Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Prou presons. Solidaritat preS.@.S!
30 des 2005
Un any més, per cap d' any...
Manifestació contra el sistema penitenciari.

PROU PRESONS.
SOLIDARITAT PRES.@.S!

31 DE DESEMBRE DE 2005

Lloc:
12h Wad-Ras (presó de dones)
L4 Bogatell

17h Verneda (presó d' immigrants)
L2 Verneda

20h La Model (presó d' homes)
L5 Entença

PROU PRESONS.
SOLIDARITAT PRES.@.S!
Damaged file
Quan parlem de presó, el primer que fem és pensar el perquè de
lâ existència dâ aquestes i en les persones que
malauradament hi són recloses. Perque tenim molt clar que la pena
privativa de llibertat és un càstig inhumà a la vegada que estèril.
La presó no només no soluciona cap problema social, sinó que és
origen de terribles drames personals, familiars i socials, per això
lâ única via dâ avançar és la que condueix a la
desaparició de les presons. De manera progressiva però imparable.

Quan parlem de presó, volem parlar de com es recorre a la força
bruta per desposseir a la persona presa dels seus drets més
elementals, i de com pateixen lâ horror extrem de lâ
extrema violència dâ humiliacions, pallisses, aïllaments,
insults, amenaces i tortures; dades que no són subjectives, sinó un
fet constatable. (observem any rera any com augmenten les denúncies
per abusos de poder a les presons a mans de funcionaris, o com
alarmantment surten a la llum les xifres dels informes dâ
Amnistia Internacional).

Perque la presó es construeix com a pilar bàsic que sustenta aquest
sistema dâ explotació i misèria, on van a parar les persones
socialment excloses. Doncs tot poder o autoritat provoca sectors de
població exclosa, i aquesta, dins de la lògica (inhumana) del poder,
ha de ser necessàriament administrada, manipulada, controlada, ja que
representen una incomoditat més que un perill real, âsón
âbasuraâ social més que âdinamita
socialââ?.

Emmarcada dins dâ aquesta lògica que exigeix el tancament i la
reclusió de les miserables, la presó no és sinó un de tants
dispositius dâ exclusió socio-espacial. Ara bé, es tracta
dâ un espai privilegiat dins de la geografia de lâ
exclusió. Estem davant del lloc de reclusió més persistent, aquell
obscur indret on no es condemna el delicte sinó la pobresa, doncs
pobres són la majoria de les persones que en elles habiten. La presó
moderna, i més encara la presó dotada dels últims avenços tecnològics
és lâ espai ideal per excloure, segregar i finalment aniquilar
les identitats socialment definides com perilloses.

De la mateixa manera que els polítics, la majoria dâ individus
dâ aquesta societat, es resisteixen a acceptar la realitat, la
crua realitat de lâ existència de les presons, perquè acceptar
aquesta realitat ens obliga a replantejar-nos la nostra relació amb
el món, amb la societat, i en última instància, amb el poder.

PROU PRESONS.
SOLIDARITAT PRES.@.S!

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Prou presons. Solidaritat preS.@.S!
30 des 2005
Sí company!! Fora presons!!!

llibertat pels exclosos i pels afectats de la tortura!!!


P.D: Per cert, si cel·lebrem la desaparició de les presons amb una gran festa...
Convidem també als pederastes? Als violadors també els fem un raconet...? Ah, i els q van cremar la indigent, reis meus, q també tenen dret a passar el cap d'any a les Illes Caimán!!

