Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal : laboral
Full informatiu Seccions CGT-Seat) Conclusió: L'oposició a l'ERO-FRAU, Continua
12 gen 2006
Ja estem de tornada de vacances de Nadal, amb tota seguretat les pitjors vacances per a la plantilla de SEAT en tota la seva història. Encara tenim a la ment el tracte humiliant amb què es va acomiadar a les nostres 660 companyes i companys els passats dies 22 i 23 de desembre. Una part de cada un de Nosaltres va ser acomiadat amb les nostres companyes i companys.
Ãs âvox populiâ? que les llistes no tenen criteris objectius ja que l'acord ni els recollia (omissió intencionada dels firmants, o negligència?). S'han comès atrocitats i barbaritats anticonstitucionals, per tant, els qui han participat i manipulat la seva confecció, Han obrat de mala fe, intencionadament, saltant-se drets democràtics que per principis ètics han de regir qualsevol relació laboral.

El passat 16 de desembre els sindicats majoritaris en SEAT signaven l'acomiadament de 660 persones, amb això creaven un gravíssim precedent històric en la lluita del moviment obrer en SEAT. Les llistes es feien públiques el dia 22 de desembre, un dia abans de les vacances, sent significatiu que els signants no van donar la cara en cap moment. El coneixement de les llistes per la plantilla va tenir les conseqüències següents:

La confirmació que aquest ERO té l'objectiu empresarial de neteja ideològica contra qui defensi els legítims drets de la plantilla i sâoposi als seus plans. Ãs una prova la quantitat de companyes i companys de la CGT i d'afiliades i afiliats a altres sindicats que s'oposen a les seves direccions i a l'empresa. El sindicalisme de resistència i participació que representa CGT no és del gust de la Direcció, de la qual cosa es desprèn que és el més necessari per a defensar els interessos de la plantilla. Així ho han entès un nombre important de companyes i companys que s'han afiliat a CGT en els últims dies. Quants/es més prenguim aquesta decisió en millor disposició estarem totes i tots per a frenar els plans de l'empresa.
Les dades sobre percentatge de dones, embarassades, discapacitats, personal en IT, etc. Posen de manifest la nul·la sensibilitat dels qui gestionen els Recursos Humans a l'empresa, així com la falsedat que s'amaga darrera del concepte de la Nova SEAT.
La inclusió de personal amb una determinada categoria professional, polivalència, antiguitat, de jovents provinents del Centre de Formació de SEAT (amb l'enorme cost de la seva formació dilapidat), de portaveus, etc., demostra també que no han seguit criteris de polivalència i professionalitat. Existeixen a més treballadores i treballadors que van sol·licitar baixa voluntària i/o excedència i se'ls ha negat, per la qual cosa no hi ha reduït prou el nombre d'acomiadaments forçosos.
El passat dia 23, amb les parades de la producció a la fàbrica de Martorell i en part de Zona Franca, la majoria de la plantilla vam mostrar rebuig i repulsa, tant a l'acord com a la confecció de la llista, vam defensar la nostra dignitat contra les formes emprades, i en solidaritat amb les acomiadades i acomiadats, vam demostrar que la lluita pot i ha de continuar fins a la seva readmissió.
Els delegats de CGT vam estar presents en aquestes parades, en els tres torns, demostrant la responsabilitat que un sindicat ha d'assumir quan la situació arriba a extrems no desitjats. S'ha demostrat una vegada més que els qui corren a donar la benvinguda a les noves incorporacions per a afiliar-los, s'amaguen quan les treballadores i treballadors es mobilitzen. Ãs una irresponsabilitat signar 660 acomiadaments i després no donar la cara per a canalitzar el descontentament que la plantilla va demostrar el passat 23 de desembre.

