Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
[CNT-PCCity] Una altra visió de pccity...
17 des 2005

Treballo al PC-City. Com tants altres, el meu contracte és temporal. Temporal... però bé que el meu lloc de treball és fix.
Encara que el meu contracte laboral digui això, el meu lloc a l'empresa no està supeditat a una sobrecàrrega de treball puntual... jo treballo tot l'any.

Curiosament, sembla ser que tots hem de passar per això... i certament, tal i com estan les coses, si no firmo aquesta condició jo no tinc feina... Però això no treu que el meu contracte sigui injust, que jo hagi d'estar constantment relegat a la voluntat del meu superior... Oh! i curiosament, resulta que a més a més de immoral el meu contracte està en frau de llei.

Però curiós o no, el fet és que a mi les lleis de què em serveix que m'emparin si ells poden fer primer aquests contractes i si jo vull que es compleixi un dret meu (dret al treball) he de recórrer a un advocat laboralista... un advocat que no se com el podré pagar si jo tinc un sou miserable que amb prou feines em permet cobrir gastos...

Davant d'això només em queda una opció si no vull ser un desgraciat tota la vida. O m'associo o res.

I clar que fa por estar a les portes de la tenda, protestant amb altres companys i companyes... I tant!!! Com si això fos senzill... de cap manera. Però tampoc és senzill que la meitat del sou vagi a pagar el lloguer de pis, que no pogui estar pensant en viure tranquilament per què tinc un treball estable que em permeti estudiar sense por a quedar-me sense diners...

Res és senzill, però no per això penso deixar de lluitar pel que és meu i el que és dels meus companys. I amb ells seguiré endavant, ja que tant sols junts podem guanyar: recolzant-nos els uns en els altres, escoltant l'altra i poc a poc construir la força col·lectiva que tenim amagada dins.

I és per això que estic, amb els meus companys, a un Sindicat. Per a poder tenir l'ajuda suficient que necessitem totes, per a poder mirar als jefes amb el cap ben alt.

Perquè tenim una dignitat que mantindre: sóm persones, no parts d'una gràfica de beneficis...

Perquè hem de lluitar pel que és just: anarcosindicalisme!

Mira també:
http://barcelona.cnt.es/pccity
http://barcelona.cnt.es

This work is in the public domain

Comentaris

Els i les treballadores de PC City, en lluita per un treball digne
15 des 2005
Modificat: 12:21:22

PC City és una empresa (el seu nom mercantil és EI SYSTEM COMPUTER S.A.) ubicada en el comerç d'informàtica domèstica i noves tecnologies. Una empresa molt gran i de les primeres en el seu sector, una empresa que pertany al grup europeu DIXONS, líder en el sector.

es mostra com una empresa pionera en el sector, amb una gran qualitat en el servei, confiança i una gran campanya mediàtica per acabar de fer-ho verosímil.
No obstant, aquesta empresa té una altra cara... una altra imatge. És la imatge que tenim la majoria de treballadors i treballadores que allí estem dia a dia.

La empresa és gran en temporalitat laboral, baixos sous, penoses condicions laborals i de sanitat...

A la tenda de Ronda Sant Antoni, bona part dels i les treballadores de la plantilla vam decidir que ja en teniem prou d'aquest color.

Aquestes són algunes de les nostres reivindicacions: un augment de sou aproximat del 20% segons categoria laboral, un treball estable, un vestuari digne (actualment tenim un sol vestuari mix de 5m2 per a una plantilla de 80 persones), taquilles per a tothom (avui n'hi ha per a la meitat de la plantilla), que el menjador no sigui la sala de reunions dels caps ni la sala de formacions, garanties laborals de que ens podem sindicar lliurement, etc.
PC City creu que per a que siguem joves, la majoria estudiants, poden explotar-nos impunement...

Després de consultar diverses opcions sindicals, i unes primeres assemblees, una part significativa de la plantilla decidim afiliar-nos a la CNT-AIT de Barcelona, constituint una Secció Sindical.
Fins ara, la organització sindical a la tenda i a la resta de la empresa era nula.

En el moment de presentar a l'empresa la Secció, aquesta contesta acomiadant a un dels nostres delegats sindicals: Mauricio.

Mauricio, treballava al magatzem de Badalona que la tenda hi té allí. Un dia abans de ser convertit el seu contracte fix en contracte indefinit (després d'un any allí amb contractes temporals com hi hem passat tots i totes), l'empresa d'una manera totalment prepotent. Mauricio ara està pendent de judici per tractar-se d'un acomiadament nul per persecució sindical, però mentrestant segueix al carrer.
La Secció, davant aquesta agressió decideix lluitar pel nostre company acomiadat. Presentem una carta a l'empresa exigint una immediata reunió per a poder abordar aquest assumpte tant greu. La resposta per part de l'empresa fou nula.

