Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : criminalització i repressió : mitjans i manipulació : pobles i cultures vs poder i estats
els bombardeigs de manersa i la recuperació de la memòria històrica
05 gen 2006
Gràcies a l'últim número de Contrainfos se'ns ha informat de la recent creació d'una web per la recuperació de la memòria històrica a Manresa. Concretament en relació als bombardeigs que va patir aquesta ciutat.
La web permet acostar a tota la generació més jove, o no tan jove, a unes realitats fins ara amagades i silenciades mitjançant la por, la repressió i el sotmetement.
Tot*s tenim dret i hem d'exigir saber la nostra història i el que realment ha passat a les nostres viles, famílies i països.
Les experiències relatades, recollides de forma oral, de tot*s aquell*s que van viure en aquell període, i dels seus descendents ,i tota la documentació aportada són crucials per a fer que un passat existent no s'esborri per sempre com "alguns" voldrien, i també, en això, la voluntat de recuperar la memòria històrica per part de les generacions més joves hi juga un paper determinant.
M'agradaria felicitar aquesta iniciativa i moltes d'altres que s'estan portant a terme per acostar-nos a tot allò que fins ara s'ha reprimit, se'ns ha silenciat i fins i tot negat.

la web: http://www.guiamanresa.com/bombardeigs
Sindicato Sindicat