Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Asseemblea d'acomiadats/des de SEAT
31 des 2005
ASSEMBLEA D'ACOMIADADES I ACOMIADATS DE SEAT
DIMARTS 3 DE GENER A LES 17'30 HORES

EN EL CASINET D'HOSTAFRANCS
Carrer Rector Triadó 53 BARCELONA
Metro L3 / L5 i Renfe Sants Estació
Metro L1 Hostafrancs
PegatinaSEAT_bebe.jpg
ACUDEIX I DEMOSTRA LA SOLIDARITAT AMB LES COMPANYES I COMPANYS DE LA SEAT

- Convoca CGT de Catalunya -

This work is in the public domain

Comentaris

SEAT posa en el mercat un nou model: "el SEAT 660"
31 des 2005
seat.gif
Els sindicats CC.OO + UGT no només van mentir a les plantilles en les distintes mobilitzacions (vagues, manifestacions, etc.), sinó que van
mentir quan en els seus Informes d'Oposició al·legaven que no existien causes per a l'Extinció de contractes. Els sindicats CC.OO + UGT han
actuat conscientment i de forma torticera (mentides) com el departament de Reestructuració del Grup VW, més âeficaç i brutâ?, traint els seus propis interessos i el dels seus afiliats i acceptant les raons de la âcompetitivitatâ? i l'estalvi de costos de la multinacional.

La Generalitat, en la seva labor de mediació entre les parts, no actua perquè es compleixi la llei i l'interès general, sinó per a amagar el conflicte i donar per bo el que les parts han acordat: rendibilitzar l'empresa per mitjà del Pla Industrial (gestió flexible) i reducció de costos de producció. L'Interès públic, l'interès social i laboral, se supedita a l'interès del mercat i de la taxa de guany de les Empreses.

Les dones que només representen el 14,8% del total de la plantilla, són acomiadades en un percentatge del 20,15%, és a dir 133, suposant sis punts
més que la representació dels homes. Ens trobem amb decisions que són preses des d'una visió masculina concreta de la realitat, on les dones són âprescindiblesâ? molt abans que els homes productius, d'aquí la seva sobrerepresentació en els acomiadaments.

CGT s'ha vist afectada en 145 persones en aquesta extinció pactada i acordada per VW, Tripartit i CC.OO + UGT, és a dir el 23% dels acomiadaments, sent absolutament discriminada al representar els afiliats i afiliades a la CGT el 7,5% de la plantilla. Companys i companyes afiliats/des dels sindicats que signen els acomiadaments, també es veuen afectats i afectades, així com treballadors/es sense afiliació.

VW, CC.OO + UGT i Generalitat, lesionen i violen drets fonamentals: la llibertat sindical, la no discriminació per raó de gènere, el dret a la
protecció de la maternitat (acomiaden dones embarassades) i el dret a l'ocupació. Ens trobem amb un ERO (un més) pactat i acordat (més del 91%
de tots els ERO són pactats), on la raó de la competitivitat (quota de mercat en el sector automoció a nivells globals), s'imposa per sobre de qualsevol altra raó (laboral, social) i es fa de manera que els signants siguin els agents que disciplinen als treballadors i treballadores.

Els i les afiliats/des de CGT, que ens oposem a les raons del mercat i les mentides de l'empresa, en patim especialment les conseqüències. Les
nostres raons corren el risc de calar en les persones assalariades i el conflicte social emergir i no amagar-se, com va succeir el dia 23 de desembre en les plantes de Zona Franca i Martorell, on la plantilla va paralitzar la producció. Els i les treballadores de SEAT, van paralitzar la producció el divendres 23. El dia 2 començaran a tornar al treball i a partir d'aquest moment decidirien les mobilitzacions per a aconseguir un sol objectiu: READMISSIà DELS ACOMIADATS i ACOMIADADES.

Tots els treballadors i treballadores hem de fer la nostra aquesta lluita i prestar el suport mutu a totes i cadascuna de les mobilitzacions dels i
les treballadores/es de SEAT.

CONTRA LA SEVA COMPETITIVITAT
la nostra SOLIDARITAT.

Comitè Confederal de la CGT
todxs delante de los concesionarios seat-aquí Pontevedra 30.12.2005
31 des 2005
p31c2f5.jpg
Delegados de la CGT de se concentraron ayer por la mañana en las instalaciones del concesionario de Seat en la ciudad, para protestar contra el despido masivo de 660 trabajadores. Los manifestantes distribuyeron un panfleto en el que se critica la medida de la multinacional, al gobierno catalán y a las centrales sindicales CC.OO. y UGT, a quienes acusan de servir de «coartada de los despidos camuflados como expediente de regulación de empleo».
El PCE rechaza los despidos en Seat
31 des 2005
EL PCE RECHAZA LOS DESPIDOS EN SEAT


Enviat el Viernes, 30 diciembre a les 10:20:31


Secretaría del Mundo del Trabajo
Partido Comunista de España
26 de diciembre de 2005

El Partido Comunista de España expresa su más enérgico rechazo al despido de 956 trabajadores y trabajadoras de la empresa SEAT, filial de Volkswagen en Cataluña, de los cuales 660 serían forzosos y 296 serían bajas voluntarias.

El acuerdo alcanzando por los sindicatos UGT, CCOO y la empresa SEAT-VW en fechas pasadas viene a culminar un largo proceso de recortes laborales durante los últimos años (doble escala salarial, reducción de la antigüedad, flexibilidad laboral, etc.) y pone de manifiesto que la aceptación sindical de recortes y despidos laborales como âel mal menorâ? debilita al movimiento obrero haciéndole retroceder en sus conquistas laborales actuales e hipotecando un futuro de lucha y resistencia obrera frente a las pretensiones del capital en su búsqueda del máximo beneficio.

