Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Mossos, a punt per aplicar l'ordenança del civisme
21 des 2005
>La venda ambulant centra l'actuació de la policia autonòmica respecte al text municipal

Cristina Manresa, cap dels Mossos d'Esquadra a Gràcia, reconeix que "estant esperant que els hi donin els butlletins de denúncia" per la més que possible aplicació de l'ordenança del civisme. Manresa apunta que, d'entrada, pel que fa un dels punts que intenta combatre la polèmica ordenança, la venda ambulant, Guàrdia Urbana i Mossos realitzen decomissions de material de venda ambulant a la zona pròxima al Park Güell, donat l'alt nombre de turistes que es registra per aquesta zona, com per exemple, al carrer Larrar.

Llegeix la notícia sencera a www.transversalweb.com

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Mossos, a punt per aplicar l'ordenança del civisme
21 des 2005
Els treballadors de l'Ajuntament de Barcelona podran denunciar els incívics

És un dels acords que permet el suport de CiU a l'ordenança de civisme, que manté ICV-EUiA al marge

MARIONA SÒRIA. Barcelona
Totes les persones que fan serveis a la via pública per encàrrec de l'Ajuntament de Barcelona podran denunciar els actes incívics al carrer. Aquesta és una de les mesures que s'ha inclòs en l'ordenança de civisme a última hora, a proposta de CiU, que ahir va anunciar el seu sí a la polèmica norma, una posició que amb probabilitat se sumarà al vot favorable del PSC i ERC. A quaranta-vuit hores de la seva votació, la polèmica ordenança no ha aconseguit, però, el vot afirmatiu d'ICV-EUiA. Imma Mayol assegura que caldrien «canvis fonamentals» perquè els ecosocialistes hi donessin suport, una possibilitat que el PSC ja ha descartat.

La negociació per la polèmica ordenança de civisme de l'Ajuntament de Barcelona ha tocat sostre. Ahir la regidora encarregada de defensar la proposta de la norma, Assumpta Escarp (PSC), va advertir que ara -quan falten quaranta-vuit hores perquè se celebri el ple que l'ha d'aprovar- «ja no hi ha cap element més sobre la taula per negociar». Escarp donava per tancada, així, la possibilitat que es facin canvis substancials a la norma que facin canviar el vot d'ICV-EUiA, que ja ha anunciat que no hi donarà suport si no hi ha «modificacions fonamentals». En aquests moments, l'ordenança només té el suport dels seus artífexs, el PSC, i dels seus socis republicans. Ahir també s'hi va sumar el grup municipal de CiU, a l'oposició, després d'aconseguir que l'ordenança reculli, entre altres propostes, la creació d'una agència d'atenció a la prostitució, i que els treballadors municipals amb tasques a la via pública es converteixin en «agents cívics». Segons aquesta premissa, totes les persones que treballen a l'espai públic podran denunciar els actes incívics que enumera l'ordenança, tot i que serà la Guàrdia Urbana qui haurà de ratificar la denúncia. Ahir, el cap de CiU, Xavier Trias, tot i que va criticar les formes inicials -va assegurar que «s'ha partit d'una gran manca de lideratge per part de l'alcalde»-, va agrair l'esforç dels socialistes per introduir els canvis proposats per CiU. Va demanar, però, que es doti l'ordenança de recursos necessaris perquè es pugui fer complir. En canvi, el cap del PP a Barcelona, Alberto Fernández Díaz, va advertir que no donarà suport a una ordenança que «està pensada perquè ICV s'abstingui i no la rebutgi, i perquè ERC no s'abstingui i hi voti afirmativament».

http://www.vilaweb.com/www/elpunt/noticia?p_idcmp=1666705
aplicant civisme
21 des 2005
com aprendre civisme.jpg
-
quin residu vols llençar?
21 des 2005
1493278_6895.jpg
-
Mira també:
http://www.kaosenlared.net/noticia.php?id_noticia=11426
Re: Mossos, a punt per aplicar l'ordenança del civisme
21 des 2005
Q se harten de poner multas, INSUMISION FISCAL, NO LAS PAGUEMOS!!
Re: Mossos, a punt per aplicar l'ordenança del civisme
21 des 2005
Als del mobbing immobiliari tb els podem denunciar?
Sindicato Sindicat