divisa editorial des de la capital de l'Estat.

Alguns han pretès que l'AVUI pagui els plats que han trencat uns altres. És obvi que el diari i la seva direcció només es fan responsables del que publiquen. No d'allò que alguns manipuladors professionals voldrien que publiqués. Un article que cada dia es fa en clau d'humor va ironitzar, amb més o menys fortuna, sobre el colpisme i això ha desfermat una tempesta que pretén, una vegada més, convertir el catalanisme en el màxim exemple del mal. Com que alguns afirmen que el dimoni existeix per justificar les seves croades particulars, cal que el dimoni faci maldats, i, si no en fa, cal inventar-les.

Ahir, mentre El País desqualificava greument tots els professionals que fan l'AVUI, continuaven arribant a la nostra redacció tota mena d'insults i d'amenaces de mort. Què és més greu, la ironia, ni que sigui excessiva, o una amenaça d'aquest calibre? I en alguns diaris digitals, com ara Periodista Digital, desenes de persones insultaven amb contundència tots els catalans, demanaven una intervenció militar o amenaçaven directament l'articulista objecte de la seva ira. Si la columna publicada va transgredir la legalitat, per a això hi ha els tribunals; si va caure en el mal gust, el seu autor ja ha demanat disculpes. Però ¿i la manipulació sistemàtica que ens fa dir allò que mai hem dit i les amenaces que busquen qualsevol excusa per espantar la discrepància?
Re: quieren sancionar al avui
16 gen 2006
indignant
Re: quieren sancionar al avui
16 gen 2006
Ara tots comencen a adonar-se del que significa viure en un règim hereu directe del feixisme? Atenció als grups autònoms i anarquistes varius! per una banda tenim una esquerra parlamentaria que està pactant el que serà un nou model institucional. Una esquerra que, sense voler fer canvis a l'estructura economica espera mantenir-se gestionant el xiringuito durant molts anys. Per l'altre tenim una dreta unificada al pp. Des dels liberals fins als nacionalcatòlics. Els nacioonalistes catalans continuant, com fa més de mig segle, entre les dos aigues de l'espectre ideologic burgés, ben agafats als arguments emotius i irracionals.
Re: quieren sancionar al avui
16 gen 2006
El 12 de gener de 2006 Iu Forn va publicar Manual del bon colpista a l'Avui. Dos dies després de la publicació d'aquest article amb una oració desafortunada El País va fer el comentari següent:

Mal periodismo
El artículo Manual del buen golpista, publicado ayer por Avui, es más bien un manual de mal periodista, la demostración de cómo se escribe cuando faltan argumentos o ideas y se recurre a la provocación mediante el insulto. No dice nada sobre los militares, sino sobre este periodista en particular y sobre la capacidad de sus jefes en la redacción del periódico a la hora de saber distinguir un artículo pésimo y además, zafio y, maleducado. Por eso, quizás, el Avui es uno de los diarios menos vendidos en Cataluña: porque publica malos artículos, malísimos. Resulta muy cansado y produce pesadumbre tener que insistir en que este tipo de periodismo basado en el insulto y la tontería no es nuevo (se ejerció sobre todo en el siglo XIX, no solo en España, sino en todo el mundo), pero que se suponía que poco a poco, en el siglo XX y ahora en el XXI, se había ido abandonando como consecuencia de la extensión de la educación básica y de la buena alimentación. Lamentablemente, en España ha sufrido un nuevo renacer, no solo en algunos ejemplares de la prensa escrita, sino, sobre todo, en algunas emisoras de radio. Qué se va a hacer. Sumemos el nombre de Iu Forn a la lista de periodistas guerracivilistas, empeñados en ocultar sus insuficiencias profesionales con el uso a diestro y siniestro del insulto. Qué aburrimiento...- EL PA�S

En aquest text cal remarcar tres idees: la crítica a la tasca periodística d'Iu Forn, la crítica a la qualitat de l'Avui, fer que explica el baix índex de vendes, i la ironia i el sarcasme que utilitza contra el que EP anomena mal periodisme.

En aquest article ens centrarem en les dues darreres idees. La idea que un baix nivell de qualitat implica un índex baix de vendes és simple i qüestionable. Com s'explica llavors que programes teleescombraries d'Antena 3 o Tele 5 tinguin molta audiència? I com s'explica, donant la volta a l'argument, que programes de qualitat com els de Cuatro (almenys segons EP) tinguin tan poca audiència? Centrant-nos en EP. Segons aquest criteri, El Periódico de Catalunya i La Vanguardia són millors que EP perquè tenen moltes més vendes. I el diari té menys qualitat a Catalunya que, per exemple, a la Comunitat de Madrid.

D'altra banda, no deixa de ser curiós que de manera indirecta EP es presenti com un exemple de buen periodismo. EP és, des de la seva fundació, un diari que defensa les raons d'estat (en concret, les raons d'estat de l'Estat espanyol). Per exemple, el seu tractament del conflicte basc té poc a veure amb el codi deontològic o amb la recerca de la veritat. De fet, cal incloure'l dins el que podem anomenar propaganda. Res més lluny, doncs, del buen periodismo.
Re: quieren sancionar al avui
16 gen 2006
Llàstima que no hagués titllat de fills de puta tots els militars espanyols. Això hauria alegrat unes quantes persones. Uns perquè protestaries més i millor i altres perquè així ho creuen. Així haurien estat tots contents
Re: quieren sancionar al avui
18 gen 2006
acabo de el cutre artí , porque independientemente de lo que genere hay que reconocer que es malo de collons (sacaré mi catalán infantil que es lo que me obligaron la epoca que pasé en Tarragona y a fin de cuentas me quedó eso, acordarme de las palabrotas

total..........para lo que hay que hablar allí.
Soy nieta,hija y hermana de militares, a mucha honra;haber habrá de todo como aquí y como allí, mucho fills de puta.De puta mi madre no tiene nada pero nada¡¡¡como tampoco lo es la Sra madre del Rovira(el titulo de Sr aun no se lo ha ganado) y eso que su Sra mamá es esposa de guardia civil, ella ha visitado Cataluña si espero que haya ruzado la Diagonal sin problemas por que si no..........la invitaría a mi tierra, Andalucía donde a todos se le quiere y encima enseñamos a baiñar sevillanas gartis¡ea.(imagino que estaopinión durará poco segun el gusto del websmarter)Pos ná, lo dicho, que ustedes se coman bien el estatuto dichoso eh, que ya cansan
Sindicato Sindicat