Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
El cap de l'Estat Major de la Defensa demana accions contra el diari Avui
14 gen 2006
DISSABTE, 14/01/2006 - 10:25h

El cap de l'Estat Major de la Defensa demana accions contra el diari Avui

El diari va publicar un article d'Iu Forn descontextualitzat per la Cope

VILAWEB
El Ministeri de Defensa espanyol ha enviat una carta a la Fiscalia de l'Estat en la qual obre la porta a una possible acció contra el diari Avui. Els fets arrenquen dijous passat. A la secció d'opinió, el periodista Iu Forn signava un article titulat 'Manual del bon colpista', en el qual ironitzava sobre una possible entrada militar de l'exèrcit espanyol a Barcelona. L'emissora de ràdio Cope va fer servir una frase descontextualitzada per irar els ànims de la cúpula militar.

El cap de l'Estat Major de la Defensa, Félix Sanz, després de rebre les protestes d'alts comandaments, va demanar accions al ministre de Defensa, José Bono.

Tal i com recorda el periodista Saül Gordillo en el seu bloc, Félix Sanz és el responsable d'unes declaracions que no van causar tanta polèmica, però que eren certament ofensives. El mes d'octubre passat, el màxim responsable de l'exèrcit espanyol va dir que els militars seguirien defensant que Espanya continués indivisible.

Avui dissabte, Iu Forn signa un nou article, titulat 'Parlava de colpistes'. El periodista reconeix que la frase que la COPE va descontextualitzar és certament desafortunada i demana disculpes 'pel que no he volgut dir'. Ara bé, diu que és una disculpa amarga i lamenta que se l'utilitzi 'com a munició de lluites empresarials, polítiques i periodístiques'.

També recorda que només es referia a militars colpistes i lamenta que 'els militars no colpistes, gent que treballa en missions humanitàries i que, en alguns casos, està donant la vida, pugui pensar que em referia a ells'.


L'ARTICLE POLÈMIC


Manual del bon colpista

Passa-ho!

Iu Forn

Patim una pandèmia de militars d'una molt alta graduació (possiblement absenta) als que no els agrada l'Estatut. O sigui que com que estan enfadadets es dediquen a amenaçar-nos de treure els tancs al carrer. Bé, doncs, o els treuen d'una vegada o callen (també d'una vegada). I si al final creuen que han de fer el que històricament han fet en aquests casos, permetin-me uns consells d'amic:

Si entren a BCN per la Diagonal, deixin els tancs i agafin el tramvia, que estem parlant d'una ciutat sostenible.

Un cop a la Diagonal veuran que a mà dreta hi ha la seu de La Caixa, ja saben, aquests de l'opa que vol matar de gana Ej-paña. És evident que mereix ser assaltada. Però molt de compte!!! Si en un despatx es troben una noia alta i rossa, deixin-la estar. Podria ser una filla del rei que treballa a l'empresa.

Si en ple saqueig de la ciutat decideixen tornar a endur-se papers, millor que esperin que retornin els que ara estan venint de Salamanca. Si se'ls emporten junts, aprofitaran el transport i estalviaran uns calerons, que sempre van bé.

Recordin que l'ordenança de civisme de BCN prohibeix la pràctica de la prostitució en segons quins supòsits. Per tant, millor que vinguin sense les seves mares.

Avís important: ¿saben el Financial Times, aquest diari que dimarts afirmava que l'article 8 de la Constitució té "imperfeccions", que demanar ser una nació és un anhel democràtic i que l'actitud del PP en el cas Mena "pot representar una amenaça més gran a la unitat d'Ej-paña que les ambicions autonomistes de Catalunya"? Doncs aquest diari no és català. Per bombardejar-lo haurien de trucar a informació de la Gran Bretanya i demanar-los l'adreça a ells.

Ah, i una cosa molt important que em deixava: sobretot facin cas del senyor Tribunal Suprem i només arribar apuntin-se a ballar sevillanes, no fos cas que acabessin aprenent català.


LA RECTIFICACIÓ OBLIGADA

Parlava de colpistes

Passa-ho!

Iu Forn

Dijous vaig publicar un article que ha generat un daltabaix certament inesperat. Tot va començar ahir al matí al programa La mañana de la COPE. Pel que m'han explicat, van comentar l'article manipulant-lo i traient de context un dels fragments en què hi havia una expressió insultant. A mig matí alguns companys periodistes van avisar-me que la notícia més destacada del dia a la web libertaddigital.com era aquest humil servidor. Coi, si està bé el món mundial per convertir-me en important, vaig pensar jo sense donar-hi importància. Des d'aquell moment no he parat de rebre amenaces i insults via telèfon i via correu electrònic. Dos dels correus eren de militars que em facilitaven la seva adreça. Vaig contestar-los demanant que llegissin l'article sencer. Hem intercanviat diversos missatges i, home, amics no ens hem fet, però dels insults inicials hem passat a una correspondència relativament civilitzada.

La frase en qüestió és desafortunada? Reconec que sí. Les percepcions personals són pròpies de cadascú. I si tal com vaig dir personalment als dos militars ja citats, cal que demani disculpes pel que no he volgut dir, les demano. Però és un perdó amarg. Perquè només em referia als colpistes. Em sap molt de greu que militars no colpistes, gent que treballa en missions humanitàries i que, en alguns casos, està donant la seva vida, pugui pensar que em referia a ells. Tan malament estan les coses en aquest país?

