Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
MANIFEST: Diada del 31 de desmebre. Mallorca.
30 des 2005
Des de la CAJEI amb les Illes,
per la reunificació, la independència i el socialisme

Un any més, el jovent estudiant i treballador de Mallorca celebra una jornada de lluita a favor de la identitat nacional de les Illes Balears i Pitiüses, tot reivindicant la reunificació dels Països Catalans i denunciant l’actual règim autonòmic, que sotmet al poble català al domini imperialista espanyol.

Des de la CAJEI ens sumem a tots i a totes aquelles que lluiten fent front al sistema i plantant cara a l’Estat, contra tota opressió a la qual es vegi sotmès el jovent dels Països Catalans.

- Domini imperialista i divisió territorial.

El domini imperialista que exerceix l’Estat espanyol envers el nostre poble està representant l’aniquilació cultural i lingüística de les Illes Balears i dels Països Catalans en el seu conjunt.

L’hegemonia de la llengua castellana ha sorgit dels interessos capitalistes i colonialistes de l’Estat espanyol, per tal d’enterrar qualsevol tipus d’identitat col•lectiva de la població balear, reduint les Illes a un simple interès turístic que afavoreixi els quantiosos negocis immobiliaris i turístics.

Des de la composició de l’Estat de les autonomies s’ha intentat esborrar qualsevol lligam entre els diferents territoris dels Països Catalans, dividint-nos en tres comunitats autònomes diferents (a més de la regió que es troba sota domini francès) i que no disposen del dret legítim a l’autodeterminació, reconegut internacionalment, i que simplement consisteix en el reflex democràtic de la voluntat popular al nostre país.

- Domini de classe i destrucció del territori.

Dia a dia s’estén arreu del territori balear l’especulació, promoguda per les polítiques neoliberals i destructores del govern de Jaume Matas. Les Illes Balears s’estan convertint en el pati del darrera de la burgesia espanyola i europea, tot marginant al jovent estudiant i treballador de les illes i afavorint només l’ociositat de les classes dominants.

El jovent balear veu també com augmenta cada cop més la precarietat en el treball (temporalitat, sous irrisoris, discriminacions, inestabilitat, etc.) i el preu de la vivenda. Mentrestant, l’Estat i les grans empreses capitalistes pretenen fer entrar a tot el poble català en la lògica de la dominació espanyola, intentant desarrelar-nos de la nostra terra i de la nostra gent, venent-nos una encegadora realitat de les Illes que no es correspon amb els interessos del jovent català.
   
- Per això, proclamem:
Que ni som espanyoles ni som usuàries dels serveis turístics que cada dia s’aixequen a les Illes destruint el nostre territori amb total impunitat. Seguirem lluitant contra els seus interessos malgrat la repressió envers la dissidència política i el jovent organitzat que es qüestiona el sistema i que vol alliberar el seu poble i la seva gent. Mai veuran com el jovent estudiant i treballador català abandona la defensa dels drets que li pertoquen com a tal.
Les nostres vides són cada dia més precàries, el nostre territori està essent arrasat, la nostra cultura està totalment minoritzada i les joves veiem com el patriarcat segueix promovent polítiques de dominació en l’estructura d’explotació capitalista.

L’única forma d’aconseguir que ni les Balears, ni el País Valencià, ni la Catalunya Nord ni el Principat vegin trepitjats els seus drets, és a través de la via democràtica i legítima del poble català, lluitant en tots els àmbits i per tots els mitjans necessaris, amb la finalitat d’assolir la reunificació i la llibertat del nostre poble, tot avançant cap a la construcció democràtica i socialista de la nostra societat. Ja ha arribat l’hora de la ruptura amb el sistema capitalista i patriarcal dels estats espanyol i francès, per tal de crear un futur pròsper, lliure i just. La unió fa la força.

Països Catalans,

Reunificació, Independència i Socialisme!

CAJEI (Coordinadora d’Assemblees de Joves de l’Esquerra Independentista)

This work is in the public domain

Comentaris

Re: MANIFEST: Diada del 31 de desmebre. Mallorca.
30 des 2005
20 años en la trinchera aguantando humillación.
20 años en la trinchera esquivando munición
20 años en la trinchera aguantando como un cabron."

Amen-
Por cierto:
"No quiero llegar a la eternidad,
no qiero SER UN VIEj@ JAMAS,
LA VIDA ES MUY CORTA (mucho): VIVELA!!..."

