Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: mitjans i manipulació
Número 3 del periòdic Albesòs
29 des 2005
Versió en PDF d'aquest periòdic (clicka el link)
Sistema capitalista terrorista

    Es coneix com a terrorisme com una tàctica que sâutilitza per un col.lectiu o grup polític o social per crear por a un suposat enemic. Mitjançant aquesta por sâaconsegueixen diferents objectius, tals com la submissió per la força, crear inseguretat, tindre a lâenemic amb problemes de moral o psicològics, etc.
    El terrorisme no és gens nou, es pot dir que ens acompanya desde fa molt de temps en la nostra evolució com a espècie. Actualment, però, el pitjor terrorisme és el que prové del propi Sistema. El Sistema és el germen que fa floreixer la major part dels terrorismes.
    De forma directa sâexpressa en la capacitat que té el Sistema per forçar a la gent a ser obedient, en especial si no estan enganyants pels mass media i el pensament únic dominant. Aquesta terror té moltes vertents: por a ser ficat a la pressó, obligació de treballar per no morir-se de fam, monopoli de lâus de la força per part dels diferents cossos repressius, les guerres, etc. Són molt variades les tècniques i tàctiques terroristes del Sistema, cada dia les patim, reflexant-se en la por cotidiana en molts aspectes vitals: por a no poder pagar la hipoteca, por a ser jutjat per algun delicte, por a ser grabat en una manifestació per les nombroses càmares de videovigilancia dels carrers, por, en definitiva, a ser lliures. El terrorisme de tipus polític, divers com les propies ideologies existents, normalment sorgeix per lâaplicació del propi ús del Terror per part del Sistema. Algú creu que existiria ETA si lâestat espanyol deixés que la gent dâEuskadi pogués tindre dret a lâautodeterminació. Algú creu que el terrorisme islamista existiria si els estats capitalistes occidentals no haguessin financiat lâintegrisme islàmic, per exemple a Afganistan en lâèpoca de la guerra amb la URSSS, o no estigués permanentment explotant els recursos dâaquestes zones... De fet, gran part dels âterrorismesâ? existents tenen la seva raó de ser en el propi terrorisme del Sistema. De fet, el terrorisme anarquista, per exemple, ha tingut sempre la seva raó de ser en la propia natura del Sistema, explotadora i assassina.
    Un altre tipus de âterrorismeâ?, en aquest cas amb raons socials i fins i tot culturals cada dia guanya més força: el de la violencia extrema diaria. Dos veins del barri de La Mina van assassinar una familia de joiers a Castelldefels fa poc, anaven sota els efectes de diferents drogues. ¿Qui i què sâamaga darrera del tràfic de drogues? Capitalistes i el propi Sistema. Podem dir que el tràfic de drogues és un negoci il.legal, però també podem afirmar que polítics, cossos repressius venuts, empresaris legalistes, bancs, caixes i inmobiliaries tenen molt a dir, en quant al tema del blanqueig dâaquests diners, per exemple... El propi Sistema seria la causa principal dâaquest terrible crim. Un altre cas: tres nois cremen a una dona indigent a Sarrià sense cap motiu aparent. Sembla ser que els nois tenien simpaties per idees dâextrema dreta. No treiem part de la culpa a qui fa una cosa dâaquest tipus, però no hem dâoblidar que aquest tipus de ideologies autoritaries tenen la seva arrel en la cultura imperant; una cultura autoritaria, que fomenta la competitivitat fins lâinfinit, basada en lâapologia de la violència de manera constant i que ens ensenya que els pobres i marginats són escòria que no es mereixen cap respecte. Això és una realitat i el propi Sistema té molt a dir. Amb el tema del sexisme i la continua mort de dones, lâarrel és la mateixa. O es que hem oblidat la cultura franquista, pare de la dâaquesta democracia, que tractava i considerava a les dones com a objectes al servei del cap de familia. De fet, les pròpies idees catòliques encara consideren la dona inferior a lâhome. Només cal llegir la Biblia per veure-ho... Si ho pensem i analitzem veurem que la major part de les pors que tenim tenen la seva arrel en la propia natura dâaquest Sistema, fomentant la competitivitat, lâodi, la proliferació de drogues, el rebuig a la diversitat cultural, lâautoritarisme, la misèria, el sexisme, etc.
    Això sí, la gran habilitat del Sistema consisteix en fer-nos creure que combat allò que crea. Per això només cal actuar sobre les conseqüencies i no sobre les causes. Hi ha un atracament fet per uns drogoadictes, dels quals amb el tràfic de drogues ens hem âforratâ?, no passa res, els fiquem a la pressó i cas oblidat. Ataquem lâIrak i Afganistan per controlar els seus recursos naturals, no passa res, son terroristes...
    ¡Quina gran habilitat la dâaquest Sistema, crea problemes, no els soluciona -ja que serveixen per justificar-se- i ens fa veure que vetlla per nosaltres!
Mira també:
http://www.nodo50.org/albesos/uploads/articulos/3quark.qxd.pdf
http://www.albesos.tk

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa