Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: immigració
300 immigrants es concentren a vilanova i la geltrú contra la criminalització de la comunitat musulmana
14 gen 2006
Ahir al vespre, a dos quarts de vuit del vespres,300 persones es concentraren a la plaça de la vila de vilanova i la geltrú per protestar contra la criminalització per part dels mitjans de comunicació,el dret a la presunció d'nnocència i exigir el rescpete cap a la comunitat musulmana.La concentració va ser pacífica en tot moment, i va estarenvoltada per agents de paisà i antiavalots de la policia nacional.
penedes_1_f1a_1[1].jpg
concentracio.jpg
Davant dels fets ocorreguts la matinada del passat dimarts 10 de gener, festivitat del sacrifici (al `ayd al âadï¬ahï¬) per a la comunitat musulmana, volem manifestar el següent:

-     Primer de tot la nostra indignació pel tractament de lâinformació feta pels mitjans de comunicació, nacionals, estatals i internacionals, que lluny de seguir els criteris de professionalitat periodística, informant amb objectivitat, han buscat en tot moment el sensacionalisme, difonent sense dubtes la versió criminalitzadora, sense respectar la presumpció dâinnocència i exagerant les acusacions.

-     Això, i el nostre malestar per quan i com es va fer lâoperació. No som tan ingenus de pensar que fos casualitat el fet que es triés el dia de la festa del sacrifici, una de les dates més assenyalades per a la comunitat musulmana i amb més arrelament popular, per a fer aquest fort cop dâefecte. Un avís. Però, un avís per a què? Per a dir que âels terroristes seran perseguits fins al finalâ?? O per a fer assumir la seva vulnerabilitat a la comunitat immigrant, per a fer-li interioritzar la seva por, i âla seva culpabilitatâ??. Lâimpacte i la commoció que va causar entre aquesta comunitat era i és encara patent, i sense oblidar que els va impedir de celebrar la festivitat amb una mínima normalitat.

I no ens sembla tampoc casualitat la posada en escena que van protagonitzar les forces policials i militars de lâEstat, més digna dâuna pelâ¢lícula de ficció, malgrat que darrerament ens hi estem acostumant. Lâimpressionant desplegament, amb un gran nombre dâagents, i fortament armats, a molts carrers de la vila, transmetia una sensació dâalta perillositat que de seguida va deixar empremta entre la població, contribuint així a incrementar la sensació dâinseguretat, que ara mateix és la llenya que alimenta el foc del rebuig a la comunitat nordafricana, i lâimmigració en general.

-     Sentir les notícies del mateix dia o veure les portades dels diaris de lâendemà feia venir por. Per a valorar les acusacions imputades esperarem als avenços del procés judicial, però ens atenim a les diverses experiències precedents, per les quals sabem que aquestes detencions massives sovint es fan a partir de proves poc o gens consistents, recolzant-se en vincles tan poc inculpatoris com ara parentiu, o simple coneixènça, i fins i tot aparença estètica. Diem això perquè encara ens en recordem del cas del tristament famós âComando Dixanâ?, del qual es recorden paròdicament les declaracions del president del govern dâaleshores, José Maria Aznar, i dâaltres dirigents del seu partit, declaracions tan verídiques i fonamentades com les acusacions de possessió dâarmes de destrucció massiva de lâIraq previ a lâocupació. I diem això per què alguns de nosaltres coneixem alguns dels 14 detinguts i sabem que són les persones menys sospitoses dâestar implicats en els delictes que seâls atribueixen inqüestionadament. També volem manifestar la nostra preocupació pel tracte que poden estar rebent els detinguts ja que les mesures que seâls aplica sota la Ley Antiterrorista, bàsicament un aïllament total i absolut (sense possibilitat de comunicar la seva situació a les seves famílies o de rebre lâassistència dâun advocat) no ens donen garanties dâun tracte exempt de tortures i pressions de tota mena per tal que signin unes autoinculpacions que esdevindran proves claus, de vegades les úniques, en el posterior judici. I simplement ens remetem als fets.

-     Finalment, volem destacar el trist paper dels representants polítics, especialment els locals, que si bé dâentrada han intentat transmetre una imatge normalitzant i conciliadora, no han aportat res per aportar una altra visió al cas ni per defensar la dignitat afectada dâuns quants ciutadans dels que representen, ni dâacostament a les famílies que es mantenen en lâangoixa, i sense cap mena dâinformació.

