Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : criminalització i repressió : ecologia : immigració : pobles i cultures vs poder i estats
[ VOLEM L´ ESTATUT ] A los catalanes i a las catalanas :
10 gen 2006
CATALANAS CATALANES

Desde hace mucho tiempo, nuestro pueblo ha luchado por el derecho al ejercicio de su soberania nacional, que hoy se concreta en la reivindicación del Estatuto de Autonomía aprovado por el Parlamento de Catalunya.


CATALANS CATALANES

El nostre poble ha lluitat des de fa molt de temps pel dret a l´exercici de la seva sobirania nacional, que avui es concreta en la reivindicació de l´Estatut d´Autonomia aprovat pel parlament de Catalunya.
La Autonomia nos permite buscar la solución de nuestros problemas económicos, sociales y culturales. La Autonomía nos permite también, afrontar desde dentro los problemas de las comarcas y de los barrios, y hacerlo democráticamente, creando así nuestro futuro.

Esta exigencia histórica es la expresión de la necesidad que tenemos, como pueblo, todos y todas los que vivimos y trabajamos en Catalunya, de decidir nosotros mismos sobre todo aquello que afecta a nuestro presente y a nuestro futuro. Y esto, a traves de nuestras instituciones de autogobierno. Esta es la única garantia de poder ejercer con plenitud las libertades políticas, sociales y nacionales que queremos para nuestro país.


L´Autonomia ens permet de cercar la solució dels nostres problemes econòmics, culturals i socials. L´Autonomia ens permet també d´afrontar des de dins els problemes de les comarques i dels barris, i de fer-ho democràticament, creant així el nostre futur.

Aquesta exigència històrica és l´expressió de la necessitat que com a poble tenim totes i tots els que vivim i treballem a Catalunya de decidir nosaltres mateixos sobre tot el que afecta el nostre present i el nostre futur. I això, a través de les nostre institucions d´autogovern. Aquesta és l´única garantia de poder exercir amb plenitud les llibertats polítiques, socials i nacionals que volem per al nostre país.


Es por eso, que llamamos a todo el pueblo de Catalunya a participar en la campaña de movilizaciones que se inicia con este llamamiento.

QUEREMOS EL ESTATUTO DE AUTONOM�A APROVADO POR NUESTRO PARLAMENTO, porque es la respuesta auténticamente democrática para Catalunya frente a las propuestas negacionistas, que mantienen en Madrid el centro de las decisiones relativas a nuestros problemas.

QUEREMOS EL ESTATUTO, porque sabemos que con éste, los inmigrantes que integran nuestra comunidad nacional catalana se sentirán y vivirán como catalanes de pleno derecho.

QUEREMOS EL ESTATUTO SIN RECORTES, porque es el que necesitamos. Porque desde nuestra soberanía, contribuiremos, como ya contribuimos reivindicándolo, a la auténtica convivencia con todos los pueblos del Estado español y a la defensa de los derechos de sus nacionalidades.


VOLEM L´ESTATUT D´AUTONOMIA APROVAT PEL NOSTRE PARLAMENT, perquè és la resposta autènticament democràtica per a Catalunya enfront de les propostes negacionistes, que mantenen a Madrid el centre de les decisions relatives als nostres problemes.

VOLEM L´ESTATUT, perquè sabem que amb aquest, els immigrants que integren la nostra comunitat nacional catalana se sentiran i viuran com a catalans de ple dret.

VOLEM L´ESTATUT SENSE RETALLADES, perquè és el que necessitem. Perquè des de la nostra sobirania, contribuirem, com ja contribuim reivindicant-lo, a l´autèntica convivència amb tots els pobles de l´Estat espanyol i a la defensa dels drets de les seves nacionalitats.


QUEREMOS EL ESTATUTO y sabemos cómo ganarlo: haciendo de esta exigencia un motivo de debate por todas partes: en todos los centros de trabajo, en los barrios, en el campo, en las localidades. Desarrollando toda clase de actividades que nos permitan avanzar ya desde ahora en el contenido del Estatuto para la Catalunya del mañana.

VOLEM L´ESTATUT i sabem com guanyar-lo: fent d´aquesta exigència un motiu de debat arreu: en tots els centres de treball, en els barris, en el camp, en les localitats. Desenvolupant tota mena d´activitats que ens permetin d´avançar ja des d´ara en el contingut de l´Estatut per a la Catalunya del demà.

QUEREMOS EL ESTATUTO expresa la más sentida y unitaria de las reivindicaciones del pueblo catalán. Y, por tanto, la exigencia política común que deben defender todas las mujeres y hombres, fuerzas políticas y sociales, ante las propuestas del Gobierno español.

VOLEM L´ESTATUT expressa la més sentida i unitària de les reivindicacions del poble català. I, per tant, l´exigència política comuna que han de defensar totes les dones i homes, forces polítiques i socials, davant les propostes del Govern espanyol
CIUTADANS:

VISCA CATALUNYA!