També ha sigut molt significativa l'actitud proteccionista cap al Tripartit per part de les direccions de UGT i CC.OO, demostrant que no són sindicats, sinó corretges de transmissió de partits polítics. A algú li cap al cap una actitud semblant, si la presidència de la Generalitat hagués estat representada per CiU? Per què la fal·làcia que era millor un mal acord, abans que una resolució del Departament de Treball?

Amb aquest acord, s'ha demostrat una vegada més, que un sindicalisme entreguista i dependent dels interessos polítics, perjudica les treballadores i treballadors; ho diem des d'una concepció del sindicalisme de classe i autònom que representa la CGT.

ASSEMBLEA COORDINADORA D'ACOMIADAT

Però ara no és qüestió de lamentar-nos, sinó de solidaritzar-nos amb les acomiadades i acomiadats. En aquesta direcció, des de la CGT vam realitzar la convocatòria d'una assemblea, que es va celebrar el passat dia 3 en el âCasinet d'Hostafranchsâ?. L'assistència d'unes 800 persones va desbordar la capacitat del local, sent destacable la presència solidària de moltes treballadores i treballadors no acomiadats.

En finalitzar, les acomiadades i acomiadats van decidir realitzar una manifestació que va acabar en plaça Espanya, com a primera acció pública de protesta. La pròxima assemblea es va convocar per a aquest dijous, dia 12, en el mateix lloc, a les 17,30 hores.
Es va informar del Recurs d'Alçada que des de la CGT interposarem contra la Resolució i de múltiples denúncies individuals i de col·lectius que es van a realitzar (el cas més rellevant era l'acomiadament de companyes embarassades o amb reducció de jornada per atenció de menors). Es va tractar sobre la creació d'un fons econòmic de solidaritat, amb bons d'ajuda pendent de distribuir, sortejos i aportacions individuals com, per exemple, donar a tal fons el reintegrament de la loteria de Nadal que ha correspost a les participacions de CGT.

Volem aclarir a totes i tots, en especial al dirigent Sr. Matías Carnero, que la pretensió d'aquesta convocatòria va ser facilitar a totes les acomiadades i acomiadats la seva autoorganització i la seva defensa jurídica. Ãnicament ell i els seus companys signants són els qui han propiciat que els advocats i advocades hagin de treballar, i els qui pensen que amb la signatura de l'acord s'ha conclòs l'assumpte estan cometent un altre error més. La seva incompetència i els seus nyaps donen per a molt.

L'agressió ha sigut a totes les treballadores i treballadors de SEAT, i quant millor s'organitzen les acomiadades i acomiadats i mes pinya fem per a la seva readmissió, millor ens defensarem TOTHOM.

EN TOT MOMENT, MALES FORMES

Els passats dies 9, 10 i 11, van ser citades les acomiadades i acomiadats a l'Escola d'Aprenents, per a signar la liquidació, rebre la documentació per a gestionar-se la desocupació i la carta en què han de decidir la modalitat de la indemnització. També ací vam estar representants de CGT, per a informar i assessorar sobre el penós tràmit i, lamentablement, per a comprovar la continuïtat del maltractament a les companyes acomiadades i acomiadats amb les males formes i les pèssimes condicions (massificació, escàs temps,â¦). En les nòmines s'han constatat diverses irregularitats: descomptes de les parades estant en dies âUâ?, que no consten els 100 ⬠del treball en grup (com a la resta de la plantilla), falta d'abonament de plusos i d'acumulació de lactància, liquidació total dels crèdits de VW Bank, ..........(per què aquests descomptes ara, si està garantit el reingrés a SEAT segons els signants i la Generalitat (Sr. Rañé)? L'empresa ha de suspendre aquests deutes a persones que necessiten la indemnització, sabent que moltes no cobraran la desocupació fins al mes de març.