P.d.- Las hienas, se comen la carne. Hijoss de puta!!: El pastel!!(el pastel¿?)
Re: MANIFEST: Diada del 31 de desmebre. Mallorca.
30 des 2005
Intoxicador o boig?
Re: MANIFEST: Diada del 31 de desmebre. Mallorca.
30 des 2005
Todo falso lo que dice o medias
verdades...un intoxicador que nunca dará la cara!. ...
Re: MANIFEST: Diada del 31 de desmebre. Mallorca.
31 des 2005
Amunt el jovent en lluita per la independència i el socialisme!

Endavant amb Maulets! endavant amb la CAJEI!

Països Catalans, lliures i socialistes!
Re: MANIFEST: Diada del 31 de desmebre. Mallorca.
31 des 2005
kins collons d efer comunicat...
Re: MANIFEST: Diada del 31 de desmebre. Mallorca.
31 des 2005
Per què quins collons? Argumenta home.. argumenta...

Endavant amb la CAJEI!
Re: MANIFEST: Diada del 31 de desmebre. Mallorca.
31 des 2005
Crec que una organització que es consideri independentista i reconegui els Països Catalans com a tal, té com a mínim la obligació de fer un comunicat pel 31 de desembre hi tingui o no presència a ses illes. I crec que el comunicat és molt correcte. Salut.
Contra la commemoració 31 de desmebre. Mallorca.
31 des 2005
Que celebrem la diada del 31 de Desembre?
L'arriba i invasió de Jaume I âEl conqueridorâ? sobre Mallorca?

Si us plau, una mica de respecte als nostres avantpassats serbs o rebasaires explotats fins a l'extenuació per senyors feudals com l'abans esmentat.

Commemorem Les Germanies, Les revoltes Remences etc...(el nostre fil roig de la historia) i deixem-nos de xovinisme acritic.


NI IMPERIALISME ESPANYOL I FRANCES!
NI XOVINISME CATALÃ!
Per la Federació dels pobles lliures del mon!
Re: MANIFEST: Diada del 31 de desmebre. Mallorca.
31 des 2005
enhorabona a la cajei pel comunicat. el primer que cal fer per defensar la terra és coneixer-la i fins ara no havien donat massa mostres de tenir-ne cap intenció. Llevat d'aquell incident de pintar santa maria del mar. demano per favor a tothom que a partir d'ara saludem a tota la militància d'aquesta realitat organitzativa amb un simple "aneu a fer la mar!".
Re: MANIFEST: Diada del 31 de desmebre. Mallorca.
31 des 2005
per fer un comunicat sobre un tema cal coneixer-lo. i aquest que han fet els de la cajei sembla desconeixer brutalment la realitat catalana:

1er. EL 31 de desembre és la diada de Mallorca, i no té cap relació amb la resta d'illes. Les pitiuses i menorca no la celebren perquè no és la seva. La diada pitiusa és a l'agost (Festes de la Terra) i la de Menorca el gener.

2on. Parlar en conjunt de "balear" suposa no tenir ni idea de la realitat nacional. Només els espanyolistes convençuts s'autoanomenen balears. La resta de la població s'identifica amb el seu origen insular (mallorquins, menorquins, eivissencs i formenterencs). La província i comunitat autònoma de les "illes Balears" és una invenció espanyola, que no respon a la realitat nacional catalana.

3er. qualificar la Catalunya nord de "regió sota domini francès", com un simple afegitó sense importància respon a la mentalitat espanyola i espanyolista que encara impera. Denota el desconeixement absolut sobre aquest "territori". Si "no volem ser una regió d'espanya" tampoc ho podem ser de frança. A veure si ho comencem a entendre.

A banda d'aquests punts, mencionar també un parell d'aspectes. En primer lloc, m'agradaria saber que significa això de "Des de la CAJEI ens sumem a tots i a totes aquelles que lluiten fent front al sistema i plantant cara a l’Estat, contra tota opressió a la qual es vegi sotmès el jovent dels Països Catalans." Què significa? El primer que se m'ocorre és que la CAJEI acaba de donar el seu reconeixement a l'altra organització juvenil de l'Esquerra Independentista (Maulets). En aquest cas, m'agradaria saber si aquest reconeixement s'estén a la resta del país. Si és així, començaria a ser necessari que la cajei es plantegés la seva dissolució ja que no té cap sentit l'existència de dues organitzacions polítiques de joves de l'EI. La seva continuitat només respondria a interessos partidistes i no a l'argument sortir de l'assemblea nacional de la CAJEI (no som de Maulets perquè no és una organització combativa).
En segon lloc, destacar que és potser la manca de formació política de la "direcció" de la cajei allò que ha provocat aquestes "errades" en el seu manifest. Potser caldria que pensessin en anar sortint més de l'àrea metropolitana de Barcelona i començar a viatjar per la resta del territori català. Viatjar ajuda (i molt) a trencar esquemes caducs i estupiditzants.
Re: MANIFEST: Diada del 31 de desmebre. Mallorca.
01 gen 2006
Tens rao, el comunicat te uns errors ben greus. A les Illes si qu ho tenen clar...


