Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
La CUP s'adhereix a les mobilitzacions pel dret d'Autodeterminació
07 gen 2006
logotipc.gif
La CUP s'ha adherit a la campanya unitària per l'Autodeterminació i, també, a la campanya "Som una nació i tenim dret a decidir". En ambdues campanyes l'aportació de la CUP, que està continguda en el document "Prou d'Estatuts, ara cap a la Independència", se centrarà en la defensa del dret d'Autodeterminació com a mecanisme per assolir la sobirania i en la denúncia de les reformes estatutàries que pretenen perpetuar la submissió dels Països Catalans dins de l'Estat espanyol.

MANIFEST DE LA CAMPANYA UNITÃRIA PER L'AUTODETERMINACIÃ

Des de fa mesos els polítics del Principat de Catalunya i del País Valencià estan immersos en la discussió sobre les reformes dels respectius estatuts d'autonomia. Però, que suposen els estatuts?

L'any 1978 s'aprovava a les corts generals espanyoles la Constitució, que fixava l'ordenament jurídico-polític de l'estat espanyol. Per a sufocar les reivindicacions socials i nacionals àmpliament assumides, s'estableix una petita descentralització administrativa, mitjançant estatuts d'autonomia que donen pas a la creació de les anomenades Comunitats Autònomes. Acceptar l'estatut comportava acceptar les regles del joc constitucional espanyol, és a dir acceptar els límits imposats per aquest i admetre els pilars bàsics del sistema: el capitalisme, la negació dels drets nacionals, la monarquia, etc.

L'actual reforma dels estatuts neix de la mà de les classes dominants, que són les més interessades a defensar-los, amb especial intensitat pel que fa al finançament, que la classe política del Principat ens ven com la solució als problemes de les classes populars. Hem de ser conscients que l'especulació, la precarietat, el tancament d'empreses i les deslocalitzacions, la destrucció del medi ambient i la terciarització, la discriminació per gènere, etc. continuen i continuaran mentre s'apliquin polítiques neoliberals que no garanteixen els drets socials bàsics (educació, salut, habitatge, estabilitat laboral, seguretat alimentària, energia, igualtat entre sexes...) i es mantingui un model econòmic que avantposa la propietat privada a qualsevol valor social. També es condemna un ampli sector de la societat catalana a la il·legalitat i la precarització, mitjançant polítiques repressives i d'exclusió, ja que els poders autonòmics volen assumir les competències d'immigració, però en cap cas proposen solucions diferents de les que ja aplica l'Estat.

Els estatuts suposen un atac directe a les aspiracions de llibertat dels Països Catalans. Es mantenen falsos símbols identitaris, com la imposició de la "blavera" (bandera autonòmica al País Valencià), i la negació de la unitat de la llengua, com també es nega el dret de les autonomies a federar-se entre elles. De la mateixa manera, els estatuts d'autonomia que ens proposen marginen la llengua catalana, fixen la cooficialitat del català, enlloc de l'oficialitat plena, mantenen el seccessionisme lingüístic i asseguren la disminució constant de l'ús i ensenyament del català a les aules per l'aprovació de lleis estatals, la imposició del castellà com a llengua vehicular a la justícia i la supeditació dels usos lingüístics al mercat capitalista (discriminació del català en l'etiquetatge i en el món audiovisual, per exemple).

No sorprèn, per tot això, que davant l'actual crisi del model d'â?estat de les autonomiesâ?, els dirigents estatals i autonòmics s'afanyin a renovar aquest pacte de submissió.No ens faran creure que l'estatut és de tots i totes. El que nosaltres necessitem és un procés constituent popular i democràtic, per tal de construir un nou model de relacions polítiques, socials, econòmiques i laborals als Països Catalans. Per assolir aquest nou model hem de decidir lliurement el nostre futur, sense amenaces, ni coaccions, és a dir, hem d'exercir el dret a l'Autodeterminació.

