Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal : laboral
Manifestació de SEAT: CGT denuncia que CCOO I UGT han trencat la unitat sindical en SEAT
15 des 2005
MANIFESTACIÓ DE SEAT
DIJOUS 15 DESEMBRE A LES 17´ 30 HORES EN
PLAÇA UNIVERSITAT DE BARCELONA

CGT DENUNCIA QUE CCOO I UGT HAN TRENCAT LA UNITAT SINDICAL EN SEAT
La CGT volem denunciar la forma unilateral d'actuar dels sindicats CCOO i UGT en fer-li arribar a l'empresa una proposta al marge de la Plataforma Unitàriament i totalment desconeguda per la plantilla, trencant la unitat d'acció des de la que tots els treballadors de SEAT ens hem estat mobilitzant, situant les negociacions en la més absoluta foscor i creant un clima de gran desconfiança.

La CGT considerem que l'empresa no ha complit la seVa paraula de fer-nos arribar les dades dels ESTOCS i de demostrar-nos que han cercat la solució menys perjudicial per a la plantilla, sinó que la CGT afirmem que SEAT l'única cosa que persegueix és augmentar els beneficis, que no pot demostrar en cap moment perdudes i que l'Administració o sigui la Generalitat no podria donar el vistiplau a l'ERO, a menys que es deixen pressionar per la multinacional.

La CGT considerem irrenunciable: la readmissió dels acomiadats, la retirada de les sancions, la retirada de l'ERO i que no es negocie cap acomiadament, o el que és el mateix LA PLATAFORMA UNITÀRIA.

És inconcebible i irresponsable l'actitud de CCOO i UGT de provocar la ruptura de la unitat d'acció, sobretot amb el massiu suport que la plantilla ha demostrat en secundar les mobilitzacions convocades per tots els sindicats però a CGT no ens ha agafat per sorpresa ja que aquests sindicats repeteixen constantment un patró de negociació en què acaben justificant l'injustificable i acceptant el que prèviament han rebutjat, provocant entre els treballadors sentiments d'impotència i critiques cap als sindicats, ja que si se'ls utilitza per a mobilitzar-se però no per a prendre les decisions.

Per això la CGT convoca la manifestació, perquè els treballadors de SEAT mostren el seu suport a les reivindicacions que fins ara han anat defensant.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Manifestació de SEAT: CGT denuncia que CCOO I UGT han trencat la unitat sindical en SEAT
15 des 2005
MENOS COCHES MEJOR!
Re: Manifestació de SEAT: CGT denuncia que CCOO I UGT han trencat la unitat sindical en SEAT
15 des 2005
No s'enten que la CGT pretengui que els sindicats socialdemòcrates, venuts a la patronal, al capital i als governs capitalistes, faci costat a cap reivindicació real del treballadors que surti fora dels esquemes del jòc capitalista.

La unitat sindical es fictícia, ja que hi ha un sector del sindicalisme que simplement, li fa el jòc al capital.

Mentre no hi hagi lluita anticapitalista, el sindicalisme fa riure la patronal.

Al troll d'avans: el capital no farà menys cotxes per tancar una fàbrica, troç de ruc. El capital el que vol es tancar aquesta fàbrica per anar a fer mès cotxes un altre banda i guanyar mès per cada cotxe que ven.
Re: Manifestació de SEAT: CGT denuncia que CCOO I UGT han trencat la unitat sindical en SEAT
15 des 2005
La CGT ho te clar el que vol és que s'adonin els treballadors/es de SEAT

www.kaosenlared.net
Urgente: ¡NO a los despidos! ¡En SEAT no sobra ningún trabajador!!!
15 des 2005
COMUNICADO CGT

CGT denuncia que CCOO y UGT han roto la unidad sindical en SEAT y convoca manifestación en Barcelona para el jueves 15 Diego Rejón/Paco Selas/Carlos Navarro Miércoles 14 de diciembre del 2005.