Per tot això fem una crida al respecte, a la normalitat i a la solidaritat, i a seguir les properes accions que sâimpulsaran per a aconseguir-ho.
-Endavant-Osan (comitè local de Vilanova i la Geltrú)
-Assemblea Amaziga de Catalunya (secció del Garraf)
-Assemblea de Joves de Vilanova i la Geltrú
-Candidatura dâUnitat Popular (Vilanova i la Geltrú)
-Colâ¢lectiu de familiars i amics dels detinguts


Per a qualsevol informació: afectats_operacio_xacal ARROBA hotmail.com

This work is in the public domain

Comentaris

Re: 300 immigrants es concentren a vilanova i la geltrú contra la criminalització de la comunitat musulmana
14 gen 2006
No ve al cas, que és més greu del que diré ara, però déu n'hi do la valentia de les dones de la roda de premsa i de la concentració. A vegades ens queixem, (en alguns aspectes amb certa raó, en d'altres per completa ignorància) de la submissió de la dona musulmana, i jo aquí veig un grapat de dones valentes que assumeixen públicament una de les defenses més perilloses que existeix en la nostra societat paranoica plena de terroristes a cada cantonada: la de defensar la pressumpció d'innocència dels seu companys!
No sé, em recorda la valentia de les dones de EHAK o Partit Comunista de les Terres Basques, totes dones, assumint un risc tan enorme amb una determinació tan pròpia d'aquella espècie humana feta d'homes i dones amb valor i compromís, malauradament tan escassa avui en dia.
Salut!
Re: 300 immigrants es concentren a vilanova i la geltrú contra la criminalització de la comunitat musulmana
14 gen 2006
un 10 per la gent de vilanova.

així, així...
Re: 300 immigrants es concentren a vilanova i la geltrú contra la criminalització de la comunitat musulmana
14 gen 2006
La valentía de les dones???? A vegadas ens queixem, (en alguns aspectes amb certa raó, en d'altres per completa ignorància) de la submissió de la dona musulmana????

La extrema izquierda es IMBÉCIL. Axioma= El enemigo de mi enemigo es mi amigo. Resultado= Mujeres que no saben que existe el espacio público encerradas en casas. Y hombres que se vuelan en pedazos, porque desde el minarete le han dicho que el enemigo son los rubitos americanos y los morenos judios, sólo para que no se le ocurra pensar en pedir lo que es suyo a algun jeque...

Extrema izquierda=IMBÉCIL. Defiende el mayor ejemplo de teocracia estupidizante del mundo, pero no me sorprende. En Cataluña, hace tiempo que piensan que por hacer una cagada, mi mierda va a oler mejor, sólo por el simple hecho de ser mía. Y se saltan el único principio en el que la izquierda sostiene todas sus ideas: todas las mierdas huelen igual de mal.
Re: 300 immigrants es concentren a vilanova i la geltrú contra la criminalització de la comunitat musulmana
14 gen 2006
" més digna d’una pel•lícula de ficció, malgrat que darrerament ens hi estem acostumant".

Hace sólo un año y pico hubo 200 muertos y mil heridos en Madrid. Cuando fueron a detener a los culpables, varios dias más tarde, los autores hicieron volar medio edificio por los aires y mataron a un policía.

En el comite este hay un 33,33% de tontos, un 33% de cínicos y un 33% de acojonados que esperan a que los cínicos hablen para secundar su opinión. En el País Vasco pasa igual.
Re: 300 immigrants es concentren a vilanova i la geltrú contra la criminalització de la comunitat musulmana
14 gen 2006
Amb tot l'odi del món, amablement:
Dels 30 detinguts a Madrid després de l'11-M només un va ser trobat culpable.
L'operació policial a Vilanova pretenia trobar culpables d'enviar terroristes a l'İraq, fet que de per si no sé fins a quin punt és delicte, si l'Estat Espanyoles decalar neutral en la guerra.
Extrema esquerra imbècil? Però l'íunica que ha sortir a defensar la pressumpció d'innocència, que els altres polítics i tots els mitjans de comunicacíó s'han passat per foroo perquè, total, eren immigrants i musulmans.
Re: 300 immigrants es concentren a vilanova i la geltrú contra la criminalització de la comunitat musulmana
14 gen 2006
Púrria feixista, foteu el camp!!

FORA FEIXISTES DE LES NOSTRES PLACES, VILES I CARRERS!

FORA LA LLEI ANTITERRORISTA!
Re: 300 immigrants es concentren a vilanova i la geltrú contra la criminalització de la comunitat musulmana
14 gen 2006
Per a qui vulgui difondre el manifest més enllà dels Països Catalans, us adjunto una traducció al castellà que he trobat en un fòrum de la pàgina www.alasbarricadas.org. Merci a l'anònim que ha fet la feina de traduir-lo:

RUEDA DE PRENSA Y CONCENTRACIÓN EN APOYO A LOS FAMILIARES DE LOS AFECTADOS/AS
DE LA OPERACIÓN ANTITERRORISTA VILANOVA I LA GELTRÚ:

Ante los hechos producidos en nuestra ciudad por parte de fuerzas de seguridad del Estado
el pasado dia 10 de enero queremos denunciar lo siguiente...