Apa tio, deixa els tripis i torna a la terra...
Re: Prou presons. Solidaritat preS.@.S!
30 des 2005
claro,claro,claro.... no se ni porque intento responder a tus comentarios, se de antemano que no voy a borrar de ti esa ignorancia ni cambiar tu opinión que me ofende.... pero debo intentar por lo menos explicarte, que lejos de esa absurda encerrona de siempre en el que se justifica la existencia de las cárceles por el echo de que haya (tras la alarma social previa de la ptemsa oficial) ciertos individuos de esta sociedad que provoquen sufrimientos tan terribles (como evitables), sean estos la pequeña minoria que vive (con sus privilegios incluidos por parte de los funcionarios y el sistema penitenciario) en las cárceles del estado español.
Siendo por lo tanto, personas que presuntamente (pues la sentencia es solo una opinion) han cometido actos contra la propiedad privada o la salud pública, quienes dia tras dia dejan sus vidas entre rejas abocados por un sistema violador, asesino, pedrasta, mafioso y traficante, para eso estan las cárceles, para eso se necesitan prisiones, para eso necesitan tambien que tu trabajes igual que yo, para que todo siga igual, para no alterar la paz social que las clases dominantes quieren que haya.
Sin más, y quizas acabe mal mi contestación, pero la rabia me invade, pudrete en tu ignorancia, y que te parta un rayo!
Re: Prou presons. Solidaritat preS.@.S!
30 des 2005
A mi també em fa força fàstic respondre't, però com que no has contestat el que et preguntava (o has donat unes excuses de merda), doncs t'ho deixaré més clar:
- A mi, aquests que TOT, absolutament TOT (i lo dolent més, per descomptat) ho atribueixen al "sistema" i les "classes dominantes", al "poder", a totes aquestes figures retòriques invisibles... Mira, vivim en un món molt millorable, molt imperfecte, on hi ha moltíssima gent que pateix sense cap culpa i, fins i tot gent injustament empresonada. Pero si et penses que "ciertos individuos de esta sociedad que provocan sufrimientos tan terribles" estan a la presó només por la "alarma social previa de la prensa oficial" i "con sus privilegios", i tot fos tan "evitable" com dius, gairebé treient-los qualsevol responsabilitat pròpia dels seus actes... Eh, desperta, tio, eh!!! Jo t'asseguro que no penso violar dones i nens, tampoc tinc previst matar cap persona per molt malament que em caigui, ni muntaré cap màfia per guanyar diners mentre quatre descerebrats es droguin o es follin cries de setze anys. Però saps què? Hi ha gent que sí que ho fa i ho farà, i són gent ja és major d'edat, que saben el que fan i saben que està malament, i els importa una puta merda la resta del món (inclosos els teus pobres amics "que dia tras dia se dejan la vida entre rejas").
- No m'has dit què penses fer (quan no hagi presons) amb aquesta "pequeña minoría" (pederastes, violadors, assassins, maltractadors de dones, atracadors, piròmans). Perquè si la teva gran solució d'eliminar presons comporta que aquesta xusma surti lliure i torni a campar fent de les seves, per "pequeña minoría" que sigui, maldita la gràcia.
- Es nota que tú no has patit aprop teu les accions de la "pequeña minoría". Et convido a venir als hospitals, als tanatoris, als cementiris, i parlis amb les víctimes, les famílies i amics d'aquestes, i els parlis de la "absurda encerrona" de tancar a la escòria que ha produit el seu dolor.
- "La paz social que las clases dominantes quieren que haya". Ara resulta que viure tranquil i deixant viure als altres és un artifici que el poder estableix per dominar el ramat... Osti tio, no ho redueixis tot a conspiracions de les altes esferes!!! T'agradi o no, l'èsser humà és societari, vol viure envoltat de semblants, i si pot ser, sense inútils que t'amarguin la vida. Si hi ha una part que s'ho passa tot pel forro i m'arruinen la vida, què cony haig de fer???

No generalitzis quan parles dels que deixen els seus dies entre reixes per culpa del sistema com tot un col·lectiu unitari, sense diferències, perquè això és tan utòpic que fa riure, i perquè em faràs més fàstic que el que em fan aquesta "pequeña minoría"...

I mira, jo seré ben diferent de tu. Et desitjo molta salut perquè puguis viure molts anys i vegis (si algun dia es dóna) les maravelloses conseqüències d'un mòn sense presons i amb depravats campant prop dels teus fills/es i nets/es...
Re: Prou presons. Solidaritat preS.@.S!
30 des 2005
No estamos tod@s faltan l@s pres.o.s.!!

Prisio demolicio!!

Los funcionarios de prisiones, mantenedores de este sistema de estado- ( el de las cosas)- no sois obrero@s, sois,PUTOS CARCELER@S.
La prision no es la solucion, si no mas bién, parte del problema.
Al capitalismo no se le reforma se le destruye o nos va a destruir ( lo va haciendo ).
Resumen.
Re: Prou presons. Solidaritat preS.@.S!
31 des 2005
En tot cas la teva solució és la que paguin justos per pecadors. És a dir, com existeixen violadors, pederastes, tarats del cap i autèntics criminals la presó és una institució necessària, i és igual si dins d'aquesta presó la majoria dels que hi són no són ni pederastes, ni violadors, sino empresonats per temes de drogues o atacs a la propietat moltes vegades relacionats amb el propi consum. És igual si allà dins s'està fent una política absolutament repressiva com s'encarreguen de denunciar molts col·lectius antipresons però no t'oblidis que també molts treballadors que fan tasques preventives o de recolzament i per res són sospitosos d'antisistemes o antitot com els defineixes. La presó no rehabilita, la presó és un forat on caure pot significar no surtir mai més d'aquest cercle per moltes raons, et convido a parlar d'aprop amb gent que treballa en el recolzament als presos, no amb funcionaris per suposat. Està clar que en aquesta societat hi ha moltes persones que no poden (saben) estar entre la gent per qüestions més psicològiques si em deixes dir-ho, però són una minoria les que us porta a recolzar un sistema abominable com el penitenciari on la gran majoria no són les besties depravades que descriviu.

