Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: @rtivisme
Carbó per a Rita en protesta per la censura del Pintem Junts
05 gen 2006
Nota de premsa de l'acció feta a la Junta de Districte de Ciutat Vella

RITA, PER REIS: CARBÓ
MANIFEST CONTRA LA BARBÀRIE DE L’AJUNTAMENT DE VALÈNCIA
fotocarbon.jpg
grispanel.jpg
El 17 de Desembre centenars de persones feren mitjançant la seua activitat creativa (música, pintura, actuacions, col·loquis,...) una gran obra d’art i reivindicació col·lectiva del carrer com a punt de trobada i espai natural per exercir el dret a la llibertat d’expressió. Centenars de persones donaren color i vida al Barri del Carme en una jornada cívica que portava el nom de Pintem Junts. L’Ajuntament de València ha esborrat aquesta expressió col·lectiva totalment. La setmana de Nadal esborraren aquells murals que contenien denúncia d’injusticies socials i problemàtiques polítiques. La darrera setmana del 2005 han eliminat tot l’art mural col·lectiu generat pel Pintem Junts. El Pintem Junts havia donat al Barri del Carme, abandonat pel consistori municipal a la degradació més absoluta i patint el greu problema de l’especulació immobiliària, mil colors. Mil colors que eren l’expressió alegre i participativa d’un barri que vol ser viu. L’ajuntament de València ha demostrat amb la destrucció d’aquesta obra que no li agrada aquest model de barri, ha demostrat que prefereix que les parets del Carme no parlen, que la seua gent no eixca al carrer, que no tolera la llibertat d’expressió si es reivindica amb fets, el gris que ha emprat per cobrir el nostre barri és ben representatiu d’això.

Amb l’acció simbòlica de lliurar un regal ben especial per a l’alcaldessa (12 kg de carbó), la Mesa del Pintem volem denunciar aquesta barbàrie duta a terme per part de l’Ajuntament en contra del Barri del Carme. Barbàrie destructiva feta amb diners públics, mentre el barri continua patint tants i tants problemes que Rita Barberà considera menys danyins que els mil colors del Pintem Junts.

L’actitud del govern municipal penosa i estèril, ens demostra que cal desobeir el seu autoritarisme per construir alternatives, ens demostra que som els i les habitants d’aquesta ciutat els que hem de prendre la paraula i que molts més Pintem Junts arreu la ciutat són necessaris.


Mesa del Pintem Junts | Barri del Carme (València) 5 de Gener de 2006

This work is in the public domain

Comentaris

calle
06 gen 2006
censuradas9.jpg
censuradas10.jpg
censuradas11.jpg
censuradas13.jpg
censuradas14.jpg
censurado8.jpg
eso

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more