Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
No als acomiadaments a la SEAT! Solidaritat amb els afectats i afectades! [Comunicat de Revolta Global]
24 des 2005
Entre els 660 treballadors i treballadores acomiadats de la SEAT hi ha varis membres i simpatitzants de Revolta Global, entre ells el company Diosdado Toledano. Tots ells, juntament amb la resta de militants de la nostra organització han mantingut durant el conflicte un ferm compromís en la defensa dels drets dels treballadors i treballadores de la plantilla, ajudant a impulsar les accions de lluita i defensant un tipus de sindicalisme combatiu i democràtic. Els nostres companys són uns dels molts acomiadats per motius ideològics, víctimes de la neteja selectiva que la direcció de la multinacional i les direccions de CCOO i UGT han pactat, per desfer-se d’aquells treballadors i treballadores més combatius i militants.

Revolta Global rebutja tots els acomiadaments i exigeix la readmissió de tots els afectats i afectades i la dimissió dels responsables sindicals firmants de l’acord i del Conseller de Treball Rañé. Dins i fora de l’empresa els nostres companys seguiran lluitant per la defensa dels drets dels treballadors i dels acomiadats.

Readmissió dels 660 acomiadats! Solidaritat amb els afectats!
No als acomiadaments a la SEAT! Solidaritat amb els afectats i afectades!

Lâanunci efectiu aquests dos darrers dies dels noms dels 660 acomiadaments a SEAT és un pas més en la cadena de despropòsits i greujes contra els treballadors i treballadores de lâempresa. Si âlâacord de la vergonyaâ? firmat pels representants de CCOO i UGT traicionava clarament els interessos de la plantilla i les demandes que aquesta havia fet durant la lluita, la forma en què sâhan anunciat els acomiadaments és una nova mostra de lâagressivitat de la multinacional i de les conseqüències nefastes de la traició sindical de CCOO i UGT. Lâacord deixa al carrer 660 persones, molts dâells en situació personal difícil i futur incert. Entre els afectats hi ha treballadors de més de 50 anys acomiadats per patir disminucions físiques, fet que mostra la talla moral de la direcció de lâempresa i dels firmants de lâacord. A més a més, hi ha clars indicis que molts dels treballadors acomiadats i acomiadades ho han estat per raons politiques, ideològiques i sindicals, i que hi ha hagut un pacte entre la direcció de la firma i les direccions de CCOO i UGT per âtreureâs de sobreâ? treballadors i treballadores sindicalment combatius i realitzar una neteja selectiva per motius sindicals que afecten a afiliats combatius de CGT, CCOO i UGT que sâhan oposat a la firma de lâacord i que, en molts casos, tenien una llarga trajectòria de lluita sindical a lâempresa. Entre els acomiadats hi ha membres i simpatitzants de Revolta Global, entre ells Diosdado Toledano.

En aquest context cal felicitar-se per la resposta de la plantilla de lâempresa que ha parat massivament la fàbrica de SEAT a Martorell com a rebuig als acomiadaments, i ha exigit la dimissió dels firmants de lâacord i la readmissió dels acomiadats i acomiadades. Amb aquesta resposta, la direcció de lâempresa, els sindicats firmants, i tots aquells que com el President Maragall han valorat positivament lâacord, han quedat desautoritzats pels treballadors de SEAT.

El suport que Margall donava ahir mateix a lâacord mostra el caràcter buit de contingut del suposat âgir socialâ? anunciat pel govern tripartit i confirma la seva subordinació sistemàtica als interessos de les grans multinacionals. Lâactitud submisa del Conseller de Treball Rañé durant tot el conflicte i la seva autorització de lâexpedient dels acomiadaments ha estat totalment inaceptable, i la seva dimissió és una exigencia política irrenunciable.

Des de Revolta Global considerem que cal rebutjar tots els acomidaments i lluita per la readmissió de tots els afectats i les afectades, impulsant la seva auto-organització. Per aconseguir-ho caldrà una forta mobilització dins i fora lâempresa i organitzar una àmplia campanya de solidaritat amb tots els treballadors i treballadores acomiadats.

Cap acomiadament! Solidaritat amb els afectats i afectades!

Revolta Global (24-12-05)
Mira també:
http://www.revoltaglobal.net

This work is in the public domain

Comentaris

Re: No als acomiadaments a la SEAT! Solidaritat amb els afectats i afectades! [Comunicat de Revolta Global]
24 des 2005
que s'ha de fer?
Re: No als acomiadaments a la SEAT! Solidaritat amb els afectats i afectades! [Comunicat de Revolta Global]
24 des 2005
Com es que tres membres de Revolta Global es van abstenir sobre el tema del acord dels acomiadamnents,en la assamblea de critics de CC.OO de Seat, y despres criden contra els acomiadaments?
Re: No als acomiadaments a la SEAT! Solidaritat amb els afectats i afectades! [Comunicat de Revolta Global]
25 des 2005
conec a gent de RG a SEAT i que jo sàpiga no hi ha cap a CCOO, els van fer fora de fa temps. Si hi eren com a observadors o convidats es una altra cosa... Ja ho preguntaré
Sindicat Terrassa