Diari de Balears:31/12/2005


LL.LORENZO. Palma.
La manifestació nacionalista que commemora la conquesta catalana de Mallorca ha revifat enguany i ahir arribà a omplir tot un sentit de la Rambla amb devers 2.000 persones (4.000 segons l'organització i 700 segons la Policia Local). Bona part de la culpa d'aquesta revifada es deu a la gran aportació de seguidors de l'organització independentista Maulets, entre els quals hi havia estudiants procedents de Barcelona i València.

Enguany el missatge central de la Plataforma 31-D era «Sense autodeterminació, no hi ha democràcia», però Jaume Mateu, el nou president de l'Obra Cultural Balear (OCB) i encarregat de llegir el manifest, també clamà perquè es constuteixi una unió «de sensibilitats nacionals en un gran acord que possibiliti tant la governabilitat de ca nostra com la presència del nostre país» i que serveixi per «enfrontar-nos a la miopia de l'uniformisme espanyolista».

Mateu també denuncià les agressions contra el medi ambient i el patrimoni que volen fer «els partidaris a convertir-nos en reserva no gens espiritual». Ja han començat «a destruir ponts, a vendre la terra a barris o a esquarterar-la amb una impunitat esveradora». Igualment, el president de l'OCB incidí en la importància «de fer possible l'arrelament dels nouvinguts».

A més d'aquest missatge, els manifestants s'encarregaren d'animar el recorregut cridant «Independèn-ci-a!», «Ni Espanya, ni França, Països Catalans», «Ningú no m'engana, Mallorca no és Espanya», «Lliure, Lliure, Visca Terra Lliure!» o el tradicional «Amb Espanya anam de cul», corejat pels Maulets.

Precisament, aquest grup, més nombrós que els que acompanyaven ERC i el PSM, va ser el més animat i creatiu i va participar amb figures plàstiques que recreaven «la manipulació d'IB3 (PP3)» i les accions de les excavadores sobre el paisatge.
Re: MANIFEST: Diada del 31 de desmebre. Mallorca.
01 gen 2006
En primer lloc, no crec k una persona k molt probablement no milita enlloc hagi de donar lliçons de moral a la Cajei, bàsicament pk no li fan cap falta. En segon lloc, Cajei i Maulets són dues organitzacions amb petites diferències, però un objectiu comú i si, arribat el moment, s'uneixen, cap de les dues s'hauria de dissoldre en l'altre, sinò cedir fins a solventar aquestes petites diferències. Ja és moment que la gent que entén la militància en l'EI com un exercici de sofà i no de carrer(ja sigui per què els anul·la i enganya un partit regionalista o, simplement, perquè fa massa mandra moure el cul)deixi d'intoxicar(inútilment, per cert) les relacions entre la sectorial juvenil de l'EI.
Re: MANIFEST: Diada del 31 de desmebre. Mallorca.
01 gen 2006
Està clar que aquí es xerra molt de mallorca i ningú no en té ni idea. El que clarament vol dir el comunicat, és que les Cajei al no tenir assemblea a Mallorca, dona tot el seu suport a l'assemblea de Maulets Mallorca.
I no especuleu més si s'han de fusionar o tonteries d'aquestes.
Re: MANIFEST: Diada del 31 de desmebre. Mallorca.
01 gen 2006
Més que fusionar la cajei i maulets, maulets els ha d'annexionar, igual que la CEPC ho ha de fer amb Alternativa Estel o similars, ja que són els que tenen presència arreu del país i qui se'l coneixen de veres. Les organitzacions regionals com espenta, l'estel o la cajei, són això, regionals i no referents amb igualtat de condicions. Cada ovella amb sa parella.
Re: MANIFEST: Diada del 31 de desmebre. Mallorca.
02 gen 2006
El del últim comentari el que hauria de fer és donar la cara abans de posar-se amb terceres persones de forma barroera i d'oïdes.

a l'EI no hi ha lloc per xusma que es creu que així fa alguna cosa

merda de criatures, feu fàstic.

