Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder : criminalització i repressió : mitjans i manipulació
Carta enviada als mitjans de comunicació
19 des 2005
TOTS A LA CAÇOLADA DEL 22 A LES 20h A LA PLAÇA SANT JAUME.
ORDENANÇA AGRESSORA

Davant del qüestionament que inevitablement havia de despertar una ordenança a l'estil "tolerància zero", ara Joan Clos intenta justificar l'injustificable. Sembla que es pensi que no ens hem llegit l'ordenança perquè s'excusa dient que l'ordenança no farà que es persegueixi als captaires i prostitutes, sinó que anirà dirigida a les delictives i malvades màfies de captaires i prostitutes. El mateix argument que s'està utilitzant recurrentment per justificar les polítiques d'immigració repressives. Li recordaré al senyor alcalde que el codi penal vigent ja estipula aquestes màfies com a delicte i que per tant no cal cap altra llei addicional per perseguir-les implacablement allí on actuin. No vulgui justificar una ordenança que queda clar en el seu redactat que afectarà exclussivament el dia a dia al carrer fent encara menys fàcil la vida d'aquests col·lectius exclosos i que anirà dirigida a expulsar del carrer tot el que queda lleig al ulls de la classe mitja i alta. Menys demagogia i diguin el que pretenen ajustant-se al text que han escrit vostès mateixos, no nosaltres. Per altra banda, i lligant amb la gran crítica que fa la major part de la premsa de la manifestació contra l'ordenança (com es nota que prenen com a font els comunicats policials!), la manifestació va començar de manera totalment lúdica i és veritat que hi havia gent que feien algunes pintades. S'havia dit que acabaria a Plaça Sant Jaume i ja des del principi es va saber que s'havia instal·lat un dispositiu impressionant de Mossos i UPAS que impedia el camí planejat fins a l'Ajuntament, per tant la manifestació va anar canviant el recorregut per buscar un altre camí fins a la plaça. Vam anar descobrint que el dispositiu impressionant bloquejava totes les entrades perquè deien que hi havia vianants (i ells impedien totalment el pas als vianants!). Passant de llarg pel costat de Nou de la Rambla en direcció a Les Rambles, els Mossos van carregar sense cap explicació i posteriorment van adduir que protegien la seva comissaria, encara que quedava ben lluny del pas de la manifestació! Allí la gent es va començar a posar nerviosa, les pintades es van multiplicar i alguna gent va començar a respondre primitivament a les provocacions policials expressant la ràbia que els envaia. No ho justifico, però ho entenc donada la diversitat de la gent i el sentiment d'abús que jo també vaig sentir. Malgrat tot el que s'ha dit, la violència i el vandalisme no van ser una cosa fora de lloc, per molt que interessi desacreditar la protesta. I l'actuació policial a la manifestació exemplifica el que sostinc que passarà amb l'ordenança: farà augmentar absurdament la conflictivitat i l'odi social, amb conseqüències contràries a les que persegueix. Als problemes socials, solucions socials, i la repressió com a ultimíssim recurs quan tots els altres mecanismes han fallat.
Mira també:
http://www.elcarreresdetothom.blogspot.com/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Carta enviada als mitjans de comunicació
19 des 2005
Al vandalisme, carrega policial i al vandalisme més carrega policial i si encara queda vandalisme més carrega policial i així fins que n'aprengueu. El veins de ciutat vella n'estem fart de la xusma que hi corre pel barri yonkis, putes, okupes... jo visc a nou de la rambla i vaig veure que un grup de manifestants es dirigie a la comissaria inclus la van arribar a emboltar, osigui que està justificadisima la carrega. Apart e llegit que van agredir a dos policies i van trencar les seves motos i n'he vist fotos.
A ciutat Vella volem viure tranquils.
Re: Carta enviada als mitjans de comunicació
19 des 2005
"Als problemes socials, solucions socials, i la repressió com a ultimíssim recurs quan tots els altres mecanismes han fallat."

En tres palabras: DEMOCRATAS DE MIERDA
Re: Carta enviada als mitjans de comunicació
19 des 2005
La represion se la pueden meter por el culo.
salud y anarquía.
Re: Carta enviada als mitjans de comunicació
19 des 2005
Querido VC, espero que las agresiones que en tu barrio llevan a cabo las inmobiliarias y constructoras con el consentimiento y la bendición del ayuntamiento también las solucionen los mozos con cargas policiales y más cargas policiales... o acaso eres de los nuevos vecinos fashion guays?

Me dirás que no, que llevas toda la vida viviendo ahí y que tú no has tenido problemas porque eres muy honrado. En ningún momento dudes que tús vecinos expropiados y deshauciados también lo son.

Te animo a que vengas el Jueves 22 a las 20h y te unas a la cacerolada. Un abrazo.
Re: Carta enviada als mitjans de comunicació
20 des 2005
VC tu, que escrius amb diversos pseudònims, ets un poli, d'uniforme o de pensament. Tant és. Us va fer ràbia, veritat, que amb tots els mitjans de comunicació que teniu laborant dia rere dia per intoxicar la gent i fer que parlin del que vosaltres voleu que parlin, la gent, sense banderes, amb la ment i el cos sense por a reivindicar l'ús no mercantil de la ciutat, hagi sortit al carrer?

I si tu, poli imbècil, racista i classista, odies els okupes i la xusma, què fas mirant barcelonaindymedia?
Re: Carta enviada als mitjans de comunicació
21 des 2005
Señor VC:

- És delicte envoltar la comissaria? A quin article del codi penal surt?

- Els Gossos van abandonar (no van fugir pq ningú els va veure) les motos i les van deixar enmig de la manifestació. Algú va reconèixer les matricules i va recordar que eren les mateixes d'aquells que el van detindre i apallissar a comisaria fa dos mesos per només exigir respecte a una identificació.

- VC, més carrega policial=més resposta. Sempre ha estat així. Abandona el modus operandi Bush i agafa una casserola pel dia 22.
Sindicato Sindicat