Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Islamistes
12 gen 2006
La meua desconfiança en l'Audiència Nacional i la ley antiterrorista espanyoles és crònica i coneguda. Accepte, per tant, que potser no tinc raó. Però no em puc estar de dir que tantes detencions de presumptes islamistes armats em té desconcertat i en guàrdia. No dic que no n'hi puguen haver, d'islamistes armats a les nostres ciutats. No. Ben altrament, demane si n'hi ha tants, o si l'Audiència Nacional practica la seua coneguda tàctica de detenir a l'engròs. Un correu d'uns lectors de Sants, per exemple, m'avisava ahir de la seua preocupació per la indefensió dels que foren detinguts el mes de juliol que, en algun cas, encara no se sap de què els acusen.
La meua desconfiança en l'Audiència Nacional i la ley antiterrorista espanyoles és crònica i coneguda. Accepte, per tant, que potser no tinc raó. Però no em puc estar de dir que tantes detencions de presumptes islamistes armats em té desconcertat i en guàrdia. No dic que no n'hi puguen haver, d'islamistes armats a les nostres ciutats. No. Ben altrament, demane si n'hi ha tants, o si l'Audiència Nacional practica la seua coneguda tàctica de detenir a l'engròs. Un correu d'uns lectors de Sants, per exemple, m'avisava ahir de la seua preocupació per la indefensió dels que foren detinguts el mes de juliol que, en algun cas, encara no se sap de què els acusen.

Va ser la famosa 'operació Tigris', en què també detingueren el masover d'un fill de Jordi Pujol. Ja ha passat mig any i, segons que denuncien els familiars, la majoria dels detinguts encara es troben en presó preventiva, el sumari continua secret, molts no saben quines proves hi ha per a incriminar-los ni quines són les acusacions concretes. Simplement, ningú no en parla. Foren titulars de diaris i televisions i després els han enfonsats en el silenci més espès.

Passarà igual amb l'operació d'aquesta setmana? Les coses que s'han explicat em semblen complicades d'interpretar. Em diuen que hi ha un carnisser de Vilanova i la Geltrú amb contacte directe amb la cúpula d'al-Qaida, amb al-Zarqawi, i que és el responsable d'enviar a l'Irac suïcides... Més enllà de desafortunadíssimes anècdotes (explicar, com si això volguera dir res, que mirava al-Jazira...), m'agradaria que m'ho aclariren millor tot això. El record de les moltes vegades que l'Audiència Nacional s'ha inventat històries tremendes que després no ha pogut provar de cap manera, em fa ser caut. No dic que no siga veritat. Dic que sona molt gros, molt desproporcionat, i que m'agradaria de fiar-me'n, però que, per fer-ho, no em puc conformar amb les declaracions del ministre de torn, cada vegada que detenen islamistes 'perillosos'. Vegem les xifres dels últims fets: vint detinguts, dimarts, tres detinguts, el 3 de gener, dinou, el 21 de desembre, un el 15 i set el 9 del mateix mes, onze el 23 de novembre... En dos mesos l'Audiència Nacional ha ordenat la detenció de cinquanta-cinc presumptes terroristes islàmics. I de tots, n'ha dit que eren perillosíssims. Què voleu que diga? Em sembla impossible, tot plegat, i em recorda massa la pràctica de detenir tothom, que tantes voltes ha aplicat l'Audiència Nacional al País Basc o als anarquistes.

Ara, la diferència principal és que en els altres casos hi ha una xarxa social, més o menys gran, que qüestiona coses, fa preguntes, contrasta, indaga, protesta, difon versions diferents o es manifesta. Hi ha aquesta xarxa en el cas dels islamistes? Hi ha ningú que en sàpiga res? Jo, no, i em preocupa. Islamistes o no, aquesta gent són ciutadans d'aquest estat, conciutadans meus. Si han delinquit, no tinc res a dir-hi, però si són víctimes dels abusos de l'Audiència Nacional, com ho ha estat tanta gent des que aquest tribunal d'excepció es deia d'Orden Público, aleshores sí que em preocupa, perquè tota agressió a les llibertats civils m'afecta.