I davant la incapacitat de fer-nos escoltar, en un primer moment, apel·lem a la solidaritat del Sindicat i a la resta de la CNT a Catalunya.

El següent dissabte organitzem 3 concentracions d'informació de boicot a les tres tendes de PC City a Catalunya.

Els piquets són efectius i a la setmana següent l'empresa fa un simulacre d'apropament.

D'un dia per l'altra, i sense deixar temps a que els treballadors puguin anar acompanyats de l'assessorament jurídic pertinent, l'empresa envia a RRHH per tal de parlar amb nosaltres, fent veure que pretenen negociar.
La reunió resulta ser una farsa i un intent més per a començar a dividir la plantilla, forçant la confrontació de part dels treballadors amb els seus companys.

Ens amenacen amb no negociar si l'acció sindical persisteix, i ens prometen una reunió passada la campanya de Nadal en cas que cessem tota acció sindical.
Els treballadors decidim que això és una presa de pèl i li confirmem a l'empresa que fins que no negociem no cessarem la nostra pressió sindical.

A partir d'aquí, comencem una campanya de boicot, segueixen les concentracions els dissabtes i per part de l'empresa ens amenacen amb acomiadaments en cas que seguim així.
Destapem les amenaces de l'empresa a la premsa. però les amenaces a petita escala persisteixen.



Aquesta és la realitat del dia a dia de PC City, una empresa que explota els seus treballadors i treballadores, els coacciona, els intimida...

Davant de tot això, els treballadors i treballadores de PC City organitzats a la Secció Sindical de CNT, demanem solidaritat amb la nostra lluita. Una lluita per un treball digne.

Pots recolzar-nos de les següents maneres:

  • Venint a les concentracions que convoquem davant les portes de les tendes. Pots no comprar a PC City.
  • Pots demanar fulles de reclamacions per a exigir la readmissió del treballador Mauricio Riquelme, acomiadat per ser delegat sindical.
  • Pots aconsellar no comprar als teus amics i familiars, fins que readmetin al company Mauricio.

Perquè la solidaritat és la nostra millor arma, com a treballadors i treballadores: RECOLZA LA LLUITA DELS TREBALLADORS DE PC CITY.

Per un treball digne, per una vida digne.

Llibertat sindical: ¡Readmissió Mauricio!

¡BOICOT A PC CITY!




Secció Sindical de CNT-AIT a PC City

[CNT-PCCity] Concentració davant el PC City per la readmissió d'un treballador i per un treball digne
15 des 2005

Aquest dissabte els treballadors i treballadores de PC City organitzats la CNT convoquen una concentració d'informació de boicota davant les portes de l'establiment.

La Secció Sindical, està en una campanya de denúncia pública de les condicions laborals i lluitant per la readmissió d'un treballador acomiadat per ser delegat sindical.

La concentració està convocada a les 17h davant la tenda de Ronda St. Antoni (cantonada amb c/ Casanova).

Pel teu interes: ¡ASISTEIX!

Per un treball digne, per una vida digne!

Llibertat sindical: ¡READMISSIÓ MAURICIO!

Mira també:
http://barcelona.cnt.es/pccity
http://barcelona.cnt.es
Re: [CNT-PCCity] Concentració davant el PC City per la readmissió d'un treballador i per un treball digne
15 des 2005
Faltava dir que la concentració és aquest dissabte dia 17!!

Perdoneu les molèsties.
Re: [CNT-PCCity] Concentració davant el PC City per la readmissió d'un treballador i per un treball digne
15 des 2005
TOT AIXÓ EM SEMBLA MOLT BÉ PERÒ RECLAMARIA MÉS CANYA DE LA CNT, JA QUE SEMBLA QUE LA CGT LI PASSA LA MÀ PER LA CARA EN MOLTS ASPECTES.
Re: [CNT-PCCity] Concentració davant el PC City per la readmissió d'un treballador i per un treball digne
16 des 2005
Nicola espavila i enlloc de reclamar, actúa.

Salut !!
Re: [CNT-PCCity] Concentració davant el PC City per la readmissió d'un treballador i per un treball digne
16 des 2005
Nicola, qui ets tu per reclamar res a CNT!
Pot ser mes simplista xaval?
Re: [CNT-PCCity] Una altra visió de pccity...
17 des 2005
Ã?nimo y a por todas!!!
Sindicato Sindicat