NI REFORMES, NI ESTATUTS, AUTODETERMINACIÃ!
(adhesions: http://www.autodeterminacio.net)Campanya "SOM UNA NACIÃ I TENIM EL DRET DE DECIDIR!"


Les entitats i els moviments socials sotasignats, procedents dâuna àmplia pluralitat de sectors socials i polítics catalans, volem intervenir en la conjuntura política oberta amb la reforma de lâEstatut i demostrar alhora la nostra preocupació pel clima hostil creat des de diversos cercles antidemocràtics en contra de les legítimes aspiracions polítiques i democràtiques del nostre país. Tot recordant la lluita de lâAssemblea de Catalunya en favor del restabliment de lâEstatut dâAutonomia com a mitjà per exercir el dret a lâautodeterminació, i rememorant també que fa vint-i-cinc anys la nació catalana sortí al carrer davant de lâofensiva contra lâexpressió de la seva identitat, ara veiem necessari tornar-nos a manifestar sota el lema âSom una nació i tenim el dret de decidir!â?

Els convocants estem convençuts i convençudes que cal exercir aquest dret per tal de garantir que les polítiques que es duen a terme estiguin dâacord amb les aspiracions i les necessitats del poble català i per tal dâafavorir el progrés social en drets de ciutadania i immigració, drets socials i laborals, llengua i cultura, medi ambient, polítiques de gènere, habitatge, tecnologies de la comunicació, educació, salut i seguretat, entre dâaltres. Així mateix, afirmem que cap veritable autogovern és possible sense sobirania fiscal i tributària i sense inversions i infrastructures, relacions internacionals i cooperació.
Perquè som una nació i defensem la nostra identitat, com qualsevol poble hem de tenir el dret a poder decidir lliurement quin és el nostre futur.


Per tant, el que nosaltres decidim, ningú no ho ha de retallar. Per la llibertat i la democràcia, us cridem a tots i totes a sortir al carrer per manifestar-nos dient: âSom una nació i tenim el dret de decidir!â?


Plataforma âPel dret de decidirâ?
Podeu enviar les vostres adhesions a:
adhesions ARROBA tenimeldretdedecidir.org
banner300.gif

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La CUP s'adhereix a les mobilitzacions pel dret d'Autodeterminació
07 gen 2006
El nostre dret, inclou el de decidir pels valencians?
Re: La CUP s'adhereix a les mobilitzacions pel dret d'Autodeterminació
07 gen 2006
quina falta de criteri!
Re: La CUP s'adhereix a les mobilitzacions pel dret d'Autodeterminació
07 gen 2006
En la llistat d'adhesions sols hi han organitzacions amiguetes de les CUP per que sera.......
La campanya electoral ja comença per les CUPs??
Re: La CUP s'adhereix a les mobilitzacions pel dret d'Autodeterminació
07 gen 2006
o s'està pel dret a l'autodeterminació o per l'estatut (que no inclou aquest dret), però és de tastaolletes aixó!
Re: La CUP s'adhereix a les mobilitzacions pel dret d'Autodeterminació
08 gen 2006
Hola. En primer lloc, abans de començar a escriure més, voldria deixar clar que no soc cap expert en política, i que potser m'equivoqui en algunes coses. I si arribo a equivocar-me o ficar la pota, demanaria perdò. Gràcies....

----

M'estic llegint el llibre "mañana, Euskal Herria", d'Arnaldo Otegui. M'ha sorprès veure l'importància que li dona a Navarra i Iparralde; i m'ha sorprés que l'esquerra abertzale no és només abertzale sino també esquerra: lluita contra explotacions laborals a Euskadi, denúncia contra el capitalisme a Occident, etc. També m'està entusiasmant la forma de dir les coses d'Otegui: tot clar.

"I que voldrà dir el Llop amb tot això?" us preguntareu. Doncs que veig errors per totes bandes.
Perque dimonis l'Estatut autonomic català anava a considerar com "nació" a només quatre provincies?!? Al seu llibre, i no es per fer comparacions, Otegui no accepta una Euskal Herria sense Navarra. Mai!! Acceptem uns Paisos Catalans sense les Illes o el Pais Valencià??
Lleida té més paregut amb el Pais Valencià que amb Barcelona, perque no s'exclou Lleida del terme "nació"? Tortosa està entre el PV i el Principat, perque no s'exclou també?? Per favor, no mitges tintes... prou ja de deixar les coses a meitat...