D'altra banda, ja basta d'excuses i arguments indefensables des dels signants. La CGT també estem cridant des d'un inici a les acomiadades i acomiadats perquè optin per l'opció a) de 20 dies d'indemnització. Perquè valorem que aquesta és la millor manera de continuar lluitant per la readmissió i contra aquest ERO inacceptable. L'agressió ha sigut a tota la plantilla, i quant millor s'organitzen les acomiadades i acomiadats, millor ens defensem TOTHOM.

PRIMER RESULTAT DE LA LLUITA: EMBARASSADES, EXCLOSES DE L'ERO

Una prova més del mal que s'han realitzat els acomiadaments, és la rectificació que han hagut de realitzar amb el col·lectiu de dones embarassades. Sense cap dubte les mobilitzacions de les afectades i afectats i de la plantilla, juntament amb la solidaritat demostrada per la ciutadania i els mitjans de comunicació, han obligat a rectificar als qui havien acomiadat aquestes companyes, per a evitar sentències d'acomiadament nul als jutjats.

El passat 28 de desembre, ens va arribar la sentència d'acomiadament nul de 3 companys més que formaven part dels 46 acomiadaments abans de l'estiu (els imputaven baix rendiment per temes d'IT). Ens alegrem de la seva justa readmissió (ja van 9 nuls). Aquesta resolució és una demostració més que la mobilització (recollida de signatures, acampada i la resta d'accions) és la via a seguir.

L'actuació de VW contra la plantilla de SEAT no és un fet aïllat, sinó cada vegada més habitual de les Multinacionals del sector de l'Auto i la indústria auxiliar. Per això, hem convocat MANIFESTACIà ESTATAL D'AUTOMOCIÃ, EL PRÃXIM DISSABTE DIA 21 A LES 12 HORES A SARAGOSSA. DES DE CGT NOLIEJAREM AUTOCARS PER A TOTHOM QUE DESITGI ANAR. PER A APUNTAR-SE, SOLâ¢LICITAR-HO AMB LA MAJOR URGÃNCIA A QUALSEVOL DELEGADA O DELEGAT DE CGT

http://www.cgt.es/cgtcatalunya/modules.php?name=News&file=article&sid=19

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Full informatiu Seccions CGT-Seat) Conclusió: L'oposició a l'ERO-FRAU, Continua
12 gen 2006
Una mujer se encadena a las puertas de la planta de Seat en protesta por el despido de sus hijos
"Me voy a atar y cuando vengan los guardias les diré que no tengo para comer"


EUROPA PRESS
Jueves 12 de enero del 2006.

Una mujer se encadenó esta mañana en las puertas del taller de montaje de la planta de Seat en Martorell (Barcelona) para protestar contra el despido de sus dos hijos, de 19 y 33 años de edad, respectivamente, frente a un grupo de trabajadores despedidos de la compañía.

Fuentes de CGT explicaron que la mujer y el grupo de trabajadores, que portaban pancartas de protesta contra los despidos, permanecieron en el lugar durante cerca de una hora y media. Agentes de la Guardia Civil se acercaron al lugar pero no hubo "ningún problema" con los manifestantes, que pactaron la hora de finalización del acto de protesta, indicaron las citadas fuentes.

La mujer explicó, en conversación telefónica con Europa Press, que su hijo menor fue despedido hace seis meses después de estar tres años en la escuela de aprendices de Seat, mientras que el hijo mayor ha resultado afectado por el Expediente de Regulación de Empleo (ERE) presentado por la compañía, después de 9 años en la empresa.

"Me voy a atar y cuando vengan los guardias les diré que no tengo para comer", aseguró, y añadió que "llevo mucha rabia y mucha ira" por el despido de sus hijos.

La mujer, cuyo marido es un jubilado parcial de Seat, denunció la persecución sindical como la causa del despido de sus hijos y se mostró muy preocupada por el futuro laboral de su familia.
Re: Full informatiu Seccions CGT-Seat) Conclusió: L'oposició a l'ERO-FRAU, Continua
12 gen 2006
Solidadritat amb tots/es els acomiadats/es
Sindicat Terrassa