Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : criminalització i repressió
L'exercit actuarà si s'aprova l'Estatut
06 gen 2006
El general en cap de la Força Terrestre diu que les "Forces Armades tenen com a missió garantir la sobirania i la independència d'Espanya"

Mena Aguado diu que "voler que en una autonomia sigui exigible el coneixement de la seva llengua particular és una aspiració desmesurada"
El general en cap de la Força Terrestre, tinent general d'Exèrcit José Mena Aguado, ha afirmat durant la Pasqua Militar que si "els límits infranquejables" que marca la Constitució són sobrepassats per algun Estatut autonòmic, "seria d'aplicació l'article vuitè de la Constitució", en què es diu que les Forces Armades "tenen com a missió garantir la sobirania i la independència d'Espanya, defensar la seva integritat i l'ordenament constitucional".

Durant el seu discurs, a la Capitania General de Sevilla, el tinent general Mena ha dit que "afortunadament, la Constitució marca una sèrie de límits infranquejables per a qualsevol Estatut d'autonomia", i que per això reiterava un "missatge de tranquil·litat".

No obstant, ha advertit que "si aquests límits fossin sobrepassats, cosa que en aquests moments afortunadament sembla impensable, seria d'aplicació l'article vuitè de la Constitució: les Forces Armades, constituïdes per l'Exèrcit de Terra, l'Armada i l'Exèrcit de l'Aire, tenen com a missió garantir la sobirania i la independència d'Espanya, defensar la seva integritat i l'ordenament constitucional".

Estatut de Catalunya

L'alt comandament també s'ha referit a "les greus conseqüències que tant per a les Forces Armades com a institució com per a les persones que les integren podria comportar l'aprovació de l'Estatut de Catalunya en els termes que està plantejat".

En la seva opinió, "el fet que en una autonomia sigui exigible el coneixement de la seva llengua particular és una aspiració desmesurada que obligaria les Forces Armades a regular els destins a aquesta autonomia de la mateixa manera que actualment es regulen a l'estranger".

El tinent general ha assenyalat que sempre ha mantingut que els militars "no han d'entrar en disquisicions polítiques, que lògicament corresponen als polítics", però considera que sí que forma part de les seves obligacions "alertar" de les conseqüències que podria comportar aprovar una proposta com la continguda a l'Estatut català.
Mira també:
http://www.elperiodico.com/default.asp?idpublicacio_PK=6&idioma=CAT&idnoticia_PK=270594&idseccio_PK=130&h=

Copyright by the author. All rights reserved.

Comentaris

Advierten que el Ejército actuará si el Estatut sobrepasa la Constitución
06 gen 2006
"PASCUA MILITAR"
El teniente general de Ejército español José Mena Aguado, ha afirmado que si "los límites infranqueables" que marca la Constitución son rebasados por algún Estatuto autonómico, las Fuerzas Armadas "tienen como misión garantizar la soberanía e independencia de España, defender su integridad y el ordenamiento constitucional".

SEVILLA.- El general jefe de la Fuerza Terrestre española, teniente general de Ejército José Mena Aguado, ha advertido que "si esos límites fuesen sobrepasados, lo cual en estos momentos afortunadamente parece impensable, sería de aplicación el artículo octavo de la Constitución: las Fuerzas Armadas, constituidas por el Ejército de Tierra, la Armada y el Ejército del Aire, tienen como misión garantizar la soberanía e independencia de España, defender su integridad y el ordenamiento constitucional".

El alto mando también se ha referido a "las graves consecuencias que tanto para las Fuerzas Armadas como institución como para las personas que las integran podría conllevar la aprobación del Estatut de Catalunya en los términos que está planteado".

"Fuerzas Armadas contra la lengua autóctona"
En su opinión, "el hecho de que en una autonomía sea exigible el conocimiento de su lengua particular es una aspiración desmesurada que obligaría a las Fuerzas Armadas a regular los destinos a esa autonomía de la misma forma que actualmente se regulan en el extranjero".

El teniente general ha señalado que siempre ha mantenido que los militares no deben "entrar en disquisiciones políticas, que lógicamente corresponden a los políticos", pero considera que sí forma parte de sus obligaciones "alertar" de las consecuencias que podría acarrear aprobar una propuesta como la contenida en el Estatut catalán.