This work is in the public domain

Comentaris

Cordero de Dios
10 gen 2006
En el dia de hoy, desarmada y cautiva la celula que pensaba zamparse los cabritos, podemos dar por cumplido los objetivos definidos en la operacion NUEVAS OPORTUNIDADES DE NEGOCIO EN EL CONDADO.

En breve veremos devaluarse los inmuebles situados en las inmediaciones de cuarteles, comisarias, juzgados, consellerias pertinentes... arreglo a las espectativas de los profesionales autorizados.
Re: [ VOLEM L´ ESTATUT ] A los catalanes i a las catalanas :
10 gen 2006
Aquestes festes, a moltes cases catalanes s'ha fet dringar les copes de cava, català sens dubte, al so de "Viva el estatuto".
No se si dir-ne "fer pinya", o bé "es de cajon". En cualquier caso, Espanya nunca ha sido una. Sinenvargo, hay una cosa irreprochable: el intercambio.
Re: [ VOLEM L´ ESTATUT ] A los catalanes i a las catalanas :
10 gen 2006
mes de juny passat,. quan les campanades. de cloenda tancaven. els divuit mesos de ... gueroles, què diuen els ocells, a. cura de Jordi Baucells, Andreu ...
Re: [ VOLEM L´ ESTATUT ] A los catalanes i a las catalanas :
10 gen 2006
Cap estatut no ens farà lliures! INDEPENDÈNCIA I SOCIALISME!! VISCA LA TERRA i MORI EL MAL GOVERN! PD: Tots els que voleu l´estatut sou uns botiflers. Però tranquils, que el poble català no oblida pas. A cada porc li arriba el seu sant martí.
Re: [ VOLEM L´ ESTATUT ] A los catalanes i a las catalanas :
10 gen 2006
que lluny que veig la independencia, que lluny
Re: [ VOLEM L´ ESTATUT ] A los catalanes i a las catalanas :
10 gen 2006
QUè fortt!!! A l'indymedia algú defensant l'estatut!!!!!!

M'estan molt bé els discursos de "defensem totes les llengües, cultures i identitats", i per això crec que hem de defensar el dret d'independència dels Països Catalans. Només faltaria... eh que hi ha tans "liberales, izquierdosos" sueltos?? Doncs, hem de defensar una cultura que està diàriament atacada, no tan sols des de suburvis barrials, sinò també per la cultura Mass-media de tot l'Estat Espanyol.

Però això no vol dir que haguem de votar l'Estatut, votar el si!

L'Estatut no ens farà lliures i no significarà una millora en la defensa de la cultura catalana (de fet, és un document destinat al desmembrament i la ignorància de la real cultura catalana, els Països Catalans!)

I això de què és la màxima exposició democràtica em fa vergonya de sentir-ho!!! Que no redactin un estatut per fer-nos més lliures els mateixos que ens fan una ordenança de civisme,... que NO COLA! Què lliures??

Per cert, ja que he citat l'ordenança contra l'incivisme, (en sentit negatiu) us en mostro dues prohibicions que inclou l'ordenança pq ho vegeu:

- Es prohibeix la mendicitat. (eing?)

-En actes lúdics, culturals o esportius no es podran fer massatges (uiui... ara resultarà que els massatgistes són delinqüents)

- Es limita l'ús lúdic dels espais públics, per part de col·lectius, sobretot joves, (sisi... l'ordenança ho diu així!), es prohibeixien les acrobàcies amb patins o monopatins. (no nessiu amb patins x bcn... que si us troba la poli ja tindrà un indici de que sou pressumptes terroristes)
Re: [ VOLEM L´ ESTATUT ] A los catalanes i a las catalanas :
11 gen 2006
a la merda l´estatut! no l'hem triat pas els catalans i catalanes, l´han fet 4 senyorets.
sense l´autodeterminació, l´estatut fa pudor!
Re: [ VOLEM L´ ESTATUT ] A los catalanes i a las catalanas :
11 gen 2006
El dret a l'autodeterminació és un dret humà fonamental, basat en les idees de democràcia i llibertat, que fa referència a la facultat que tenen els pobles per escollir el seu destí.
Re: [ VOLEM L´ ESTATUT ] A los catalanes i a las catalanas :
13 gen 2006
Collons. Fa de molt mal llegir aquest comunicat tant radicalment bilíngue.

Tant us costa aprendre la llengua pròpia del lloc on viviu?
Re: [ VOLEM L´ ESTATUT ] A los catalanes i a las catalanas :
07 feb 2006
apoyo vuestro estatuto. desde jaén
Re: [ VOLEM L´ ESTATUT ] A los catalanes i a las catalanas :
21 feb 2006
el 18 de febrer, 700mil persones dien que
Som una nació i tenim Dret a decidir.
ele este pueblo
Sindicat