Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme
Pintem Junts per la llibertat d’expressió! Desobeïm per construir alternatives al Barri del Carme
19 des 2005
polipintem.jpg
pintemportada205.jpg
pintemportada206.jpg
Aquest dissabte 17 al Barri del Carme a València (L'Horta) diversos col·lectius es reuniren en una jornada lúdica amb el lema Pintem i Cantem Junts amb un únic objectiu, reivindicar la llibertat d'expressió, últimament maltractada per part de grups d'extrema dreta que amenacen persones actives als diferents moviments socials de la ciutat i, també, per reivindicar un barri més viu i amb més color, deixat de ma per part de les autoritats corresponents.
La jornada fou portada endavant per 1.100 persones que col·laboraren amb grafittis, poesies, música al carrer i tantes altres activitats més. Ja de ben matí, sobre les 9 i mitja, aparegueren les primeres persones amb els seus sprays i pintures per començar a il·lustrar els seus murals reivindicatius que es repartien per diversos murs de solars amb estat d'abandonament d'aquest cèntric barri.
Justament, quan es disposaven a començar amb la seua feina aparegueren quatre cotxes de la policia nacional per identificar a les persones que allà estaven i, decomisant aquells pots de pintura que trobaven. Després d'uns moments d'incertesa la gent continuà pintant sense que la pressió policial tinguera cap efecte sobre els "grafiters" que allà es reunien per reivindicar justament, allò que per uns moments els volien llevar, la llibertat d'expresió, ésta vegada a les parets del barri.
A les 10h s’instal·lava al cantó entre el C/ de Dalt i C/ Ripalda el Mur de la Resistència, una iniciativa popular que pretèn recollir l’expressió de centenars de persones anònimes d’arreu el món contra el feixisme i la xenofòbia i pel somni en construir un món igualitari.
Cap a les 12h es juntaren músics (molts d’ells membres del Col·lectiu Ovidi Montllor de músics en valencià) per tocar les seues cançons a l'aire lliure, on desenes de persones escoltaren durant una gran estona tots aquells músics que volien expressar el seu missatge mitjançant les lletres de les seues cançons. A la mateixa hora, la colla de bastoners de Ca Revolta actuava a diverses places i carrers del barri, ensenyant a aquelles persones que s'interesaven per aquest ball popular.
A l'hora de dinar, al Racó de la Corbella i paralelament a l'Ateneu Llibertari Al Margen, s'organitzà una paellada popular a les quals assistiren més d’un centenar de persones, les quals, pugueren gaudir del bon ambient que es respirà durant tota la jornada a aquest popular barri valencià.
Després els artistes que allà es reunien continuaren amb els seues murals i, es dugué a terme a la porta del Racó de la Corbella un concert de grups i cantautors com Nèstor Mir, Sergi Contrí, Amanida Peiot i Pau Alabajos i els Músics Furtius. Entre altres coses es reclamava l'eliminació de la nova llei sancionadora contra aquells músics que volen portar la seua música als nostres carrers, melodies que donen una imatge més humana dins de les grans ciutats artificials en les que estem immerses.

Sobre les 6 de la vesprada començà una cercavila contra l'especulació on tot el barri va poder ballar i cantar les cançons a ritme de la timbalada amb dolçaines feta per membres d’Arròs Caldós, sense deixar de banda el gran ambient que es va respirar entre totes les veïnes i participants d'aquesta jornada. Ésta cercavila finalitzà a la mateixa hora i al mateix lloc on s'estava realitzant el concert de grups i cantautors al Carrer Defensors de la Terra.
A part de tots éstos actes, també hi hagué Performances, i per la nit per finalitzar el company Enrique Tarin interpretà pels carrers un Sepeli Virtual, del qual pugueren gaudir totes les persones assistents.

Dos anys després de l'últim Pintem Junts, els carrers s'ompliren de nou amb gent amb ganes de fer-se sentir, una jornada popular, on la lluita per mantindre un barri nét i viu eixia al carrer de mans de les pròpies veïnes cansades de callar. L'unitat entre tots els col·lectius del barri i l'apropament cap als actes d'una gran part del veinat donà fruit a un gran èxit en contra d'aquelles persones que ens volen fer callar, per fer-los vore que no van a aturar-nos fàcilment, amb o sense l'ajuda de les administracions públiques. Una jornada de rebel·lia a favor d'un barri lliure, nét i viu!!

ALTRES LINKS:

http://servicios.lasprovincias.es/valencia/pg051218/prensa/noticias/Vale

http://www.elpais.es/articulo/elpepiautval/20051218elpval_4/Tes/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Pintem Junts per la llibertat d’expressió! Desobeïm per construir alternatives al Barri del Carme
19 des 2005
Me parece muy bien que la poli o alguién sensato confisque todos los malditos botes de spray contaminantes y de un solo uso (propios de la sociedad de consumo)
El que quiera pintar a brocha, o soplando la pintura con la boca (como en Altamira)....
Por lo demás adelante con la libertad de expresión, la creatividad y abajo con la especulación capitalista depredadora. ¡Sprays No, gracias, brochas si.
Re: Pintem Junts per la llibertat d’expressió! Desobeïm per construir alternatives al Barri del Carme
19 des 2005
Es verdad tio, esos niñatos lo ponen todo perdido con los aerosoles de los cojones, y para hacer un muralito de nada contaminan un huevo...estoy con lo de las brochas y otros métodos de pintada o grafitti.
Libertad de expresión siempre.
Re: Pintem Junts per la llibertat d’expressió! Desobeïm per construir alternatives al Barri del Carme
20 des 2005
Si, efectivamente, esa es la razón principal por la que seguro confiscaban esa mañana los sprays la policía nacional, el posible foco de contaminación de unos cuantos graffiteros con sus sprays. Me imagino a la sra. Rita velando por la seguridad medioambiental de los ciudadanos valencianos. Vamos hombre!... o vamos mujer! seguro que el graffiti es la principal causa del cambio medioambiental del planeta. Arrepentíos graffiteros!!
Re: Pintem Junts per la llibertat d’expressió! Desobeïm per construir alternatives al Barri del Carme
20 des 2005
Jajajajaja vuestros comentarios me dan risa, raul: buena ironia XD
Estuve pintando ese dia, y confiscaron los botes para que no pintaramos, para que no insultaramos a la alcaldesa o vete a saber porque, pero no hableis si no sabeis, si cojeis un bote montana observareis ke pone: NO CONTIENE CCC asi que inforaros antes de hablar
Re: Pintem Junts per la llibertat d’expressió! Desobeïm per construir alternatives al Barri del Carme
11 gen 2006
enviarme todas las noticias de las pintadas del de 17 de diciembre 2005
Sindicat Terrassa