Diari Gara, 6 de gener de 2006
www.euskalherria.com
Re: L'exercit actuarà si s'aprova l'Estatut
06 gen 2006
Una vergonya
Re: L'exercit actuarà si s'aprova l'Estatut
06 gen 2006
Pero si es veritat!

Joder! que se levanten en armas de una puta vez!

A por las armas!

Juventudes nacional sindicalistas en pie de guerra!

La Falange de Cataluña
------------------------------------
Re: L'exercit actuarà si s'aprova l'Estatut
06 gen 2006
Pero que sean formales y nos den armas al pueblo tambien, que ya hay ganas de chicha.

A por las juventudes falangistas!

Por la verdadera revolucion social!
NI FACHAS NI ROJOS
COMUNISMO LIBERTARIO
Re: L'exercit actuarà si s'aprova l'Estatut
06 gen 2006
em penso que pixes una mica fora de test per aixo de "ni rojos" perque el 100% dels milers d'anaquistes que el feixisme va assassinar en aquest pais va ser perque els considerava "rojos"
Re: L'exercit actuarà si s'aprova l'Estatut
07 gen 2006
A mi em feu fàstig, espero poder marxar d'aqui mentre els qui dieu tenir sed de sang destrosseu el país. No hos han explicat res els vostres avis, torbeu bonic una guerra entre germans, veins, pobles...? Quina vergoña, jo si pogues si que portava a tot aquell que tingues sed de sang a la carretera de la ravassada o a les parets del castell de montjuic, els bojos com vosaltres sou els que ens porteu cap a la autodestrucció espero que la selecció natural hos guanyi la partida i moriu sense descendencia ni amics. puagh!
Re: L'exercit actuarà si s'aprova l'Estatut
07 gen 2006
Als museus els militars !!
Ja ja ja ja ja. Quina poooor...
07 gen 2006
Vigila! Que ve l'exèrcit ara!

I perquè ha de venir l'exèrcit? Que jo sàpiga no hi ha cap conflicte armat a Catalunya. No tenim vanguàrdies militars ni activitat bèlica. Que justificaria la intervenció de l'exèrcit? On atacaran? Al palau de la Generalitat? Les seus dels partits democràtics? O directament a la població civil?

Però, això de l'exèrcit no era per protegir els ciutadans? Si l'exèrcit espanyol no està per protegir-nos... potser és que no som espanyols! Fantàstic, això vol dir que ja se n'adonen.

Em sembla que els militars espanyols se senten molt incòmodes en democràcia. Al segle XXI, un atac de l'exèrcit suposaria la intervenció immediata de la UE i posteriorment la ONU. Aleshores, la independència de Catalunya seria un fet i no caldria trencar-nos més les banyes negociant amb els cacics de Madrid.
Re: L'exercit actuarà si s'aprova l'Estatut
07 gen 2006
Innocent. Molt bona la ironia. La UE i la ONU intervendrien. M'he pixat de riure. Salut a la penya sarcastica. hua, hua, hua. Ostia, que bo!
Re: L'exercit actuarà si s'aprova l'Estatut
14 feb 2006
¿no recordes que mentre el tejero feia el seu número la flota USA era molt a prop esprant ordres per a reconeixer el cop d'estat? Mentres la onu hagués fet una reubió per decidir si calia fer una reunió per decidir si deien alguna cosa.....
santa inocència!!!
www.guinarda.com
Re: L'exercit actuarà si s'aprova l'Estatut
14 feb 2006
Soy catalan y español y quiero seguir siendolo ¿es esto delito? ¿no es mejor vivir en paz y armonía ayudando a quienes tienen menos, en vez de ir sembrando discordia y hasta odio? La prosperidad de Cataluña se la debemos en gran parte a los emigrantes que con su esfuerzo y su trabajo han contribuido a ello. Viajo mucho por toda España y en todos los sitios me encuentro como en casa porque siempre y en todos los sitios soy bien recibido
Re: L'exercit actuarà si s'aprova l'Estatut
14 feb 2006
ves amb compte amb els mitjans de comunicació, que et faran odiar l´oprimit i estimar l´opressor...
Sindicat Terrassa