Manifestación de SEAT Jueves 15 diciembre a las 17â 30 horas en Plaça Universitat de Barcelona La CGT queremos denunciar la forma unilateral de actuar de los sindicatos CCOO y UGT al hacerle llegar a la empresa una propuesta al margen de la Plataforma Unitaria y totalmente desconocida por la plantilla, rompiendo la unidad de acción desde la que todos los trabajadores de SEAT nos hemos estado movilizando, situando las negociaciones en la más absoluta oscuridad y creando un clima de gran desconfianza.

La CGT consideramos que la empresa no ha cumplido su palabra de hacernos llegar los datos de los STOCKS y de demostrarnos que han buscado la solución menos perjudicial para la plantilla, sino que la CGT afirmamos que SEAT lo único que persigue es aumentar los beneficios, que no puede demostrar en ningún momento perdidas y que la Administración o sea la Generalitat no podría dar el visto bueno al ERE, a menos que se dejen presionar por la multinacional. La CGT consideramos irrenunciable: la readmisión de los despedidos, la retirada de las sanciones, la retirada del ERE y que no se negocie ningún despido, OSEA LA PLATAFORMA UNITARIA. Es inconcebible e irresponsable la actitud de CCOO y UGT de provocar la ruptura de la unidad de acción, sobre todo con el masivo respaldo que la plantilla ha demostrado al secundar las movilizaciones convocadas por todos los sindicatos pero a CGT no nos ha pillado por sorpresa ya que estos sindicatos repiten constantemente un patrón de negociación en la que acaban justificando lo injustificable y aceptando lo que previamente han rechazado, provocando entre los trabajadores sentimientos de impotencia y criticas hacia los sindicatos, ya que si se les utiliza para movilizarse pero no para tomar las decisiones. Por ello la CGT convoca la manifestación, para que los trabajadores de SEAT muestren su apoyo a las reivindicaciones que hasta ahora han ido defendiendo.NI FORZOSOS NI VOLUNTARIOS: ¡NO A LOS DESPIDOS! ¡EN SEAT NO SOBRA NINGUN TRABAJADOR!

Compañeros: Por lo que estamos viendo en los medios de comunicación ya está a punto de firmarse el acuerdo por el cual quedarían en la calle muchos compañeros.Como la información a los trabajadores brilla por su ausencia, parece que serían entre 500 y 700 despidos forzosos. Estos compañeros son los que SEAT dice âque sobranâ?.Este acuerdo nefasto, bendecido por Maragall y el Tripartito, de firmarse, sería una verdadera puñalada trapera para toda la plantilla. No nos cansaremos de repetirlo: una empresa con beneficios no tiene ningún motivo para despedir trabajadores.Las direcciones sindicales de CCOO y UGT dicen que tenemos que elegir âel mal menorâ?, ya que si no la Generalitat aprobaría el ERE completo. Creemos que éste es un argumento falso que trata de evitar verdaderas medidas de lucha que exijan al Tripartito que le pare los pies a la multinacional. Estos dirigentes sindicales no valen ni para defender los puestos de trabajo. Seguro estos personajes no estarán en ninguna lista de despidos. Tarde o temprano los tendremos que cambiar, porque con estos dirigentes es como si fuéramos a una guerra y nuestros generales trabajasen para el ejército enemigo. La CGT ha convocado para el día de hoy una manifestación a las 17.30 h. en Plaza Universidad. Es la única medida de lucha que hay sobre la mesa y tenemos que apoyarla. Los trabajadores tenemos un derecho democrático fundamental: que no se firme ningún acuerdo sin consultarnos, ya que somos nosotros los trabajadores y tenemos que decidir lo que se firma y lo que no.Llamamos especialmente a los compañeros afiliados, a CCOO y a UGT que exijan a sus dirigentes que no firmen ningún acuerdo que ponga en la calle a trabajadores y que acudan hoy a la manifestación en Plaza Universidad a las 17.30 h.

¡QUE NO SE FIRME NADA SIN CONSULTAR A LA PLANTILLA! ¡ABAJO EL ERE!

