Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: immigració
comunicat operació i xakal
15 gen 2006
us deixem el comunicat de la operació xakal,la operació antiterrorista que ha sembrat al pànic entre els veíns de vilanova i la geltrú i que ha fet alimentar el foc contra la comunitat musulmana,contra la immmigració en general.
roda de premsa.jpg
Imagen 072.jpg
Imagen 073.jpg
Imagen 074.jpg
Imagen 075.jpg
Davant dels fets ocorreguts la matinada del passat dimarts 10 de gener, festivitat del sacrifici (al `ayd al âadï¬ahï¬) per a la comunitat musulmana, volem manifestar el següent:

-     Primer de tot la nostra indignació pel tractament de lâinformació feta pels mitjans de comunicació, nacionals, estatals i internacionals, que lluny de seguir els criteris de professionalitat periodística, informant amb objectivitat, han buscat en tot moment el sensacionalisme, difonent sense dubtes la versió criminalitzadora, sense respectar la presumpció dâinnocència i exagerant les acusacions.

-     Això, i el nostre malestar per quan i com es va fer lâoperació. No som tan ingenus de pensar que fos casualitat el fet que es triés el dia de la festa del sacrifici, una de les dates més assenyalades per a la comunitat musulmana i amb més arrelament popular, per a fer aquest fort cop dâefecte. Un avís. Però, un avís per a què? Per a dir que âels terroristes seran perseguits fins al finalâ?? O per a fer assumir la seva vulnerabilitat a la comunitat immigrant, per a fer-li interioritzar la seva por, i âla seva culpabilitatâ??. Lâimpacte i la commoció que va causar entre aquesta comunitat era i és encara patent, i sense oblidar que els va impedir de celebrar la festivitat amb una mínima normalitat.

I no ens sembla tampoc casualitat la posada en escena que van protagonitzar les forces policials i militars de lâEstat, més digna dâuna pelâ¢lícula de ficció, malgrat que darrerament ens hi estem acostumant. Lâimpressionant desplegament, amb un gran nombre dâagents, i fortament armats, a molts carrers de la vila, transmetia una sensació dâalta perillositat que de seguida va deixar empremta entre la població, contribuint així a incrementar la sensació dâinseguretat, que ara mateix és la llenya que alimenta el foc del rebuig a la comunitat nordafricana, i lâimmigració en general.

-     Sentir les notícies del mateix dia o veure les portades dels diaris de lâendemà feia venir por. Per a valorar les acusacions imputades esperarem als avenços del procés judicial, però ens atenim a les diverses experiències precedents, per les quals sabem que aquestes detencions massives sovint es fan a partir de proves poc o gens consistents, recolzant-se en vincles tan poc inculpatoris com ara parentiu, o simple coneixènça, i fins i tot aparença estètica. Diem això perquè encara ens en recordem del cas del tristament famós âComando Dixanâ?, del qual es recorden paròdicament les declaracions del president del govern dâaleshores, José Maria Aznar, i dâaltres dirigents del seu partit, declaracions tan verídiques i fonamentades com les acusacions de possessió dâarmes de destrucció massiva de lâIraq previ a lâocupació. I diem això per què alguns de nosaltres coneixem alguns dels 14 detinguts i sabem que són les persones menys sospitoses dâestar implicats en els delictes que seâls atribueixen inqüestionadament. També volem manifestar la nostra preocupació pel tracte que poden estar rebent els detinguts ja que les mesures que seâls aplica sota la Ley Antiterrorista, bàsicament un aïllament total i absolut (sense possibilitat de comunicar la seva situació a les seves famílies o de rebre lâassistència dâun advocat) no ens donen garanties dâun tracte exempt de tortures i pressions de tota mena per tal que signin unes autoinculpacions que esdevindran proves claus, de vegades les úniques, en el posterior judici. I simplement ens remetem als fets.

-     Finalment, volem destacar el trist paper dels representants polítics, especialment els locals, que si bé dâentrada han intentat transmetre una imatge normalitzant i conciliadora, no han aportat res per aportar una altra visió al cas ni per defensar la dignitat afectada dâuns quants ciutadans dels que representen, ni dâacostament a les famílies que es mantenen en lâangoixa, i sense cap mena dâinformació.

Per tot això fem una crida al respecte, a la normalitat i a la solidaritat, i a seguir les properes accions que sâimpulsaran per a aconseguir-ho.

Per ara es preveuen per al divendres 13 una roda de premsa a les 11 a lâEspai dâEntitats (c/ Sant Pau, 15) i una concentració a 2/4 de 8 del vespre al centre de la Vilanova i la Geltrú.


-Endavant-Osan (comitè local de Vilanova i la Geltrú)
-Assemblea Amaziga de Catalunya (secció del Garraf)
-Assemblea de Joves de Vilanova i la Geltrú
-Candidatura dâUnitat Popular (Vilanova i la Geltrú)
-Colâ¢lectiu de familiars i amics dels detinguts


Per a qualsevol informació: afectats_operacio_xacal ARROBA hotmail.com

This work is in the public domain

Comentaris

Re: comunicat operació i xakal
15 gen 2006
SALUT GENT! QUE ENS HAVÃ?EM DEIXA'T UNES QUANTES NOTÃ?CIES D'AQUEST TEMA EN PARTICULAR.

3 dels detinguts ja són el carrer,sense proves es clar,els altres 11 han entrat a la presó provisionalment ... els alliberats són: una dona,Francisco Ródena i Mourad Benslaiman.Segons l'Audiència Nacional hem pogut saber que ahir a la nit el primer magistrat de l'AN va decretar presó incondicional pels detiguts,pel Institut Armat a la localitat de Vilanova i la Geltrú per formarpart d'una suposada cèl.lula terrorista,soposadament liderada el marroquí Mohamed Mrabet Fasi,veí de vilanova, acusat de adoctrinar el suïcida que es va inmolar a Nasiriya el 2003 o van perdre la vida 19 soldats itanlians (carabinieris ).
Re: comunicat operació i xakal
15 gen 2006
Que la poli deté injustament gent innocent està clar. Pero no podem permetre que denunciar aquest fet ens porti a tolerar l'opressió que l'islam suposa per al poble àrab, especialment per a les dones. Es un rentat de cervell col·lectiu contrarevolucionari. I no et dic els integristes, demagògia totalitaria per als pobres, fills de puta, son com els feixistes, mamons de merda.
FOC A LES ESGLÉSIES
FOC A LES MESQUITES
FOC A LES SINAGOGUES
MERDA PER TOTS ELLS
Sindicato Sindicat