Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
Per Can Zam, per un parc verd i frondós a Santa Coloma de Gramenet
04 gen 2006
És el darrer gran espai no urbanitzat lliure que queda a la ciutat

Plataforma en Defensa de la Serra de Marina, Can Zam i el riu Besòs

(www.ara-santacoloma.com/plataforma_serra_marina/)
Fa 30 anys que els veïns i veïnes de Santa Coloma demanem que l’últim gran espai lliure que queda a la nostra castigada ciutat, un terreny de 30 hectàrees conegut com Can Zam, es converteixi en un gran parc. El gener de 1976, una gran mobilització popular va impedir que el darrer alcalde de la dictadura, Blas Muñoz, construís pisos a Can Zam. El 1979, el primer ajuntament democràtic es va comprometre a fer de tota la zona un gran parc. Han passat molts anys i tan sols una tercera part s’ha convertit en parc, bé, més que en un parc en un parquet, amb molt de ciment i pocs arbres. Però el pitjor de tot és que ara, el partit majoritari a l’Ajuntament, el PSC-PSOE, i el seu alcalde, Bartomeu Muñoz, volen incomplir el compromís d’ampliar el parc en les 20 hectàrees restants i, en comptes d’això, projecten eixamplar la carretera de la Roca, fer pisos i construir altres edificis i equipaments.

La Plataforma en Defensa de la Serra de Marina, Can Zam i el riu Besòs, que aglutina una seixantena d’entitats, ens oposem a aquestes pretensions. A Santa Coloma, de ciment ens en sobra, el que necessitem és una gran zona verda. Can Zam ha de ser el pulmó verd de la nostra ciutat.

Els veïns i veïnes de Santa Coloma no demanen la Lluna, només el que ja tenen moltes altres poblacions. Cornellà té el parc de Can Mercader; el Prat, el Parc Nou; Gavà, el parc del Calamot; Sant Feliu, el parc de la Torreblanca; Sant Joan Despí, els dos parcs de Fontsanta; Badalona, Can Solei; per no parlar de Barcelona, que compta amb 37 parcs urbans, 5 parcs botànics, 14 parcs històrics i 7 parcs forestals. “S’entén� que l’alcalde trobi innecessari fer una gran zona verda a la ciutat que governa perquè ell no hi viu; els parcs ja els té al seu barri, el Turó Park sense anar més lluny.

Però per als habitants de la ciutat, que sí viuen a Santa Coloma, una de les ciutats més massificades de tot Catalunya, poder disposar d’un gran parc per passejar, per entrar en contacte amb la natura, per gaudir d’una mica de tranquil·litat i d’aire pur no és cap luxe sinó pura necessitat. I això no és demanar massa.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Per Can Zam, per un parc verd i frondós a Santa Coloma de Gramenet
04 gen 2006
CAN ZAM PER AL POBLE!
Sindicato Sindicat