Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió : especulació i okupació
surt la sentència pel judici per usurpació a un veí de sabadell:absolt!
31 des 2005
El veí acusat dâusurpació per haver okupat el CSA âEls Maquisâ? els desembre del 2003, ha estat absolt.
Durant el judici, que es va realitzar a principis de desembre, tant el veí de Sabadell (Xavi Pellicer), com la seva lletrada (Montserrat Salvador), van defensar lâokupació de lâespai i la participació activa de lâacusat en aquesta okupació degut als més de vint anys que duia abandonat, a la necessitat de crear espais socials autogestionats oberts a tota la ciutadania de Sabadell i a la lluita per denunciar lâespeculació creixent que patim les persones en el sistema capitalista.

La fiscalia, per la seva banda, va mantenir lâacusació màxima pel delicte dâusurpació de 6 mesos de pena multa a 12 euros el dia, que en cas dâhaver estat culpable, la impossibilitat de lâacusat per fer front al pagament hauria suposat la transformació dâaquesta pena multa en tres mesos de presó.

El judici va durar dues hores en les quals diferents membres de la Associació de veïns de la zona on sâhavia okupat lâimmoble, veïns a títol individual, i fins hi tot els president de la FAV (Ernest Espinós) o el regidor Isidre Soler (dâES) van defensar lâabsolució dâen Xavi. Mentrestant a fora prop dâun centenar de persones tallaven lâEix Macià sota el lema âPerill de presó per fer dâuna casa abandonada un centre socialâ?.

Finalment el jutge la absolt sota els arguments del principi dâintervenció mínima, qualificant que no es podia considerar delicte lâokupació dâaquest immoble degut a les següents condicions: duia molt anys abandonat i es trobava deteriorat, lâús que lâAssemblea dâOkupes va donar a lâespai va ser totalment públic i destinat a treballar pel barri, si realitzaven activitats obertes i la percepció dels veïns tenien de lâespai era positiva.

Des dâAlerta Solidària volem remarcar la importància dâaquesta sentència que posa en entre dit les pròpies lleis que qualifiquen com a delicte penal el fet de què la ciutadania faci ús dâuns drets totalment legítims com són el dret a una vivenda digna o en aquest cas a la creació dâespais socials autogestionats. De nou es posa de manifest les contradiccions que hi ha entre el sistema capitalista i la suposada democràcia dâaquest en la qual els conflictes entre el dret a la propietat privada i els drets col·lectius només en són una mostra més.

On hi ha lluita hi ha repressió, on hi ha repressió hi ha solidaritat!

Alerta Solidària, organització antirepressiva.
Sabadell, desembre del 2005

This work is in the public domain

Comentaris

Re: surt la sentència pel judici per usurpació a un veí de sabadell:absolt!
31 des 2005
Bueno, una buena noticia para acabar el año. Me alegro por la sentenci y más si cabe por la movilización de los vecinos para apoyar.
Colera camping CNT