Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
-Ens juguem la sobirania i els propers 25 anys!
04 gen 2006
El 1979, les pressions, les correlacions de forces i la Brunete de veritat ens van obligar a cedir en les nostres reivindicacions i en la nostra realitat nacional. Va ésser una claudicació dolça i solidària amb la resta de les nacions i regions de l’Estat, per tal d’aconseguir un model democràtic. Els catalans i tota la nació catalana hem tingut una certa estabilitat i progrés econòmic, però el preu pagat ha sigut molt alt: desintegració i...
El 1979, les pressions, les correlacions de forces i la Brunete de veritat ens van obligar a cedir en les nostres reivindicacions i en la nostra realitat nacional. Va ésser una claudicació dolça i solidària amb la resta de les nacions i regions de lâEstat, per tal dâaconseguir un model democràtic. Els catalans i tota la nació catalana hem tingut una certa estabilitat i progrés econòmic, però el preu pagat ha sigut molt alt: desintegració i desnaturalització de la nació catalana, el País Valencià es troba en una situació límit i les Illes âque havien aconseguit un cert recobrament nacionalâ van pel mateix camí, davant dâuna estratègia del nacionalisme dâEstat i el nacionalisme espanyol del PP, que, amb intel·ligència i una estratègia clara, està esquarterant la nostra nació, la nostra cultura i la nostra llengua. Al Principat, els 23 anys de âpau pujolianaâ han permès una certa reconstrucció nacional, més feble del que seâns ha volgut fer creure. Però el Principat ha sigut, és i ha dâésser la punta de llança de la reconstrucció nacional dâuns Països Catalans plurals, però que saben que tenen una mateixa llengua, una mateixa cultura, uns mateixos lligams econòmics i que es juguen, conjuntament, la seva existència en el concert de les nacions dâEuropa.
La transició ens va portar a una gàbia igualitària de lâEstado de las Autonomías, que, amb 17 parlaments, 17 banderes i 17 himnes, més Ceuta i Melilla, va intentar desnaturalitzar i aigualir la realitat nacional catalana i basca. Ara, al 2006, en ple s.XXI, ja no hi ha perills dâinvolució i som a Europa, en una Europa en què vàrem perdre el primer tren de les independències de fa uns anys, que van permetre que nacions més petites, amb menys història, població, llengua i cultura, assolissin la seva sobirania nacional. També en aquell moment seâns va demanar seny i responsabilitat, i ajudar a âestabilitzar Espanyaâ.
Però ara, Euskadi i Catalunya âaconseguida ja la democratització de lâEstat i el seu progrés, i les diverses comunitats que composen lâEstat dotades amb unes estructures autonòmiques sòlidesâ no poden seguir en el marc actual de lâEstat autonòmic i igualitari. Euskadi, amb el seu anomenat âpla Ibarretxeâ, va rebre la bufetada al Congrés dels diputats. Ara, la Catalunya del tripartit i del president Maragall, impulsor de lâEspanya plural, ha fet una oferta de seguir un altre període de temps amb âEspanyaâ. Amb el 89% dels diputats del Parlament de Catalunya, va anar a Madrid, però el nou Estatut seâns diu que ha de âquedar net com una patenaâ? i que lâhem dâadaptar a la LOGFA i a lâEstado de las Autonomías. La congelació de la proposta basca i ara la gran retallada del nou Estatut català plantegen que ha arribat potser el moment de dir prou. Han parlat clar. Han dit quines són les nostres aspiracions. No poden cedir i sacrificar, de nou, dues o tres generacions. La societat catalana ja no permetrà noves frustracions i enganys. La Constitució Europea, les seleccions catalanes, el català a Europa, el âpeix al coveâ, la falsa solidaritat, la manca dâinfrastructures... tot plegat obliga els nostres polítics a dir-nos la veritat. No més victòries que ens portin a la derrota final.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: -Ens juguem la sobirania i els propers 25 anys!
04 gen 2006
On realment ens juguem la sobirania es en la crisis energetica (www.crisisenergetica.org).

Bioregionalisme o barbarie

arnau
Re: A pagar i callar
04 gen 2006
Pero que voleu que surti ? amb la millonada que ens roben dia a dia (impost) i que despres no es retorna; estem pagant el nivell de vida dels espanyols. Si fallessin les pel-les nostres, a molts llocs d'Esp. farien els mesos de 20 dies. Els bascos seguiran rient moltes generacions.... ja, ja, ja....
Prou de pendre el pel
04 gen 2006
Si i per que ens hi juguem la sobirania.....

NO a aquest ESTATUT....NO a CAP ESTATUT!!!!
QUE SIGNIFIQUI ROMANDRE DINS DECSPANYA

Els que volen estatut son els mateixus que volen els mossos....tots botiflers.

NO podem fer mes pasos enrere!!!!

la llibertat no es demana ni es pacte..

CAP ESTATut ENS FARA LLIURES!!!
Re: -Ens juguem la sobirania i els propers 25 anys!
04 gen 2006
mira que sou ganduls... si no us agrada l'estaut proposeu algo millor, colla de vagos!! o us creieu que baixarà un àngel del cel i ens concedirà la independència? nota: les propostes han de ser 1) realitzables, i 2) tenir el suport de la majoria.
Re: -Ens juguem la sobirania i els propers 25 anys!
05 gen 2006
es podria començar per la insubmissió fiscal de la majoria dels catalans vers determinats aspectes de l'Estat espanyol. Coses per l'estil
Ens juguem la sobirania i tot el futur
05 gen 2006
individual deus ser una mica curt, si s'ha repetit mil vegades, l'alternativa és la independència, i no és res de l'altre món, en aquest planeta hi ha 200 països que la tenen, i de conya, tu!

aviat la independència serà majoritària, com demostren les enquestes, ha passat de tenir el 30% a favor a principis dels 90 fins al 43% l'any passat, i va pujant.


www.autodeterminacio.net
Re: -Ens juguem la sobirania i els propers 25 anys!
05 gen 2006
ja n´hi ha prou d´aquest seny estatutari fastigós que ha desmobilitzat tantíssim la societat. Si hem de defensar els drets i llibertats, perque no ens queda altra, a les barricades! ho farem!
Sindicat Terrassa