¡TODOS A LA MANIFESTACIÃN DE PLAZA UNIVERSIDAD! XARXA CONTRA LA PRECARIETAT DEL BAIX LLOBREGAT

xarxabaixcontraprecarietat ARROBA yahoo.esNI FORÃOSOS NI VOLUNTARIS: NO ALS ACOMIADAMENTS! EN SEAT NO SOBRA CAP TREBALLADOR!
Companys: Pel que estem veient en els mitjans de comunicació ja està a punt de signar-se l'acord pel qual quedarien en el carrer molts companys. Com la informació als treballadors brilla per la seva absència, sembla que serien prop de 500 i 700 acomiadaments forçosos. Aquests companys són els quals SEAT diu âque sobrenâ?. Aquest acord nefast, beneït per Maragall i el Tripartit, de signar-se, seria una veritable punyalada a traició per a tota la plantilla. No ens cansarem de repetir-lo: una empresa amb beneficis no té cap motiu per a acomiadar treballadors. Els dirigents sindicals de CCOO i UGT diuen que sâha dâescollir âel mal menorâ?, ja que si no la Generalitat aprovaria lâERO complet. Creiem que aquest és un argument fals que tracta d'evitar veritables mesures de lluita que exigeixin al Tripartit que li pari els peus a la multinacional. Aquests dirigents sindicals no valen ni per a defensar els llocs de treball. Segur aquests personatges no estaran en cap llista d'acomiadaments. Un dia o un altre els hauríem de canviar, perquè amb aquests dirigents és com si anéssim a una guerra i els nostres generals treballessin per a l'exèrcit enemic. La CGT ha convocat per al dia d'avui una manifestació a les 17.30 h. a Plaza Universitat. Ãs l'única mesura de lluita que hi ha sobre la taula i hem de donar-la suport. Els treballadors tenim un dret democràtic fonamental: que no es signi cap acord sense consultar-nos, ja que som nosaltres els treballadors i hem de decidir el que se signa i el que no. Cridem especialment als companys afiliats, a CCOO i a UGT que exigeixin als seus dirigents que no signin cap acord que posi en el carrer a treballadors i que acudeixin avui a la manifestació en Plaza Universitat a les 17.30 h. QUE NO ES SIGNI RES SENSE CONSULTAR A LA PLANTILLA! FORA LâERO! TOTS A LA MANIFESTACIà DE PLAZA UNIVERSITAT! XARXA CONTRA LA PRECARIETAT DEL BAIX LLOBREGAT
Urgente: Apoyo a manifestantes de SEAT!!!
15 des 2005
Unos 200 empleados de CGT en Seat se manifiestan contra despidos

Barcelona, 15 dic (EFE).- Unos 200 trabajadores de Seat convocados por el sindicato CGT, según fuentes sindicales, se manifiestan desde las 17.30 horas de hoy por el centro de Barcelona para protestar por los despidos que negocian UGT y CCOO con los representantes de la dirección de la filial de Volkswagen.

15/12/2005 (18:12h.)

Los manifestantes, bajo la pancarta "No al chantaje de los despidos. Defendamos el empleo en Seat", han variado el recorrido inicial y se dirigen desde la plaza Universitat hasta el departamento de Trabajo e Industria de la Generalitat, donde desde las 17.00 horas se celebra la última reunión de negociación del ERE, que prevé 1.346 despidos.

