Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme : especulació i okupació
::acció a Olot pels Innocents
29 des 2005
Im000387.jpg
Im000389.jpg
Im000394.jpg
>>Països Catalans:: FUTUR EN VENDA

La matinada del 28 de desembre, dia dels Sants Innocents, un grups de joves ha realitzat una acció per tal de denunciar l’actual política immobiliària basada en l’especulació i l’explotació de la ciutadania. L’acció ha consistit en tancar amb candaus i cadenes 15 immobiliàries que es dediquen a especular per la comarca de la Garrotxa, com també la seu del PSOE el partit que actualment està manant a l’ajuntament d’Olot, al Principat de Catalunya i a l’Estat Espanyol i que directa o indirectament és responsable de l’actual situació del mercat immobiliari tan a la Garrotxa com a la resta dels Països Catalans. A més, el dia triat, Sants Innocents, creiem que és d’allò més encertat, ja que quan sortim de comprar o llogar el nostre habitatge moltes i molts de nosaltres tenim la sensació que marxem amb la llufa a l’esquena, i ja era hora que fóssim els i les ciutadanes les qui clavéssim una llufa a tots aquells que especulen amb les nostres vides.

Des de l’assemblea de Maulets de la Garrotxa ens desmarquem de l’acció, però felicitem als i les autores de la mateixa i els hi mostrem el nostre suport, ja que la lluita contra la especulació és una lluita compartida per nosaltres i per una part molt important de la població d’aquest país. També volem fer públic el nostre posicionament envers un tema tan delicat i malauradament actual com l’especulació:

En les darreres dècades els Països Catalans estem immersos en un procés de terciarització de l'economia. Això no vol dir altre cosa que l'economia catalana està abocada, cada dia més, al sector serveis i en especial al turístic. Aquesta evolució ens està portant a una precarització del treball, que condemna al jovent a feines temporals, mal pagades i amb poques mesures de seguretat. Un procés, doncs, que no ens ofereix sortides com a joves de les classes populars sinó que ve marcat per les grans multinacionals i els governs afins.
Aquest procés de terciarització i conversió dels PPCC en el gran balneari d'Europa ha despertat l’instint més salvatge de l'economia de mercat i els seus agents que han vist en el sòl una oportunitat de negoci. L'especulació amb els terrenys o amb els pisos ja construïts ha fet disparar els preus del m2 i directament el de l'habitatge. La resposta de l'administració pública, de la classe política, ha estat requalificar el sòl propietat de les immobiliàries, constructores i promotores o fins i tot apuntar-se al joc de l'especulació ajudant així a disparar-ne el preu. És aquesta associació entre màfies immobiliàries, ajuntaments, governs i partits polítics que han fet que l'emancipació del jovent als PPCC sigui pràcticament impossible.
Aquest desenvolupament econòmic del sector turístic ha fet dels PPCC un territori temàtic. Ens volen convertir en un balneari i això comporta que els diferents punts del país pateixin les agressions en funció de l'espai econòmic assignat. Mentre que el litoral i les illes reben el flux turístic més gran destruint així la costa, les terres de l’Ebre han de resistir el pes de les centrals nuclears i els vessaments i transvasaments, els Pirineus les pistes d'esquí i l'interior el despoblament i la fi de l'agricultura i la ramaderia.
Mentre parlen de sostenibilitat veiem com el seu desenvolupament ens porta al consum irracional dels recursos naturals. L'aigua que volen no serà per llaurar sinó per regar golfs, urbanitzacions i omplir piscines i parcs temàtics. L'energia de la Molt Alta Tensió (MAT) no serà per necessitat dels i les catalanes sinó per MARINA-D'OR, Terra Mítica i altres zones d'oci. No serà el TAV per les persones sinó per les relacions econòmiques amb Madrid i París mentre el transport públic continua donant un mal servei a preus abusius.
Davant les agressions al territori, la precarització de les condicions de vida i l'economia de mercat sense escrúpols el jovent dels Països Catalans prenem la paraula i cridem a la revolta per aturar els monstres d'acer i de ciment que fan de casa nostra un balneari de destrucció.
::Les arrels no neixen del ciment!::
::independència i revolució::

This work is in the public domain

Comentaris

Re: ::acció a Olot pels Innocents
29 des 2005
Endavant amb la lluita!

Futur en venda!
Independència i Revolució!
Re: ::acció a Olot pels Innocents
29 des 2005
Jejeje quina llàstima que no ho vaig veure! :'(

Endavant gent, canya a l'especulació!!! ;)
Re: ::acció a Olot pels Innocents
29 des 2005
POLÃ?TICS > IMMOBILIARIA

FUTUR EN VENDA
Re: ::acció a Olot pels Innocents
30 des 2005
mol guapu, la0ny k ve faré algo tb, tb son amus l'Eskamot tió. Per nadal bomba al de dalt! jajaja
Sindicat Terrassa