El PCE considera inaceptable que la decisión última del acuerdo alcanzado no haya sido sometido a referéndum de todos los trabajadores de SEAT. Resulta cuanto menos bochornoso que las centrales sindicales llamen al conjunto de los trabajadores y trabajadoras a participar de las movilizaciones en defensa de sus derechos y se les niegue la misma participación en la decisión de un acuerdo que afecta de lleno a su futuro laboral.

El Partido Comunista de España no comparte el contenido del acuerdo alcanzado en SEAT-VW por múltiples razones: por ser una empresa que durante los últimos diez años ha obtenido beneficios, por considerar que la crisis actual es coyuntural y no estructural siendo posible el mantenimiento de la producción aplicando políticas industriales y comerciales más efectivas, por ser una empresa que ha recibido subvenciones públicas para el mantenimiento de la marca y de sus empleados, por la falta de transparencia de la empresa en relación a facilitar datos reales sobre todas sus cuentas y por ser una empresa de carácter integral desde su diseño, producción, montaje y distribución comercial, lo que facilita una salida no traumática para la plantilla de SEAT.

El Expediente de regulación de empleo (ERE) aprobado por el Departamento de Trabajo e Industria de la Generalitat de Catalunya autorizando a la empresa SEAT-VW la rescisión de 660 contratos supone un espaldarazo a las pretensiones de la empresa de un Gobierno tripartito que dice ser de izquierdas, pero que se ha mostrado incapaz de intervenir en la crisis laboral en defensa de los intereses de los trabajadores y trabajadoras.

El Partido Comunista de España quiere mostrar su solidaridad y todo su apoyo a la plantilla de SEAT-VW y muy especialmente a las trabajadoras y trabajadores afectados por el ERE. Considera que este acuerdo supone una nueva derrota para la clase trabajadora y siendo como es SEAT una empresa emblemática en Cataluña, sienta un gravísimo precedente poniendo en peligro el mantenimiento de los actuales derechos laborales de los trabajadores del sector del automóvil y más allá, de todo el tejido industrial. Por ello, el PCE reclama la retirada inmediata del ERE y de todos los despidos, la intervención del Govern de la Generalitat a favor de una salida que defienda el mantenimiento de todos los puestos de trabajo, la convocatoria de movilizaciones para forzar a la multinacional Volkswagen a rectificar sus posiciones y la exigencia a las centrales sindicales para que pongan en marcha una respuesta fuerte, de resistencia y lucha, único contrapoder posible y efectivo a los atropellos de las multinacionales, sometiendo a consulta todos aquellos acuerdos que afecten al futuro laboral de la plantilla de SEAT.

Por último, el Partido Comunista de España hace un llamamiento al conjunto del movimiento obrero y a toda su militancia a superar la resignación de lo âinevitableâ? para organizarse y recuperar la capacidad de respuesta frente a las agresiones de los más poderosos. Llama, asimismo, a trabajar enérgicamente por recuperar el espíritu reivindicativo, unitario y democrático como señas de identidad del sindicalismo de clase.
Mira també:
http://www.psuc.org
http://www.pce.es
Aneu-vos a la merda
31 des 2005
Els que segurament no s´hagin anat al carrer són els burocrates de CCOO que han signat els acomiadaments ( per cert el vostre referent sindical com vosaltres sempre dieu ). I els que tampoc que segur que s´aniran són els Llamazares, els Frutos i companyia.
La gent ha de saber que el vostre referent sindical és aquest sindicat podrit que és CCOO.
CCOO i PCE sindicat i partit del poder!!!
Visca l´anarcosindicalisme!!!
Re: Asseemblea d'acomiadats/des de SEAT
31 des 2005
podem anar-hi qualsevol per donar-hi suport?
S'ha de ser de la SEAT o acomiadat?
Re: Asseemblea d'acomiadats/des de SEAT
31 des 2005
Quan diuen algo, són oportunistes. Quan no diuen res, son uns venuts.

Al menys son l'unic partit relativament gran que ho diu clarament. Altres, sí que callen. O, directament, n'estan satisfets.

NO ALS ACOMIADAMENTS DE SEAT!!!
Re: Asseemblea d'acomiadats/des de SEAT
31 des 2005
A seat ens estem jugant moltes coses més que els acomiadaments.
Si es pixen sobre els seus treballadors, a nosaltres se'ns cagaran a sobre. Hem d'actuar i recolzar les seves accions i proposar-ne i fer-ne d'autònomes
Asseemblea d'acomiadats/des de SEAT
31 des 2005
Estado Español - Izquierda a debate - Laboral - Solidaridad
ASAMBLEA DE DESPEDIDAS Y DESPEDIDOS DE SEAT. TODOS Y TODAS CON LOS DESPEDID@S ¡¡ NO FALTES !!!

BARCELONA: MARTES D�A 3 DE ENERO A LAS 17:30 H. CASINET DE HOSTAFRANCS (C/ Rector Triadó 53) <M> L3 / L5 i Renfe Sants Estació Y L1 Hostafrancs

www.kaosenlared.net
Re: Asseemblea d'acomiadats/des de SEAT
10 gen 2006
hay una nueva asamblea para organizar actos de protesta.el jueves 12 en el mismo lugar a las 17:30.puede venir todo aquel que quiera solidarizarse.saludos !!!!!
Sindicat