Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
La comissió europea prohibirà els adhesius als cotxes
27 des 2005
La CE prohibirà tota adhesiu no oficial en els vehicles

·La proposta del grup conxservador europeu, que ha de ser votada, només permetrà distintius d'administracions, prohibirà adhesius tant populars com el CAT, el nuclears no gràcies, o l'ase
(font: www.gara.net via internostrum)

Liberalitzar internet i limitar els identificatius que puguin portar els vehicles. La Comissió Europea sembla aplicar la política de donar una de freda i una de calenta al pretendre prohibir la col·locació en els turismes que circulin pel seu territori d'adhesius no oficials. El debat està servit.



BRUSSEL·LES



La liberalització dels dominis en internet ha fet que avui sigui possible registrar gairebé qualsevol cosa, això sí, amb algunes excepcions, entre les quals crida l'atenció les de Batasuna.és, HerriBatasuna.és o EuskalHerritarrok.és. Tampoc és possible registrar ETA.és, encara que paradoxalment està disponible Grapo.és.


Restriccions que semblen haver arribat també al camp de la identificació dels vehicles, i no només en referència a indicatius regionals sinó també al·lusius a altres temàtiques. La Comissió Europea va decidir ahir tramitar per a la seva aprovació una proposta del grup conservador europeu per a limitar l'ús de distintius, incloses adhesius, en aquells vehicles que viatgin per qualsevol dels estats de la Unió Europea. Una decisió que té tots els aspecte de generar debat, *máxime quan sembla que la majoria de formacions polítiques de la Càmera legislativa europea és favorable a la mateixa.



De concretar-se aquesta mesura, distintius tan tradicionals en la del darrere de molts vehicles bascos com el ‘‘Nuklearrik ez!’’ o uns altres molt més recents com la inofensiva «ovelleta» que molts lluïxen en el seu va capó, tindrien els dies comptats. El dubte que ha de resoldre encara la Comissió Europea és quina fer amb aquelles identificacions que, àdhuc no sent oficials de cap Estat, ho són d'administracions regionals o fins i tot locals.

Cap recordar que va anar en l'any 2000 quan va entrar en vigor la matrícula europea ­precisament va ser un cotxe en Llaurava qui la va inaugurar en l'Estat espanyol­, amb protestes incloses de formacions polítiques nacionalistes com PNB o CIU, i fins i tot el sindicat UGT a Catalunya va repartir adhesius amb la grafia Cat. No cal oblidar tampoc els problemes que en ocasions han tingut alguns ciutadans bascos quan han estat multats per determinades adhesius quan viatjaven per carreteres espanyoles.



Què diu la llei espanyola

Però, què diu la llei vigent en l'Estat espanyol referent a això? L'article 49.3 del Reglament General de Vehicles. descriu que «Queda prohibit que en les plaques de matrícula es col·loquin, inscriguin o pintin adorns, signes i altres caràcters distints dels assenyalats (...) inclosa la publicitat en l'interior de les mateixes. Així mateix es prohibeix que en les parts anterior i posterior del vehicle es col·loquin plaques complementàries no autoritzades o es fixin o pintin marques o distintius (...) que puguin induir a confusió amb els caràcters reglamentaris de les plaques de matrícula».



Sobre la possibilitat de col·locar distintius o adhesius en els cristalls, el mateix Reglament indica que «La superfície acristalada del vehicle haurà d'haurà de permetre, en tot cas, la visibilitat diàfana del conductor sobre la via per la qual circuli, sense interferència de làmines i adhesius».



El que sembla evident és que la Comissió Europea planteja un nou debat, encara que aquesta vegada més enllà del polític, ja que d'aprovar-se duria amb si la prohibició de qualsevol tipus d'adhesiu i no només reivindicativa, sinó publicitària o festiva.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La comissió europea prohibirà els adhesius als cotxes
28 des 2005
INOCENT
Re: La comissió europea prohibirà els adhesius als cotxes
28 des 2005
o|<
Sindicat Terrassa