Ah, i dues últimes cosetes: 1) és molt baix usar com a munició de lluites empresarials, polítiques i periodístiques que em sobrepassen algú tan insignificant com jo, i 2) que se m'insulti en webs de senyors una miqueta tensos és normal. Ara bé, això de les amenaces ja és una altra cosa. Tant de bo no haguem de responsabilitzar cap d'aquests manipuladors del que li pugui passar a un senyor que és enemic de la violència i que només sap fer una cosa (i tampoc gaire), que consisteix a ajuntar lletres.



CONCLUSIÓ:

Senyors militars, quedint-se a caseta amb el seus fusells i les seves senyores families i dediquint-se a fer la seva feina i deixin la política per als polítics. Tenim una casta militar que si pogués tornaria a provocar una altra guerra civil tot culpant-ne a l'esquerra democràtica per ser-ho.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: El cap de l'Estat Major de la Defensa demana accions contra el diari Avui
14 gen 2006
Al verdugo hay que hacerlo pasar por víctima. Esa es la perversión del lenguaje que utiliza siempre la derecha, la extrema derecha y la contrahecha derecha derechona de centro-izquierda de la derecha "radical". Es increíble que alguien haga una manifestación pública de movilizar al ejército contra ciudadanxs a lxs que ellxs mismos no reconocen como españoles, ya que si lxs reconocieran así, no hablarían tan ligeramente de la "defensa de España". Tan increíble como que a ese señor militar, después de decir lo que ha dicho, no se le lleve ante el Fiscal del estado, y que sí que se pida que ese fiscal abra diligencias contra un periodista, por expresar sus sentimientos contra los generales golpista y mutiladores de las libertades del pueblo, sea ese pueblo, catalán, vasco, gallego, andaluz, leonés, asturiano, castellano,... o español. Si esas palabras las hubiese pronunciado Otegui, ahora se encontraría sentado delante de un tribunal y sometido a juicio por apología del "terrorismo". Esta política perversa, al igual que esta justicia perversa, tienen diferentes maneras de escuchar e interpretar las mismas palabras y se decantan por una u otra opción (el aplauso o la prisión), según quién las pronuncie. El fascismo es retorcido y los fascistas perversos y manipuladores.
Re: El cap de l'Estat Major de la Defensa demana accions contra el diari Avui
14 gen 2006
Tot i que s'ha de denunciar i actuar de forma ferma contra les actituts com la del militar MENA, resulta poc intel·ligent donar munició als manipuladors de dretes dels mitjans informatius ultra espanyols, com per exemple vincular les mares dels militars amb l'ordenança contra la prostitució. Certament desafortunat.
El cap de l'Estat Major de la Defensa demana accions contra el diari Avui
14 gen 2006
Estic d'acord en que una de les afirmacions de l'article del periodista del diari AVUI, Ui Forns pot ser considerada desafortunada, però respòn a l'actitud de bona part de les institucions espanyoles tant de l'Estat Español com de les que tenim instal.lades a Catalunya. Ells ens insulten cada dia tants cops com volen i nosaltres hem de callar i assentir. Doncs no, si volen guerra, la tindràn. Quant ens agredeixen és en nom de la sacrosanta "Unidad de España", quan ens hi tornem som "violents", "extremistes", etc. Que s'hi acostumin, el poble de Catalunya està preparat per resistir les agresions espanyolistes. Jo defenso aquest article tot i la desafortunada afirmació.
Re: El cap de l'Estat Major de la Defensa demana accions contra el diari Avui
14 gen 2006
"Que s'hi acostumin, el poble de Catalunya està preparat per resistir les agresions espanyolistes."

S�? El convergent Forn resistiria un cop d'Estat? O tocaria el dos, i demanant perdó, mentre assassinen a la gent d'ESQUERRES, que també sol ser blanc dels atacs de l'Avui, diari tan de dretes com els altres...
Re: El cap de l'Estat Major de la Defensa demana accions contra el diari Avui
18 gen 2006
Estamos de acuerdo en que la afirmación es desafortunada partiendo de la base de que el propio autor se ha dado cuenta de que no era la mas apropiada para manifestar su ironía; ahora bien, también estamos de acuerdo en que unos y otros nos están llevando al huerto porque hacía muchos años que no se hablaba de golpes de estado. Los unos están sentados sobre la amenaza de que viene el lobo y todo el mundo nos odia y a los otros les basta que les toquen las palmas para hablar de tanques, de antiespañoles, de traición a la patria y barbaridades de ese tipo. Afortunadamente, hoy en día no tienen ninguna capacidad para tomar las decisiones sobre la naturaleza de España de Cataluña ni de ningún sitio y no son más que un servicio público. Para bien o para mal están al servicio de todos nosotros, seamos una nación o diecisiete, y al que se mueva no sale en la foto (ej: sr. Mena). En definitiva, todo esto cada vez está más fuera de tono y la única forma de que se relaje el tema es que no consigan convencernos. Creo que los tiempos del "no pasarán" o del "España, una, grande y libre" ha pasado y que somos los españoles, los catalanes, los manchegos, etc, los que tenemos que decidir sobre nuestro futuro.

Un madrileño
Sindicat