Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: educació i societat
Tancada d'estudiants a la biblioteca de biologia
20 des 2005
Comunicat de l'assemblea d'estudiants de la facultat de biologia de la UB en motiu del tancament de la biblioteca.
El proper dia 23 de gener la biblioteca de la facultat de biologia (UB) tancarà per obres durant 6 setmanes, i a més aquest any no obrirà els caps de setmana durant les diferents èpoques d'exàmens.Això vol dir que aquest any durant els examens de gener no podrem estudair a la biblioteca durant més de la meitat dels dies en que hi ha exàmens. Les úniques solucions que inicialment s'han plantejat han sigut utilitzar la biblioteca de la facultat de química i física durant aquest període i en caps de setmanana, i obrir un període excepcional de préstec en els quals també es podrien agafar en préstec els llibres exclosos.

És ben sabut que les obres d'acondicionament de la biblioteca són necessàries. Però ¿era realment necessari tancar la biblioteca precisament quan més es fa servir? Per part de la direcció de la biblioteca se'ns diu que això s'ha decidit conjuntament amb una misteriosa comissió d'usuaris de la biblioteca, de la qual ningú en coneix els membres, ni com aquests són elegits (una informació que és pública i segur que es pot trobar en algun remot aprtat de la normativa, allà amagat entremig de milions de pàgines web).També se'ns diu que en període de matrícules, i al principi del semestre és l'època en que estadístcament meys s'utilitza la biblioteca,però no es té en compte que l'època d'examens és precisament el període en què més s'utilitza (per tant paper mullat). Davant de l'actual impossibilitat d'aplaçar les obres els estudians de la facultat exigim que a partir del dia que es comencin a eliminar serveis a la biblioteca aquests puguin ser oferts a altres llocs de la facultat.

En canvi el fet que no s'obri la biblioteca en caps de setmana s'argumenta per part del Centre de Recursos per a l'Aprenentatge i la Investigació (responsable de les biblioteques) amb el fet que serà la biblioteca de la facultat de física la que obrirà , i que no hi ha pressupost per a mantenir les dues biblioteques obertes. Ens resulta xocant que la Universitat de Barcelona no tingui prous diners per a pagar el sou d'una persona durant 8 caps de setmana a l'any (de fet ens resulta indigant que no vulgui destinar-hi els recursos necessaris).

Encara més indignant ens resulta que s'estiguin destinant milions d'euros a adequar i ordenar tot el campus universitari de pedralbes per situar barcelona a l'alçada d'altres ciutats "del coneixement",construïnt per exemple un nou edifici a la facultat de biologia, però no destinant recursos per a mantenir els ja existents. Tindrem un flamant nou edifici, però seguirem amb l'aigua fins al coll, tapant un forat darrere l'altre.

Davant de tot això l'assemblea d'estudiants de la facultat de biologia, hem decidit tancar-nos a estudiar tota la dit de dimecres dia 21 de desembre, per protestar contar la manca de finançament i recursos que pateix l'universitat i reclamar:

-Que s'obrin tantes places d'estudi com les que hi ha actualment a la biblioteca i la hemeroteca, en altres llocs de la facultat mentres estigui trancada la biblioteca.

-Que s'obrin totes les aules d'informàtica destinades normalment a docència.

-Que tots els llibres del SEE (Secció Especial de l'Estudiant) de la biblioteca siguin reallotjats a un altre lloc la facultat junatemnt amb una aula de lectura, i que el servei de préstec d'aquests llibres funcioni de manera normal.

-Que els serveis de biblioteca reallotjats a l'aulari de la facultat (sales d'estudi, servei de préstec SEE, i aules d'informàtica) romanguin obertes durant els caps de setmana en època d'examens, com havíen fet fins ara, i sense que això vagi en detriment de l'obertura de la biblioteca de la facultat de física.

-Que la biblioteca romangui oberta en el futur durant tots el caps de setmana en època d'examens.

-i per què no, i recuperant les velles reivindicacions de la PMDUP, l'increment en un 1,75 % del PIB a l'inversió en universitats, més democràcia, i més autonomia universitària.

Conseqüentment i fent valer el nostre dret a una universitat veritablement pública i de qualitat, si el Centre de Recursos per a l'Aprenentatge i la Investigació no obre la biblioteca els caps de setmana, serem nosaltres els que ens quedarem a estudiar, ocupant la biblioteca durant els caps de setmana, ja que no ens podem permetre el luxe de suspendre (tothom sap que un crèdit val 12'50€).

Assemblea d'estudiants de biologia i ambientals,

Dimarts 20 de desembre de 2005.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Tancada d'estudiants a la biblioteca de biologia
20 des 2005
amunt l'assemblea de biologia i ambientals de la UB!

la lluita és l'únic camí! REVOLTA'T!
Re: Tancada d'estudiants a la biblioteca de biologia
21 des 2005
molt bona iniciativa!
Re: Tancada d'estudiants a la biblioteca de biologia
21 des 2005
Txapó! Això em recorda els millors temps de la lluita per la Universitat Pública. Com es nota que el moviment estudiantil segueix viu i estar redefinint bé les seves prioritats.
Re: Tancada d'estudiants a la biblioteca de biologia
21 des 2005
Que té a veure la Revolta amb ploriquejar a una empresa?
Democrates universitaris, no ens feu riure
Re: Tancada d'estudiants a la biblioteca de biologia
22 des 2005
Roger, madero, deixa d'intoxicar. Visca els moviements de massa, democràtics i propers a les necessitats reals de les persones i no a les palles mentals de sonats.
Re: Tancada d'estudiants a la biblioteca de biologia
22 des 2005
suposo que l'últim missatge fa referència a (a roger) i no pas al primer (roger), pq si no ja no entenc res de res...o és que cada vegada l'imbecil·litat policial arriba a extrems més i més patètics.
a tots els maderos que pudolen per aquí, no em feu riure! de debó penseu que amb comentaris d'aquest nivell prehistòric, aconseguireu que la gent que no es conforma amb el que alguns ens volen imposar, deixint de lluitar, deixint d'organitzar-se, i d'oposar-se a qualsevol cosa que enlloc de construir un societat millor, més justa, més solidària, més lliure, intenti imposar-nos una societat estupida, conformista, injusta, classista,antidemocràtica,...
no em feu riure!!!! paràsits!
amunt a les desenes d'estudiants de l'assemblea de biologia i ambientals que avui han fet nit a la facultat de biologia, per no voler acceptar una nova retallada, una nova rebaixa a l'ensenyament públic! Amb accions com aquestes, de coherècia, de protesta, i també de lluita, es demostra una altra vegada que el futur es nostra i que les estudiants en lluita, acabaren aconseguint tot el que es proposin!

salut i revolució!

la lluita és l'únic camí! REVOLTA'T!

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more