- Lo primero de todo nuestra indignación por el tratamiento de la información hecha por los
medios de comunicación, nacionales, estatales e internacionales, que lejos de seguir los criterios
de profesionalidad periodística, informando con objetividad, han buscado en todo momento el
sensacionalismo, difundiendo sin dudas la versión criminalizadora, sin respetar la presunción
de inocencia y exagerando las acusaciones.

- Eso, y nuestro malestar por cuándo y cómo se ha hecho la operación. No somos tan ingenuos
de pensar que fuese casualidad el hecho de que se eligiese el día de la fiesta del sacrificio,
una de las fechas más señaladas para la comunidad musulmana y con mayor arraigo popular, para
dar este fuerte golpe de efecto. Un aviso. Pero, un aviso ¿para qué? ¿Para decir que "los
terroristas serán perseguidos hasta el final"? ¿O para hacer asumir su vulnerabilidad a la
comunidad inmigrante, para hacerle interiorizar su miedo y "su culpabilidad"? El impacto y la
conmoción que ha causado entre esta comunidad era y es aún patente, y sin olvidar que les ha
impedido celebrar la festividad con una mínima normalidad.

Y nos nos parece casualidad tampoco la puesta en escena que han protagonizado las fuerzas
policiales y militares del Estado, más digna de una película de ficción, pese a que últimamente
nos estamos acostumbrando. El impresionante despliegue, con un gran número de agentes, y fuertemente
armados, en muchas calles de la ciudad, transmitía una sensación de alta peligrosidad que en seguida
ha dejado huella entre la población, contribuyendo así a incrementar la sensación de inseguridad,
que ahora mismo es la leña que alimenta el fuego del rechazo a la comunidad norteafricana, y a
la inmigración en general.

- Escuchar las noticias del mismo día o ver las portadas de los diarios del día siguiente
daba miedo. Para valorar las acusaciones imputadas esperaremos a los avances del proceso judicial,
pero nos atenemos a las diversas experiencias precedentes, por las cuales sabemos que éstas
detenciones masivas a menudo se hacen a partir de pruebas poco o nada consistentes, apoyándose
en vínculos tan poco inculpatorios como sea el parentesco, o simplemente conocerse, e incluso
la apariencia estética. Decimos ésto porque aún nos acordamos del caso del tristemente famoso
"Comando Dixán", del cual se recuerdan paródicamente las declaraciones del presidente del
gobierno de la época, José María Aznar, y de otros dirigentes de su partido, declaraciones tan
verídicas y fundamentadas como las acusaciones de posesión de armas de destrucción masiva del
Irak previo a la ocupación. Y decimos eso porque algunos de nosotros conocemos a algunos de los
catorce detenidos y sabemos que son las personas menos sospechosas de estar implicadas en los
delitos que se les atribuyen incuestionadamente. También queremos manifestar nuestra preocupación
por el trato que puedan estar recibiendo los detenidos ya que las medidas que se les aplica
bajo la Ley Antiterrorista, básicamente un aislamiento total y absoluto (sin posibilidad de
comunicar su situación a sus familiares o de recibir la asistencia de un abogado) no nos dan
garantías de un trato exento de torturas y presiones de todo tipo con tal de que firmen unas
autoinculpaciones que devenirán pruebas claves, en ocasiones las únicas, en el posterior juicio.
Y simplemente nos remitimos a los hechos.

- Finalmente, queremos destacar el triste papel de los representantes políticos, especialmente
los locales, que si bien de entrada han intentado transmitir una imagen normalizante y conciliadora,
no han aportado nada para dar otra visión al caso ni para defender la dignidad afectada de unos
cuantos ciudadanos de los que representan, ni de acercamiento a las familias que se mantienen
en la angustia, y sin ninguna clase de información.Por todo ésto hacemos una llamada al respeto, a la normalidad y a la solidaridad, y a seguir
las próximas acciones que se impulsarán para conseguirlo.

Por ahora se prevé una rueda de prensa y una concentración el viernes 13 por la tarde en el
centro de Vilanova i la Geltrú.


-Endavant-Osan (comité local de Vilanova i la Geltrú)
-Asamblea Amaziga de Catalunya (sección del Garraf)
-Asamblea de Jóvenes de Vilanova i la Geltrú
- andidatura de Unidad Popular de Vilanova i la Geltrú
-Familiares y amigos de los detenidos


Rueda de prensa viernes 13 a las 11 de la mañana en el espacio de entidades, calle de sant pau nº13
Concentración a las 19:00 horas en la plaza de la ciudad.