Durante la marcha, los trabajadores que participan en la manifestación -que no ha supuesto un paro de la actividad en las plantas de Seat- gritan consignas contra los dos sindicatos mayoritarios en Seat, que han aceptado negociar los despidos, y contra sus respectivos dirigentes sindicales, a los que consideran "traidores". EFE
Re: Manifestació de SEAT: CGT denuncia que CCOO I UGT han trencat la unitat sindical en SEAT
16 des 2005
A seat no sobra ningú, no te perdues, inverteix només un 0.4% més en els sous dels treballadors, que en pagar a la marca, cosa que no es cap perdua, és una forma d´amagar un benefici i que no tinguin que declarar com a guanys. Una altra cosa es que el pla industrial qeu proposa l´empresa te com a objectiu pel 2009 o 2010 ampliar la producció, fer un model de cotxe nou i ampliar la plantilla. Com és menja això? Quan s´estan fent fora a 660 treballadors, siguin 660 o 1346 l´empresa no pot acomiadar. A SEAT NO SOBRA CAP TREBALLADOR! A banda d´això felicitar a la cgt per no haver signat, però també fer una crítica (espero que s´ho prenguin com a constructiva). Tothom sabia que CCOO i UGT signarien. El que no faran es passar el "marron" al tripartit, ja que aquests son els sindicats qeu els hi donen cobertura, a banda de que Ugt tingui un deute econòmic amb el PSOE. L´altra crítica és que Cgt no ha elaborat un pla de lluita, un sindicat de classe, no es pot seure amb els sindicats grocs i que la plantilla no estigui presionant. Dues manifestacions en 5 setmanes i 2 vagues que després almenys una ha sigut recuperada el dissabte, no és cap pla de lluita. I no es lluita de classe si no sindicalisme de reconciliació (sort qeu la cgt s´ha sortit i de manera digna, va convocar una concentració ahir i es va desmarcar d´aquella colla de traïdors) El meu escrit no es pas una crítica destructiva a la CGT si no que és constructiva per que es l´únic sindicat gran que es pot confiar, tants sols remarcar qeu la lluita ho és tot!
CGT: En SEAT no sobra ni un solo trabajador!!!
16 des 2005
COMUNICADO CGT

CGT denuncia que CCOO y UGT han roto la unidad sindical en SEAT
La CGT queremos denunciar la forma unilateral de actuar de los sindicatos CCOO y UGT al hacerle llegar a la empresa una propuesta al margen de la Plataforma Unitaria y totalmente desconocida por la plantilla, rompiendo la unidad de acción desde la que todos los trabajadores de SEAT nos hemos estado movilizando, situando las negociaciones en la más absoluta oscuridad y creando un clima de gran desconfianza.


La CGT consideramos que la empresa no ha cumplido su palabra de hacernos llegar los datos de los STOCKS y de demostrarnos que han buscado la solución menos perjudicial para la plantilla, sino que la CGT afirmamos que SEAT lo único que persigue es aumentar los beneficios, que no puede demostrar en ningún momento perdidas y que la Administración o sea la Generalitat no podría dar el visto bueno al ERE, a menos que se dejen presionar por la multinacional.
La CGT consideramos irrenunciable: la readmisión de los despedidos, la retirada de las sanciones, la retirada del ERE y que no se negocie ningún despido, O SEA LA PLATAFORMA UNITARIA.
Es inconcebible e irresponsable la actitud de CCOO y UGT de provocar la ruptura de la unidad de acción, sobre todo con el masivo respaldo que la plantilla ha demostrado al secundar las movilizaciones convocadas por todos los sindicatos pero a CGT no nos ha pillado por sorpresa ya que estos sindicatos repiten constantemente un patrón de negociación en la que acaban justificando lo injustificable y aceptando lo que previamente han rechazado, provocando entre los trabajadores sentimientos de impotencia y criticas hacia los sindicatos, ya que sí se les utiliza para movilizarse pero no para tomar las decisiones.http://www.kaosenlared.net/noticia.php?id_noticia=13976
Re: CGT: En SEAT no sobra ni un solo trabajador!!!
16 des 2005
Els que firmen de CCOO i UGT és mereixen el que no es pot escriure publicament.

son uns porcs amb corbata

No sé si els companys de la CGT s'han arribat a creure mai lo de la unitat sindical. Potser valdria la pena fer campaña continuada contra ells, si sempre acaben justificant el que els diu l'empresa i l'estat, en qualsevol conflicte.
Re: CGT: En SEAT no sobra ni un solo trabajador!!!
16 des 2005
Treballadors de SEAT, de TMB y demés classe obrera clàssica que resta viva: o comenceu a tallar caps o a menjar merda sense parar com la resta.

Sembla mentida que després de mig segle de traició ininterrompuda com a corretja de transmissió dels imperatius d'empreses i Estat encara guadeixin de crèdit entre vosaltres. VOSALTRES ELS VOTEU! Sempre guardant els quatre trastos esgarrapats pensant que serà per sempre.

Així us va, així ens va, i no em fa cap pena. Assemblees de treballadors i acció directa sense intermediaris o MERDA, o s'és valent o s'acaba perdent tot.
Sindicato Sindicat