Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat : pobles i cultures vs poder i estats
Nou atac del PP contra l'ensenyament públic català a les Illes i País Valencià
13 des 2005
logo_ppcc.gif
Les comunitats del PP impartiran una formació comuna a l'ESO

• Les autonomies que governa el partit que dirigeix Mariano Rajoy firmaran un compromís per instaurar un temari unificat en les assignatures d'Història, Geografia i Literatura

Rubalcaba veu "un disbarat" les propostes del PP

San Segundo diu que les propostes del PP són "fum" per ocultar els motius del rebuig a la LOE
EFE

Madrid. -- Les comunitats autònomes que governa el PP firmaran un compromís per impartir una formació "comuna" en Història, Geografia i Literatura, amb les peculiaritats de cada autonomia, i perquè hi hagi exàmens de recuperació de setembre als quatre cursos de l'ESO.

La secretària de Política Social del PP, Ana Pastor, ha plantejat al PSOE 11 propostes que aquestes comunitats assumiran després del dia 15, quan el ple del Congrés voti el projecte de Llei Orgànica d'Educació (LOE), si aquest es manté en les seves condicions actuals.

El PP, segons fonts del partit, explicarà aquestes propostes en el ple, però no han confirmat si votaran en contra de la llei o si s'abstindran. Pastor, que s'ha reunit abans amb els consellers d'Educació del PP, ha dit que el projecte legislatiu "no garanteix les ensenyances comunes" a tot Espanya i que aquest partit aposta per reduir el fracàs escolar i per la qualitat de l'ensenyament.

"Patrimoni cultural comú"

Pastor ha insistit que els més de 2,5 milions d'alumnes no universitaris d'aquestes comunitats autònomes tindran un "patrimoni cultural i de coneixement comú". S'ha referit, sense anomenar-los, a dos articles del projecte: el 6.3 diu que els continguts bàsics dels ensenyaments mínims "requeriran el 55% dels horaris escolars" per a les comunitats autònomes amb llengua cooficial i el 65% per a aquelles que no la tinguin.

Segons el 28.4, les administracions educatives "regularan les condicions perquè els centres organitzin les oportunes proves extraordinàries" de recuperació "en les condicions que determinin".

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat