Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: especulació i okupació
Acció de protesta contra el Parador 'Nacional' al Roser de Lleida
05 gen 2006
Acció de denuncia contra el projecte de l'Ajuntament de Lleida de convertir l'edifici del Roser en un hotel de luxe de l'empresa 'Paradores Nacionales SA'

En el marc de la campanya 'Salvem el Roser, No al Parador' el Casal Independentista de Lleida "l'Ocell Negre" ha realitzat aquesta setmana passada una acció de denúncia -a través del tapiament de l'accès al recinte- contra el projecte de l'Ajuntament de Lleida de convertir l'edifici del Roser, símbol de la resistència per les llibertats del poble català, en un hotel de luxe de l'empresa 'Paradores Nacionales SA'.

Fa dues setmanes el mateix Casal Ocell Negre va presentar un contraprojecte en que proposa ubicar a l'Edifici del Roser el Museu d'Història de la ciutat, el "Memorial Lleida 1707" -un memorial a la derrota lleidatana el 1707-, i un Centre per i de la ciutadania , un projecte inclusiu que dinamitzi socialment el Casc Antic.

http://www.ocellnegre.tk
Manifest: El ROSER, PATRIMONI DE TOTS

Les entitats sotasignants d’aquest manifest, integrants dels moviments socials, culturals i polítics de la ciutat de Lleida, volem fer pública la nostra disconformitat amb l’ubicació d’un Parador Nacional a l’emblemàtic Edifici del Roser.

Volem deixar clar també, que la nostra opocisió no és a la conveniència o no d’aquest tipus d’establiments, debat que les entitats sotasignants d’àmbits molt diversos no creiem que ens correspongui iniciar, sinó sobre l’ubicació prevista per l’Ajuntament de la ciutat, al nostre entendre equivocada.

Entenem que l’edifici del Roser ha estat al llarg de la seva història un espai al servei de la cultura de la ciutat i de motor de promoció cultural, acollint la seu de l’Escola Normal de Mestres, del Museu Arqueològic de Lleida, de l’Orfeó Lleidatà, de Facultat de Lletres i Filosofia, de Facultat de Dret, de l’Escola de Belles Arts i del Museu Morera, així com d’Arxiu i Biblioteca de l’Estat, considerem que aquesta tasca de promoció cultural és la que ha de continuar tenint l’efifici i que aquesta és una voluntat majoritària entre els nostres conciutadans.

Considerem l’edifici, un símbol de la pèrdua de les llibertats encara no recuperades i un símbol de la resistència del nostre poble, i és per això, que any rera any, en la Diada Nacional de Catalunya hi retem un homenatge col·lectiu als resistents lleidatans que caigueren en desigual batalla i sota foc enemic en la defensa de la ciutat i les llibertats assolides. És per això que cal preservar el seu simbolisme, no desvirtuant el que en la nostra memòria històrica ha quedat gravat com un espai d’afirmació nacional i de voluntat de supervivencia de la nació, fet totalment contraposat amb la ubicació d’un Parador Nacional impulsat per l’empresa Paradores Nacionales SA.

Fem palesa també la nostra preocupació pel fet de que el que ara és un espai públic accesible a tothom, amb la seva venda, traspàs o cessió, encara no ho sabem, a una empresa privada amb finalitat lucrativa, suposarà vetar l’accèss als i les ciutadanes de Lleida en detriment dels adinerats turistes que acollirà i que seran els únics que podran gaudir del nou luxòs hotel en que volen transformar aquest equipament públic, produint-se la liquidació d’un patrimoni del conjunt de lleidatans i lleidatanes.


Per tot això, les entitats sotasignants demanem a l’Ajuntament de Lleida que replantegi l’ubicació d’aquest projecte, entenent que altres espais de la ciutat reuniran condicions mes adients, que no pas el Roser.

Col·lectiu Cultural Cappont, Acció Cultural de Ponent, Centre Social la Maranya, Casal Independentista l’Ocell Negre, Confederació General del Treball de Ponent (CGT), Endavant OSAN, Suport Ponent, Alternativa Estel.



http://www.ocellnegre.tk

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Quinzè aniversari del Casal Independentista 'Jaume Compte' de Sants
05 gen 2006
El Casal Independentista Jaume Compte de Sants (Barcelona) s'adreça a vosaltres per convidar-vos el proper 14 de gener a l'acte de clausura d'un any de celebracions. En portem quinze que són molts. Amb el treball diari de generacions diferents ens hem convertit en el local de referència de l'independentisme i en una infrastructura que contribueix a reforçar la xarxa d'associacions i col·lectius dels moviments socials al barri.

L'esdeveniment del dia 14 tindrà diverses parts. Començarem amb un repàs a la trajectòria del casal des dels seus inicis i junt amb això retrem un homenatge a les entitats locals amb les quals ens hem relacionat i ens hem donat suport mutu. Després, per engrescar una mica el personal, tenim preparat un documental on es faran un repàs de les revoltes populars ocorregudes a Sants al llarg de la història. Més tard l'historiador Oriol Jonqueras ens explicarà la influència que han tingut els casals i ateneus en el si dels moviments socials. Com a mostra del nostre compromís per l'alliberament nacional i de classe dels Països Catalans adreçarem a les assistents una sèrie de propostes polítiques per tal de fer créixer i vertebrar el moviment independentista revolucionari. Per acabar hi haurà un sopar i l'actuació musical del grup Rambla Amunt- Rambla Avall i la col·laboració de la colla bastonera de Sants.

www.llibertat.com/jcompte

Recordeu: dissabte 14 de gener a les vuit del vespre a les Cotxeres de Sants.

www.llibertat.com/jcompte

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more