puaghhhhhhhh
Re: MANIFEST: Diada del 31 de desmebre. Mallorca.
02 gen 2006
La gent de la CAJEI s'hauria de prendre unes vacances llargues i meditar una mica sobre la seva existència.
En Rata no va tant errat, si arreu del país van de bones perquè on tenen presència no?. És una rucada.
Re: MANIFEST: Diada del 31 de desmebre. Mallorca.
02 gen 2006
en "Rata" que ha escrit no és la persona que se li diu així, i la meva crítica és a l'imbècil que suplanta a persones. No és el primer cop que passa això, i qui ho ha fet, de madero no en té res

En un moviment normal, això s'aclaria ràpid, que és enviar a imbècils d'aquests cap a casa en el millor dels casos. Això no és un joc

Seriositat i disciplina, i qui no ho entengui fora.
Re: MANIFEST: Diada del 31 de desmebre. Mallorca.
02 gen 2006
En cap cas pensava que en Rata era alguna persona coneguda perdoneu.
Igualment penso que tothom hauria d'acabar UNIT, la CAJEI hauria d'integrar-se a Maulets.
Re: MANIFEST: Diada del 31 de desmebre. Mallorca.
02 gen 2006
quan algú diu alguna cosa molt ben dita, més que afegir coses el que cal és fer que se senti, la crítica de "no s'enteren de res!" hauria de servir per a tapar tots els comentaris xorres i mancats de formació. Ja fa cagar això de donar suport allà no s'existeix i en altres llocs dir que Maulets no serveix per a res i cal crear una "alternativa". Reflexioneu una mica i deixeu de fer el ridícul, la lluita política és una cosa seriosa, no un joc entre tribus, si no ho enteneu us aneu a barallar amb els latin kings, però deixeu traquil·la l'esquerra independentista i la gent que lluita.

allà va:

per fer un comunicat sobre un tema cal coneixer-lo. i aquest que han fet els de la cajei sembla desconeixer brutalment la realitat catalana:

1er. EL 31 de desembre és la diada de Mallorca, i no té cap relació amb la resta d'illes. Les pitiuses i menorca no la celebren perquè no és la seva. La diada pitiusa és a l'agost (Festes de la Terra) i la de Menorca el gener.

2on. Parlar en conjunt de "balear" suposa no tenir ni idea de la realitat nacional. Només els espanyolistes convençuts s'autoanomenen balears. La resta de la població s'identifica amb el seu origen insular (mallorquins, menorquins, eivissencs i formenterencs). La província i comunitat autònoma de les "illes Balears" és una invenció espanyola, que no respon a la realitat nacional catalana.

3er. qualificar la Catalunya nord de "regió sota domini francès", com un simple afegitó sense importància respon a la mentalitat espanyola i espanyolista que encara impera. Denota el desconeixement absolut sobre aquest "territori". Si "no volem ser una regió d'espanya" tampoc ho podem ser de frança. A veure si ho comencem a entendre.

A banda d'aquests punts, mencionar també un parell d'aspectes. En primer lloc, m'agradaria saber que significa això de "Des de la CAJEI ens sumem a tots i a totes aquelles que lluiten fent front al sistema i plantant cara a l’Estat, contra tota opressió a la qual es vegi sotmès el jovent dels Països Catalans." Què significa? El primer que se m'ocorre és que la CAJEI acaba de donar el seu reconeixement a l'altra organització juvenil de l'Esquerra Independentista (Maulets). En aquest cas, m'agradaria saber si aquest reconeixement s'estén a la resta del país. Si és així, començaria a ser necessari que la cajei es plantegés la seva dissolució ja que no té cap sentit l'existència de dues organitzacions polítiques de joves de l'EI. La seva continuitat només respondria a interessos partidistes i no a l'argument sortir de l'assemblea nacional de la CAJEI (no som de Maulets perquè no és una organització combativa).
En segon lloc, destacar que és potser la manca de formació política de la "direcció" de la cajei allò que ha provocat aquestes "errades" en el seu manifest. Potser caldria que pensessin en anar sortint més de l'àrea metropolitana de Barcelona i començar a viatjar per la resta del territori català. Viatjar ajuda (i molt) a trencar esquemes caducs i estupiditzants.
Re: MANIFEST: Diada del 31 de desmebre. Mallorca.
02 gen 2006
Doncs jo aquest comentari el trobo completament errat. Les crítiques són bones perquè el nostre moviment vol arribar al poble i de la seva crítica s'ha d'alimentar. Per tant, vull justificar cada punt de la següent manera:

1. "EL 31 de desembre és la diada de Mallorca, i no té cap relació amb la resta d'illes".(etc.)

