Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat : pobles i cultures vs poder i estats
La setena assemblea nacional de la Coordinadora d'Associacions per la Llengua (CAL)
13 gen 2006
La setena assemblea nacional de la Coordinadora d'Associacions per la Llengua (CAL) es fa el 14 i 15 de gener , a la sala de projeccions del Centre Cívic de les Cotxeres de Sants (al carrer de Sants 79). La reunió es planteja per fer la valoració de 2005 i marcar l'estratègia, tant política com organitzativa d'enguany. També s'escollirà un nou Secretariat Nacional, que és l'òrgan de direcció de la CAL. L'assemblea s'acabarà amb un acte polític en el qual hi seran presents representants d'altres organitzacions del país. Aquesta trobada implicarà l'inici de celebració del desè aniversari de la CAL, en què es duran a terme noves iniciatives que s'aniran anunciant.
CAL que ens coneguis
http://www.cal-llengua.org/presentacio.cfm
La Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalana (CAL) és un moviment cívic que neix de la necessitat de canalitzar les inquietuds d'un seguit d'associacions, persones i col·lectius d'arreu dels Països Catalans, davant el greuge en què es troba la nostra llengua en molts àmbits de la vida quotidiana. Des de la CAL pretenem realitzar un treball unitari a favor de la plena normalització de la llengua catalana.


Per què CAL lluitar?
http://www.cal-llengua.org/noticies.cfm?NID=43
Perquè després de tres segles i mig de persecució política i lingüística, la lluita per la conservació del català ha esdevingut una necessitat vital per a la nostra nació. Avui dia, i encara amb més motiu davant dels reptes de la construcció europea, ens cal enfortir la nostra personalitat com a poble. En aquest sentit, la llengua esdevé un element bàsic de la nostra identitat col·lectiva.

Cada dia són més les ciutadanes i els ciutadans que perceben un fet alarmant: mentre el coneixement de la llengua catalana avança i hi ha més persones que saben parlar-la i escriure-la, l'ús social de la llengua disminueix.

Si aquest procés no s'inverteix, la llengua catalana entrarà, fatalment, en fase terminal. D'aquí, la necessitat de mobilitzar, un altra vegada, la societat civil catalana aprofitant el dinamisme que ens ha caracteritzat al llarg de la nostra història com a poble.


Què podem fer junts?
http://www.cal-llengua.org/noticies.cfm?NID=40
Creiem que per fomentar l'ús del català en tots els àmbits -lúdics, culturals, pedagògics, mitjans de comunicació- i per tal de consolidar, en definitiva, la presència quotidiana de la llengua, és necessària una interrelació entre totes aquelles entitats que tinguin aquesta mateixa sensibilitat. Oferim, per tant, un marc on intercanviar opinions, campanyes, projectes, actes culturals i esportius, i iniciatives de tota mena.

Un exemple clar, d'això, n'és el Correllengua. El símbol del Correllengua és el pas de la flama, que és l'element de cohesió de tota aquesta iniciativa, pels diferents pobles i ciutats de casa nostra, la qual cosa comporta la realització en l'àmbit local de tota mena d'activitats de caire lúdic (balls populars, botifarrades, cercaviles, teatre al carrer, concerts...) i pedagògic (conferències, taules rodones, programes de ràdio i de televisió...) bo i recordant que el Correllengua és un símbol que mostra la necessitat de treballar tots plegats per tal que la llengua catalana ocupi el lloc que li pertoca, a la nostra societat. El Correllengua comença el setembre i finalitza en un acte unitari a Perpinyà el novembre.

Oferim també d'altres col·laboracions, com ara l'assessorament en documentació escrita en català, o la connexió i posada en contacte entre diferents entitats per tirar endavant actes o projectes en comú.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La setena assemblea nacional de la Coordinadora d'Associacions per la Llengua (CAL)
13 gen 2006
a quina hora
Re: La setena assemblea nacional de la Coordinadora d'Associacions per la Llengua (CAL)
13 gen 2006
l'hora exacte no la ser, però aquest gent és pencaire, i segur que serà aviat. dissabte tot el dia. diumenge només matí
Sindicat