Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió : ecologia : amèrica llatina
Presenten Manifest per la Desobediència Energètica
22 des 2005
Poc abans de que una cacerolada de la lataforma contra l´ordenanaça "cìvica" arribés sorollosament a Pla+a Sant Jaume, membres del Col.lectiu REPSOL MATA, presentaren el COMUNICAT PER LA DESOBEDIENCIA ENERGETICA, animant a la gent a tallar amb la dependència enerètica.
Una persona de la campanya va ser temporalment retinguda per la guardia urbana quan intentava penjar un cartell de Boicot sobre el logotip d´Endesa, empresa que patrocina un pessebre de plàstic metacrilat de molt mal gust.
boicot energetic.jpg
22 DESEMBRE PRESENTEN MANIFEST PER LA DESOBEDIENCIA ENERGETICA.APAGA LA LLUM!
DESOBEDIÈNCIA ENERGÈTICA CONTRA UN MODEL CADUC

5è Comunicat de la Campanya Repsol Mata

Que s´aturi la farsa! Les festes nadalenques no són més que un entorn propici per consumir més. Un consumisme que devora el planeta i accelera la dinámica capitalista. I les institucions, ens il.luminen els carrers amb mils de kilowats submergint els vianants en una extranya paranoia fluorescent que ens empeny a gastar més. Així no va. Institucions públiques: si voleu transferir-nos pau, pacifiqueu en trànsit. Allibereu els carrers de la ciutat d´aquestes màquines que maten vianants, ocupen l´espai vital i aLliberen tones de plom i sulfats a l´atmòsfera. Però no ens poseu més bombetes al carrer!
Perquè cada bombilla de més d´enllumenat públic és una transferència directa dels pressupostos de tothom a les arques d´uns quants, concretament Repsol, Gas Natural, Union Fenosa, Iberdrola y Endesa. Aquest pòlips financers-industrials, cangrenats en un model caducat i destructiu, fomenten el consum de gas, carbó, urani i petroli. En cada bombeta expira un planeta ofegat pels gasos d´efecte hivernacle! L´Ajuntament és còmplice! Preferim la foscor que la llum nociva!

Com a ciutadanes d´aquesta ciutat, ens neguem a pagar amb els nostres impostos aquests xanxullos energètics. No entenem perquè l´alcalde ens obliga a finançar Endesa o Repsol sense consultar-nos. Ja és hora de plantejar el model energètic en termes d´equitat. D´on ve aquesta llum? Quins recursos hem saquejat per produir-la? Quins pobles hem oprimit? Per què no hi ha límit al malbaratament de recursos que venen de fora?

Per això proposem, convoquem i practiquem l´objecció energètica. Un gest decidit i voluntari (segurament il.legal) per trencar el silenci còmplice d´aquesta societat consumista i despilfarradora.
Convidem i animem a tots els habitants del planeta (sobretot del Nord) a reduir el consum energètic propi i col.lectiu. A desconectar les xarxes i artefactes elèctrics superflus. A pressionar els governs per posar en marxa ara mateix mecanismes de transició cap a un model energètic no- petrodependent.

Exigim a les autoritats a que obliguin a informar d´on venen aquests kilowats, quants barrils de petroli o tonelades de carbó seràn convertits ( i alliberats) en diòxid de Carboni. Quantes poblacions d´Argèlia, Nigèria o Amèrica llatina han desplaçat per poder inundar de llum els carrers i aparadors.

Ens solidaritzem amb la lluita de tots els pobles de Catalunya i França que s´oposen a la imposició de la línia de Molt Alta Tensió (400.000 KW) per transportar i vendre kilowats nuclears de Marroc a Europa. Un altre gran negoci de la màfia energètica.

Desobediència Energètica!
Sabotatge i boicot als consorcis energètics!
Solidaritat Planetària!
Mira també:
http://www.cascall.org/repsol/un ojo

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Presenten Manifest per la Desobediència Energètica
22 des 2005
Xas penso que aquí l'únic imbècil ets tu i sense remei a curt plaç, però a
la vida hi ha d'haver de tot, pasma, xusma, gent corrent i comuna com jo i
després i ets tu.
Re: Presenten Manifest per la Desobediència Energètica
22 des 2005
...he Four Skins are parodies of well recognized tunes such as ‘It’s. beginning to look a lot like Christmas’ with ‘syphilis’ in place of ...
Re: Presenten Manifest per la Desobediència Energètica
22 des 2005
Quin fallu.

"Xas penso que ..."
No va dirigido a ti, por supuesto.
Que por otro lado no tengo ni idea de quien eres.
Si algú te ganes d,enmerdar, aquest no es el sitiu.
Si ets tu ens vorem, segur.
Sort
(Lleida)
Re: Presenten Manifest per la Desobediència Energètica
04 gen 2006
endavant amb la campanya!!
Re: Presenten Manifest per la Desobediència Energètica
04 feb 2006
SALUT I CANYA AL PETROLI
VISCA LA TERRA I L'ECOLOGIA
SALUT COMPANYS I ENDEVANT
Sindicat Terrassa