El comunicat deixa clar que es tracta de la diada de Mallorca, però es remet a la resta d'Illes, ja que tenen una evident relació i componen una part important dels Països Catalans, més tenint en compte que la realitat sobre l'especulació i la precarietat és molt similar.
2. "Parlar en conjunt de "balear" suposa no tenir ni idea de la realitat nacional." (etc.)

La única realitat catalana és els Països Catalans, quan parlem de "població balear" lògicament ens referim a aquella gent que viu a les Illes (cosa que s'entén perfectament i no cal buscar els 3 peus al gat), que com he dit es refereix a la situació similar a què es troba l'statu quo imperant a les Illes.

3. "qualificar la Catalunya nord de "regió sota domini francès","(etc.)

És cert que es tracta d'una regió dels Països Catalans dominada per França, no se li dóna més importància perquè simplement no és el tema del comunicat, al seu moment quan es va fer la diada d'allí bé que es va profundir al tema.

4. Després, sobre els altres dos punts afegits:
- L'existència de la CAJEI no és cosa d'un caprici sinó que respon a l'existència de moltes assemblees autònomes arreu dels Països Catalans que necessiten ser coordinades, per això som una sectorial de l'EI. Qüestionar la nostra existència al·legant que ja hi hagi Maulets és completament aberrant perquè tenim petits matissos que està bé que apareixin diferenciats i així ens anem unint gradualment fent una organització combativa unitària. Després sobre la falta de formació, m'agradaria saber quina és la teva. És molt fàcil criticar i desqualificar, sobretot a un fòrum d'internet, però no resulta tant fàcil militar i tirar endavant un projecte nacional.

En comptes de fer desqualificacions destructives (perquè ha acabat sent així la teva, llàstima perquè havies començat més o menys bé) el que s'ha de fer és criticar constructivament: aspectes positius i negatius, proposar, donar ànims i.. En definitiva, el més important: militar i fer un front conjunt contra els nostres interessos comuns. Un exemple clar de les ànsies d'unitat de l'EI és la Campanya Unitària per l'Autodeterminació.

Endavant l'EI!
Endavant la Unitat Popular!
Re: MANIFEST: Diada del 31 de desmebre. Mallorca.
03 gen 2006
1. no entenc això d'evident relació. És una premissa basada en el desconeixement. Que siguin illes no vol dir que tenguin relació. Ves-hi i ja ho veuràs. és acceptar la divisió espanyola.

2. no entenc això de "població balear". És un subjecte inexistent. Torno a repetir: és acceptar la divisió espanyola, i no ens ho podem permetre.

3. no entenc la dèria de seguir qualificant la Catalunya nord de "regió". Té connotacions molt xungues. És com continuar parlant de la província de barcelona. no es pot acceptar un terme així.

4. la diferència és que sí que hi ha gent que té projecte de construcció nacional. Ja s'ho trobaran.
Re: MANIFEST: Diada del 31 de desmebre. Mallorca.
03 gen 2006
ei crític, que no tens ni idea del que parles home, no podeu anar fent anàlisis patilleros de realitats que desconeixeu absolutament. La crítica més important que es pot fer és que feu les coses sense pensar, si no acceptes que la gent entesa en la matèria no ho veu com ho diu el comunicat i penses que el comunicat té raó, tens un problema de prepotència. Això és similar al magnífic comunicat sobre els incidents de l'Estat francès que va fer la CAJEI, ple de consideracions subjectives que pot tenien a veure en la realitat.

Com a militant de l'Esquerra independentista exigeixo una mica de responsabilitat, serietat i rigor a l'hora de fer les coses, que no estem lluitant per a perdre el temps, sinó per a canviar les coses. De fet, sobre els matissos de que parles, de moment el que em sembla més evident és el de la garruleria i la manca de rigor quan elaboreu el discurs. Em sembla prou fort sentir parlar d'unitat quan a la vostra assemblea nacional només parlaveu de construcció d'una organització, potser les coses canvien i aquest canvi que fas m'agrada, a veure si es veritat, però això s'ha de traduir en fets reals, no només en paraules a fòrums. Et podria citar molts exemples d'iniciatives unitàries promogudes per Maulets i que no han reeixit per manca d'interès. Així que està bé parlar-ne, però està millor avançar on toca.

salut
Re: MANIFEST: Diada del 31 de desmebre. Mallorca.
03 gen 2006
Subscric l'últim comentari.
La CAJEI hauria de pensar-se les coses tres voltes abans de fer res.
Ho dic de tot cor.
Re: MANIFEST: Diada del 31 de desmebre. Mallorca.
03 gen 2006
subscric l'anterior comentari
Colera camping CNT