Tampoc sé que va passar molt bé quan Carod va negociar amb ETA, però perque el Principat ha deixat de ser atac i la resta dels PPCC?!? No sé que dimonis va pactar amb ETA (compte amb la manipulació de la sin Razón, el Inmundo i altres) però això ha donat una imatge una mica dolenta... com si el PV i les Illes forem territoris de segona. I això Carod ho hauria d'haver solventat.

Per altra banda, qué fa aquí Carod anant a la Zarzuela a donar-li la ma al succesor de Franco?!? Otegui ni tan sols anà a veure-l quan va visitar Euskadi; simplement va dir el que pensava: que era el Rei dels assassins i els torturadors.
I no sé, són només detalls però que en conjunt donen la sensació de que no van bé les coses... Veig a una ERC que es deixa dominar fàcilment pel PSOE... una ERC que de vegades té por de parlar de Paisos Catalans...


No sé, són coses que em venen a la ment. Crec que ens cal un Arnaldo Otegui, una persona que digui les coses com són i que no s'acolloni davant de ningú. Que faci propostes de futur (com ell, que està disposat a negociar amb l'Estat l'Autodeterminació d'Euskal Herria) i que arribi a tindre'ns a tots/es contentes.Dic una aclaració, ja que han hagut confusions en alguns comentaris:
Parlo d'un líder que digui les coses clarament, que façi projectes de futur, i que no accepti les coses a meitat (per exemple, el deixar que a l'Estatut autonomic només estiguin quatre provincies).

Però no he parlat ni de socialdemòcrates, ni d'EI, ni d'esquerres ni de extremes.
Re: La CUP s'adhereix a les mobilitzacions pel dret d'Autodeterminació
08 gen 2006
CUP=POSSIBILISTES!
Re: La CUP s'adhereix a les mobilitzacions pel dret d'Autodeterminació
08 gen 2006
Aneu a jugar a una altra cosa que ja canseu!
La CUP és possibilista?. I si ho és què?
Aquí hi ha molta xusma de classe bé, que té els sants nassos d'anar de radical repartint carnets. Aneu a parlar de possibilisme a segons quins barris, aneu-hi... el vostra discurs de nen de papa, que ara li ha donat per la política fot cagar.
Re: La CUP s'adhereix a les mobilitzacions pel dret d'Autodeterminació
08 gen 2006
Endavant amb les CUPs !!!

Cap renuncia cap submissió. AUTODETERMINACIÓ
Re: La CUP s'adhereix a les mobilitzacions pel dret d'Autodeterminació
09 gen 2006
hauries de conèixer la CUP aleshores, segur que t'agradaria.
Re: La CUP s'adhereix a les mobilitzacions pel dret d'Autodeterminació
09 gen 2006
Això ja és la polla, a favor del dret a l'autodeterminació i a favor de l'estatut, que no inclou aquest dret!!!! Però vosaltres llegiu el que escribiu??? Us auto-enganyeu
Re: La CUP s'adhereix a les mobilitzacions pel dret d'Autodeterminació
09 gen 2006
Les CUP no són totes possibilistes, només les que estan parasitades pel sector electoralista Maulets-MDT, que per sort són poques
Re: La CUP s'adhereix a les mobilitzacions pel dret d'Autodeterminació
10 gen 2006
Deixa d'abocar merda sense cap fonament, quines són les CUP que segons tu són parasites?

Amb xusma com aquesta anem ben apanyats.
Re: La CUP s'adhereix a les mobilitzacions pel dret d'Autodeterminació
10 gen 2006
au va, aneu a cagar. Visca la CUP! mort als sectaris i mort als paràsits, tots contents aixi
Sindicat Terrassa