Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Accions per a Avui
Tot el dia

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: globalització neoliberal : laboral
La CGT convoca avui una vaga als autobusos de Barcelona
24 des 2005
El sindicat reclama una reducció de la jornada laboral
El sindicat CGT ha convocat per avui i demà sengles jornades de vaga de vint-i-quatre hores als autobusos municipals de Barcelona, que es repetiran els dies 31 de desembre i 1 de gener vinents. El sindicat reclama una reducció de la jornada laboral i que els nous treballadors tinguin les mateixes condicions de treball que els altres. Els sindicats majoritaris, CCOO, UGT i SIT, van arribar a un acord amb TMB, però la CGT no l'accepta.


Els serveis mínims d'avui s'han establert entre les vuit i les onze del matí i des de les sis del vespre fins al final de la jornada.

www.cgtbus.com
www.cgt.es/cgtcatalunya

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La CGT convoca avui una vaga als autobusos de Barcelona
24 des 2005
El dilluns 19 de desembre, la majoria dels conductors d'autobusos de TB van votar en referèndum en contra de la proposta de preacord presentada per la direcció de l'empresa la setmana passada. A pesar de comptar aquesta amb el suport de tres sindicats (CCOO, UGT I SIT), la majoria dels conductors han recolzat la negativa, defensada per CGT I ACTUB.

Des de CGT esperem algun moviment per part de la direcció de l'empresa, que mostren responsabilitat, ja que la majoria dels conductors han mostrat el seu rebuig a un canvi a pitjor en el sistema de descansos, a la discriminació dels últims companys i a la pujada ínfima de salari. Nosaltres continuem apostant per la reducció de jornada, el doble descans setmanal i la igual contractual i de descansos de tots els companys.

Dir que tant CGT com ACTUB, que és el sindicat mes votat a l'empresa, no hem signat aquest preacord, se'ns ha negat l'entrada en les reunions de negociació als delegats d'ambdós sindicats, excloent-nos de totes les negociacions d'interpretació i decisió, en temes que fins i tot no queden tancats en el conveni. Suposem que tant l'empresa com els sindicats que avalen el preacord prefereixen la intimitat a la transparència del que acorda.

Aquest preacord no recull les peticions que en reiterades assemblees han anat fent els treballadors d'autobusos, en el preacord es continua amb la discriminació en els descansos, condemnant als possibles 250 treballadors de nou ingrés a no tenir cap cap de setmana de festa assegurat ja que l'empresa pot canviar a la seva voluntat els dies de festa, donant un dia de festa entre setmana per un dissabte o diumenge.

Els mecànics es trobaven treballant durant 12 dies seguits, sense cap descans una vegada al mes i per A Corregir-ho se'ls augmenta en 20 minuts aproximadament, la jornada de treball diària.

Es manté, i en alguns casos s'augmenten, les desigualtats salarials, en compte d'anar equiparant-les dins de les mateixes categories.

En aquest conveni no s'ha reduït la jornada setmanal de treball, sent la mateixa d'entre 42 hores i 14 minuts a 48 hores, fent desestiment d'una de les reivindicacions més importants com és la reducció de temps de treball, concepte que afecta tant la seguretat dels treballadors com dels usuaris.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more