La realitat de les presons és la de cercles tancats en si mateixos, carn de canó de moltes persones que mira tu per on solen ser quasi sempre dels mateixos barris i zones, curiosament de classes socials desfavorides i d'ambients que des de nens t'aboquen a una realitat com és la de viure obsesionat i abocat als talegos, el teu pare està allà, la teva mare potser també, germans, o potser has nascut entre reixes directament, els teus colegues, tots. Les realitats de les persones que viuen els talegos i les condicions que els porten allà dins és ben diferent de la que tu vius. No cal dir que poca gent de Pedralbes et trobaràs allà dins i que vivint a certs barris estàs més predestinat a entrar-hi.

Jo personalment la única alternativa que veig al problema de les presons és una acció preventiva en aquells barris on la joventut està abocada a entrar-hi, llavors ens donarem compte que ni les condicions socials en que viuen, ni l'econòmica ni moltes altres estan a l'alçada de la societat del benestar que tan pregonen, existeixen barris marginals que omplen els talegos, però dins d'aquest sistema aquests barris no deixaran mai de ser-ho, i els que fan tasques preventives mai es cansaran de dir-ho tot i que ningú vulgui escoltar-los. Però en cap cas la presó ha solucionat cap dels problemes que porten a la gent d'aquests llocs a entrar-hi, en cap cas la presó ha fet que el pederasta deixi de ser-ho o el drogadicte, o el psicopata violador, o el que pega a la dona. La realitat dins de les presons és molt més descarnada de la que ens expliquen, allà la gent no es tractada com persona, és un criminal que per tant rep per part dels funcionaris el castic que es mereix, ni rehabilitació, ni arreglar el problema d'arrel ni res de res, repressió pura i dura per apartar els problemes que la societat no vol veure.

No se la veritat l'alternativa, però les presons tinc clar que no solucionen res. També tinc clar que la majoria de persones que entren allà no són antisocials, ni aquelles bèsties que descrius que no puguin conviure amb la gent, en molts casos és la pròpia presó les que acaba convertint-los en antisocials, perque després d'anys de condemnes que es van sumant allà dins per qualsevol txorrada, de les tortures provades i denunciades, de la vida duríssima dins del talego, de les nules possibilitats de que algú et doni una feina quan surts, del manteniment de les drogues com a eina de control social... moltes de les coses que porten a reincidir als que surten estan causades allà dins i en un sistema que no serveix pel que diu.

Parlem clar, la presó és la solució més comode i més aseptica pel sistema. Però és una solució que no serveix pel que diu servir però és igual mentres no ho veiem, és igual mentres existeixin pederastes i violadors que puguin justificar-les. La solució del problema ens hauria de portar a plantejar el sistema cosa que ni les autoritats ni la majoria de persones estan disposades a fer. Els problemes són menys problemes si no els veiem i molt menys si no els volem veure.

La presó no és la solució
Re: Prou presons. Solidaritat preS.@.S!
31 des 2005
ets el tipic burgeset de merda inútil, poca feina que tens per bordar miserablement la teva incompetencia HUMANA. gentussa com TU doneu vida als murs de presons i sistemes opresors.
Amunt presons amb G2
31 des 2005
"Jo personalment la única alternativa que veig al problema de les presons és una acció preventiva en aquells barris on la joventut està abocada a entrar-hi, llavors ens donarem compte que ni les condicions socials en que viuen, ni l'econòmica ni moltes altres estan a l'alçada de la societat del benestar que tan pregonen, existeixen barris marginals que omplen els talegos, però dins d'aquest sistema aquests barris no deixaran mai de ser-ho, i els que fan tasques preventives mai es cansaran de dir-ho tot i que ningú vulgui escoltar-los."
y si ocurre (que son escuchad@s) pronto se olvida. Es decir, el medio en el que crece la peña de las
barriadas "marginalesmarginadas" absorbe inmediatamente.
Que futuro¿?
Que pueden esperar¿?
Lo que gace falta es educacion, pero EDCUCACION (con mauyusculas) y eso, por múltiples motivos ni es viable ( en una gran medida) ni interesa, POR SUPUESTO.
Salut.
Amunt presons amb G2!!
Prisio¿? DEMOLICIO
Re: Prou presons. Solidaritat preS.@.S!
31 des 2005
SI!!!

PROU PRESONS!!!

TOTS ELS PRESOS AL CARRER JA!!!

TANT SE VAL SI SÓN VIOLADORS, ASSASSINS, MAFIOSOS, TORTURADORS, LLADRES O ESPECULADORS.

TOTS AL CARRER JAAAAAA!!!! (A) (A)

CAP PERSONA ÉS ILEGAL!!!
Necesitamos operativo F.M.
02 gen 2006
" SI SÓN VIOLADORS, ASSASSINS, MAFIOSOS, TORTURADORS, LLADRES O ESPECULADORS."

Ya se haría lo correspondiente.

No me mal interpretes, no mal interpretes la anarquía.

Guerra a muerte contra el Kkcapital.

Que vuelva el F.M. ( con sus acciones "coercitivas" ya!!)
Salut.
Re: Prou presons. Solidaritat preS.@.S!
02 gen 2006
els dos ultims es el mateix tiu. no hi feu cas
Sindicat Terrassa