(I una pregunta provocativa que no té res a veure amb el que he dit abans però que no em puc guardar al pap: si la invasió de l'Irac va ser considerada il•legal per la comunitat internacional, combatre una ocupació il•legal és terrorisme?)
Vicent Partal director ARROBA vilaweb.com
Mira també:
http://www.vilaweb.com

This work is in the public domain

Comentaris

Cordero de Dios
12 gen 2006
A ver, poco no, menos que poco, es decir, nada, importa tu confianza. Son operaciones encubiertas que reportan, por encima del impacto mediatico realimentador de las diferentes sensibilidades; ya sabes que en la piel de toro se considera que el buen toro tiene que aceptar el castigo y el maestro y su cuadrilla son lo que son solo si el toro no los cornea y entra al trapo dejandolos lucirse; ventajas estrategicas a corto y medio plazo. Si tras las pertinentes ultimas operaciones de castigo, para recordarles que son unas bestias y nosotros maestros refinados, llevadas a cabo justo y precisamente coincidiendo con el inicio de sus festividades religiosas, pero no en Madrid capital, y si hubiera o hubiese algo por ahi, ampliado la oferta, hemos rebajado, preventivamente, la presion sobre nuestra Madrid. Lo que no sabiamos era que estan ofuscados con el Berlusconi y sus allegados, que resulta que ahora, los muy demagogos, como de momento no hay bombardeos masivos, prefieren ser mas selectivos con sus blancos. Asi pues, a la luz de los nuevos datos, el inconveniente es que no sabemos si lo conseguido ha sido aumentar la probabilidad de que, si hubiera o hubiese, se incremente, significativamente, el numero de subalternos directos nuestros agraciados por nuestra reconocida maestria, nosotros, Dios mediante, parece que estamos bien cubiertos.

Quizas sea buen momento para vender ciertas propiedades que, previsiblemente, se devaluaran mas temprano que tarde.
Re: Islamistes
12 gen 2006
Es clar, es tot molt estrany, aqui al pais de nunca jamas, on mai passa res, on mai hi han atemptats, on la gent no es mata i la gent no pensa en matar, es molt estrany que la policia faci detencions de gent dolenta.
Jo crec que es tracta d'una conspiracio, perque no puc entendre que la policia faci detencions de terroristes quan tots sabem que el terrorisme no existeix.
Allo que va passar a Londres a Madrid o a EEUU no van ser actes terroristes, ningu els va planejar, ningu va possar diners i ningu va rentar el cap a la resta perque es fessin esclatar.
Que bien, que guay, como mola todo.
Re: Islamistes
12 gen 2006
que guay el que diuen els mass media, pero si esta tot molt clar, hem de matar els moros que se'ns volen menjar
has sentit parlar mai de la teoria del rumor en comunicacio de masses? o la de la sobreinformacio?
alicia, apren a mirar l'altre costat del mirall i no et creguis tot el que diu la tele
Re: Islamistes
12 gen 2006
Clar, alicia, clar, precissament fets com l'11-M i l'11-S justifica les detencions siguin quines siguin i es facin quan es facin. Com hi ha terroristes se'ls ha de detenir, clar, alicia, clar, però ningú t'està dient que no hi hagi terroristes, simplement es diu una constatació clara del que passa, molts d'aquests que entren avui com terroristes demà sortiran en no trobar-se proves, però tranquila, d'això no parlaran els diaris. Són terroristes i ja està, i tu ho has decidit, abans ni tansols de que passin per davant d'un jutge. És aquesta actitut teva precissament la que es qüestiona en aquest article.

Que bien, que guay, como mola todo. Moro malo, moro terrorista, moro a la carcel, que fàcil veieu la repressió alguns i algunes. I que consti que això no es defensar el que va passar l'11-M a Madrid és simplement sospitar del que tradicionalment passa, que caps de turc sempre hi haurà, ja sabem que tu creus que tothom que està a la presó s'ho mereix, jo et dic que això és mentida.

Per tu són terroristes perque ho saps segur o perque t'ho han dit els diaris? Saps el que s'ha de creure en els diaris?
Re: Islamistes
12 gen 2006
Ostia, company, hem coincidit en el nom, el darrer comentari l'he fet abans que sortís el teu, fixa't en els noms
Sindicato Sindicat