Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: mitjans i manipulació
Vaga a Renfe i els mitjans de comunicació ni se n'assabenten
11 gen 2006
Ahir dimarts la RENFE va deixar de prestar servei a la línia C7 de rodalies sense previ avís i els mitjans de comunicació de masses (i no tantes masses) ni se n'asssabenten.
El motiu de l'aturada del servei ha estat una espècie de vaga dels treballadors. Però en cap moment s'ha avisat d'aquest fet, cosa normal si es coneix la política de comunicació de la RENFE; i per tant els usuaris s'han trobat amb un pam de nas i les persianes de les estacions mig baixades.
El que crec que és més escandalós és que avui dimecres, fruit d'un article petitó d'un diari, els mitjans s'han fet ressó i sense massa problemes diuen: "no hi ha servei des d'ahir a la línia C7". Els hauria de caure la cara de vergonya, i no només a ells, també a l'autoritat del transport metropolità (que o bé no se n'ha assabentat o bé s'ha inhibit de transmetre aquesta informació als seus usuaris; en qualsevol cas totalment reprotxable). I, segurament no n'hi ha prou amb una cara avergonyida demanant perdò, que asseieu-vos si l'espereu, sinó que caldria alguna dimissió.
Pel que fa als "mass media", una estiradeta d'orelles, i a veure si altres noticies que també arriben tard passen als informatius com ho ha fet aquesta.
I tant em puc referir a coses locals (desallotjaments, violència feixista,...) com a coses internacionals (guerres, violències diverses,...).

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Vaga a Renfe i els mitjans de comunicació ni se n'assabenten
11 gen 2006
I quan no fan vaga els de Renfe?
Vaga a Renfe i els mitjans de comunicació ni se n'assabenten
12 gen 2006
Des de fa 12 anys, agafo cada dia la Renfe 4 cops.

No posso en dubte,ni ho faré mai el dret i deure de vaga que té la classe treballadora al'hora d' efectuar les seves reivindicacions.

Potser hi ha un peró en la manera i el com es fan aquestes protestes. El debat sobre el mitjà per a ser escoltats és realemnt complex.

El que sí puc dir és que RENFE està equivocada en el tipus de vaga que utilitza. Considero que es poc efectiva i gens productiva per aconseguir les seves demandes.

Dic això, perqué amb les vagues de RENFE els usuaris passem a ser hostatges. Quedem a expenses de la seva voluntat en qualsevol andana, la inmensa majoria de les vegades sense cap tipus d'informació, amb vagues soterrades sota l' excusa "de problemes tècnics", etc...

No crec que l' acció de protesta hagi d' anar per aquest camí. En primer lloc perqué provoquen un xoc entre una mateixa classe social, ja que una classe treballadora (treballadors RENFE) aborta el moviment d' un altre (treballadors usuaris RENFE), amb la qual cosa provoquen que el fons de les seves reivindicacions quedin en un segon pla per a la població usuaria de RENFE, per a que s' origini un descontentament circumstancial.

Crec que la protesta está mal enfocada, el segrest de passatgers és estéril. No haurien de privar de l'ús del trasnport públic a aquells que no podem costejar-nos altra possibilitat que aquesta. Per això m' indigna pensar que mentre jo estic retingut en una andana o un tren, JOSÉ SALGUEIRO CARMONA president de RENFE, es trova calentó i reconfortablement agust en el seu cotxe oficial.

No seria més efectiu impedir el desplaçament d'aquest home,barrant-li el pas a ell i no pas als usuris?.

La gran majoria de la classe treballadora tenim un cotxe oficial que es diu Transport Públic. No ens priveu d' ell fent-nos els vostres hostatges.

SALUT
Sindicat