INMIGRACIÓN NO ES TERRORISMO!
EL ÚNICO TERRORISTA, EL ESTADO CAPITALISTA!
Re: 300 immigrants es concentren a vilanova i la geltrú contra la criminalització de la comunitat musulmana
14 gen 2006
La verdad está en los electro-imanes estos (lo digo por lo de la megafonía en las mezquitas), que nunca ocultan nada y dicen la verdad y favorecen la libre discusión de ideas y que son los más firmes defensores de la libertad de expresión.

Todavía estoy buscando el racismo en los periódicos...
Re: 300 immigrants es concentren a vilanova i la geltrú contra la criminalització de la comunitat musulmana
14 gen 2006
Tranquil bastard, el que et mereixes tu és buscar les restes dels teus bòmits en un petit, brut i inhumà zulo.

Et desitjo una lenta i dolorosa descomposició, per així deixar de ser escòria humana per convertir-te en adob de terra verda i alliberada.

Una abraçada per aquesta penya de Vilanova.
Re: 300 immigrants es concentren a vilanova i la geltrú contra la criminalització de la comunitat musulmana
14 gen 2006
També a Badalona segrestrats per la llei antiterrorista:

COMUNICADO POR LA LIBERTAD INMEDIATA DE OSAMA TAATOU DAANOUN.

El pasado miércoles día 11 de enero, sobre las cinco de la tarde, Osama fue secuestrado por las fuerzas de seguridad del Estado mientras se dirigía a hacerse unas fotos para el carné de conducción de autocar.

Durante la madrugada del jueves 12, efectuaron un registro domiciliario en su vivienda. Según explica su familia, sobre las 5 de la mañana del mismo día, irrumpieron también en la vivienda familiar varios agentes de la policía judicial, secreta y los GEO, acompañados de un abogado de oficio y Osama esposado.

Durante el registro, Osama permanecía custodiado en la cocina y presentaba claros síntomas de deterioro físico y psicológico, pues desde su detención no había podido comer ni beber. En ese momento, su hermano pudo facilitarle un vaso de agua y un cigarrillo mientras continuaba esposado. Después de interrogar a la familia en la búsqueda desesperada de pruebas que no hallaron, se marcharon informando de que lo trasladaban a Madrid, al juzgado nº 5 de la Audiencia Nacional, acusado de supuesta vinculación con el terrorismo.

Desde entonces hasta el momento no se sabe nada más de su estado y situación excepto que sigue incomunicado a la espera de que declare ante el juez.

En los últimos días se ha hecho pública la detención de veinte personas más en lo que los medios de comunicación llaman uno de los grandes golpes contra el terrorismo islámico.

Tú, yo, cualquier persona, puede ser víctima del racismo institucional; de la ley antiterrorista; de la violación de los derechos más fundamentales; de la criminalización sin poder demostrar nada; de la política de âseguridadâ?... ¿Dónde queda el beneficio de la duda?¿Cómo puede ser que en un Estado supuestamente democrático, se apliquen las medidas más aberrantes contra la integridad física y psicológica de las personas sin tan sólo una prueba?

Familiares, amig@s, compañer@s y vecin@s reunid@s en asamblea, decidimos convocar una concentración el domingo 15 de enero a las 12 del mediodía, frente a la Delegación de Gobierno (Pla de Palau, metro Barceloneta) exigiendo la libertad inmediata de Osama Taatou.


Contra la arbitrariedad en las detenciones y la impunidad político-policial.

Desde ahora lucharemos hasta que Osama vuelva a estar entre nosotr@s.
Re: 300 immigrants es concentren a vilanova i la geltrú contra la criminalització de la comunitat musulmana
16 gen 2006
Es clar q només van trobar un culpable del 11-M, capullo!! No veus q els q van organitzar el tinglado es van autoinmolar a Leganés...? Això sí, quan no van veure un altre camí, perquè es van tirar com a dues hores disparant trets per les finestres contra la policia q els esperava fora... Però com podeu defensar aquesta púrria??

Ara resultarà q tots els musulmans són bons... Inútils!! És una burrada tal, com manifestar q tots els cristians són bons (sobre tot en temps de la inquisició). A tot arreu hi ha de tot, per tant em fa riure aquesta venuda de moto. Si són culpables, q paguin. I si els assassins són catòlics blancs d'ulls blaus, q també paguin (la púrria està en totes les races i religions).
Re: 300 immigrants es concentren a vilanova i la geltrú contra la criminalització de la comunitat musulmana
18 gen 2006
a aquest comite no sel pot valorar politicament,car careixen de kualsevol bagatje ideologic on aferrar-se,per mii alguna persona mes no son resmes keuna colleta de nens petits burgessos ke troben guai kualsevulgue moviment reaccionari,feudal,masclista etc.us considero res o menys

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more