Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: un altre món és aquí
Un altre model de mobilitat...és possible? Quants ciclistes no es treuràn el carnet de conduir?
15 gen 2006
Tinc una edat raonable, des de petit he utilitzat la bici pel poble i també durant tota l'adolescència. Després la vaig abandonar i la vaig tornar a recuperar fa uns anys. Diriem que és el meu vehícle privat d'us habitual però no diari. Per convicció no m'he tret el carnet de conduir. Tot i així fa temps que em corre una pregunta per dins. Quants usuaris de la bici estan disposats a no treure's el carnet de conduir? Perquè arriba aquell moment als 18 anys en que és "normal, habitual, madur, correcte, encertat, necessàri, mostra d'independència" treure's el carnet de conduir? Perquè per tenir feina es necessita carnet i vehícle? Diferents sectors del capital s'ajuden entre ells?

A mi no m'agraden els cotxes ni l'us que se'ls dóna. No m'agrada veure que la inmensa majoria de gent confón conduir amb sortir a la carretera a fer carreres. No m'agrada veure que la gent condueix però no circula. No m'agrada veure'm dins el cotxe d'una altra persona i mirar per la finestra del cotxe i tenir sempre la mateixa sensació, la sensació de ser en un videojoc de carreres de cotxes acompanyada de la sensació de que cada cop que faig un trajecte amb cotxe arribo sà i estalvi a casa per que alguna força externa a la humanitat ho ha volgut així. No n'hi ha prou amb haver triat com a conductor algú seriós i responsable, sempre hi pot haver un boig que et foti una hostia, et cardi el cotxe i de retruc a tu. Dèia un conegut, mestre d'autoescola, que un boig al volant d'un vehícle motoritzat es converteix automàticament en una màquina de matar. Té raó. Quants d'aquests ciclistes presumptament ecologistes i presumptament convençuts de la necessitat d'un altre model energètic i de mobilitat estan disposats a no treure's el carnet de conduir, enfrontant-se a la realitat de ser dependents de tercers per a llargs trajectes i iniciant així el camí cap a un altre model de mobilitat?

m'acosto als 30 anys i els meus pares als 60 i començo a tenir la consciència clarissim de que les meves conviccions xoquen amb una realitat inmediata, evident, la de que pot arribar el dia i segurament arribarà en que els meus pares per qüestions de salut necessitin que els porti a algun lloc i que per tant necessito vehícle privat. Estic en situació de no treure'm el carnet de conduir? Ho està algú realment? És realment possible un altre model de mobilitat en aquestes circumstàncies? La nostra societat permet realment no treure's el carnet de conduir?

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Un altre model de mobilitat...és possible? Quants ciclistes no es treuràn el carnet de conduir?
15 gen 2006
els cotxes son necessaris, simplement hem d'apendre a utilitzar-los correctament
Un altre model de mobilitat...és possible? Quants ciclistes no es treuràn el carnet de conduir?
15 gen 2006
Curiosa observació. Els cotxes són necessaris? necessitem un transport privat? És possible jubilar l'actual model de mobilitat en pro d'un model de mobilitat no contaminant? És possible assumir la nostra interdependència, la nostra finitud, la nostra intrascendència, les nostres limitacions així com les del planeta? És possible assumir que el planeta i els seus recursos s'acaben? I devant de tot això, és possible pensar la conducció de cotxes com una entelequia aparentment sòlida que es manté per una acte de fe col.lectiu en una falsa infinitud dels recursos fòsils del planeta i una adecuada gestió d'aquests recursos per part dels poders que ens controlen i ens governen?
Re: Un altre model de mobilitat...és possible? Quants ciclistes no es treuràn el carnet de conduir?
15 gen 2006
Només una observació: si vius fora de Barna, com en el meu cas, si no tens cotxe l'has cagat, pq no pots anar a treballar enlloc sense cotxe (o una motoreta, almenys). No estaràs fent cada dia 30 km en bici per anar al curro, segur que encara que fessin una xarxa d'autobusos de la hòstia, dubto molt que arribessin fins els poligons apartats, i menys si un/a comença a currar a les 6 del matí. Ni a la zona franca l'autobús dels treballadors (l'únic que entrava al polígon de la zona portuària) començava tant d'hora. Imagina't si a una ciutat com a Barna passa això, com deu ser a Girona (on jo visc), per exemple, sense cotxe!

Completament d'acord amb tu en què maleeixo les carreres i les presses pq són un perill, el cotxe pot ser una màquina de matar si el condueix un boig, però per sort també hi ha molta gent prudent. Tot depèn de l'ús que se'n faci!
Un altre model de mobilitat...és possible? Quants ciclistes no es treuràn el carnet de conduir?
15 gen 2006
Completament d'acord amb tu noia. Si no es té cotxe, avui en dia no es pot arribar a tot arreu, no tenim una xarxa de transport públic prou bona.
Re: Un altre model de mobilitat...és possible? Quants ciclistes no es treuràn el carnet de conduir?
01 feb 2006
A la pagina http://ciclismobcn.blogspot.com/ estic creant una web perquè la comunitat de ciclistes de Barcelona podem posar foto-denuncies sobre la invasió del carril bici per part dels cotxes, i els defectes en el seu disseny.

L'objectiu és que les autoritats prenguin consciencia dels perills als que ens enfrentem aquells qui hem escollit un mitjà de transport ecológic i eficient, però maltractat per la dictadura del cotxe.

També serveix de lloc on desfogar-vos si voleu. ;-)

Salutacions.
Sindicat