Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
Les darreres modificacions de la LOE. Prou cessions a la dreta.
13 des 2005
Ens trobem en ple debat sobre la Llei Orgànica d'Educació al Congrés dels Diputats, i en la darrera sessió el govern ens demostrà, una vegada més, la seva política: seguir el joc a la dreta i la patronal.
Front aquest atac que ens suposa la LOE, cada cop més reaccionària, volem mostrar una posició ben clara. I aprofitarem les mobilitzacions del 14 de desembre al País Valencià per treure al carrer la nostra postura.
Ací teniu el nostre manifest al respecte.


Ara més que mai: NO a la LOE

Una vegada més el PSOE ha traït lâensenyament públic. Sota lâexcusa del pacte social per lâeducació, el partit âsocialistaâ? ens ha venut lâensenyament a la patronal i a lâesglésia com si es tractes dâuna simple mercaderia.

Les últimes cessions que el govern a fet a la dreta no deixen lloc al dubte: aquesta llei significa un pas enrere per a lâescola pública. Aquestes darreres reformes fan que posicions tan reaccionàries com les que seâns presenten en alguns punts del redactat, siguen només equiparables a polítiques més pròpies del Partit Popular (PP) que del discurs progressista que ens intenta vendre el PSOE. Però ara bé, no podem oblidar que es tracta de dos partits que corresponen a dues cares dâuna mateixa moneda.

Lluny de seguir una política ferma de defensa dâuna única xarxa dâeducació pública i de qualitat, el govern ha optat per seguir-li el joc a la patronal i consolidar la dualitat en el sistema educatiu. Aquest fet es constata equiparant les retribucions al personal docent dels centres concertats, i especialment al director, o augmentant clarament el pressupost dels concerts econòmics. A més a més, pretén que socialment sâassimile una conscienciació de prestació de servei públic per part de lâescola concertada, arribant al punt dâobligar a la mateixa Administració a âprivatitzarâ? el segon cicle dâeducació infantil.

Per altra banda, la llei abandona la idea de la creació de les comissions encarregades de supervisar lâadmissió de lâalumnat, permetent les irregularitats dâacceptació dâestudiants a les que ens tenen acostumades els centres privats-concertats, com ara en els casos de les persones immigrants o amb problemes dâintegració. També és un fet preocupant que no es reserven places per a la incorporació de nous alumnes al llarg del curs, ja que aquest fet implica un augment dâestudiants per aula, massificant encara més els nostres centres.

Per qüestions com aquestes i per altres que la mateixa LOE portava ja implícites des de la seua creació com avantprojecte, hem de dir molt clar que:
No ens val una llei que garanteix la consolidació dels concerts econòmics, a més a més de potenciar-los.
No ens serveix una llei que trenca amb lâautonomia dels nostres centres.
De res ens aprofita una legislació que se sent presa del tutelatge de lâesglésia catòlica.
Ãs inadmissible una reforma que desvirtua el concepte de democràcia participativa als instituts.

Perquè des de la CEPC tan sols creiem en una escola possible, i aquesta és lâescola pública, lâúnica capaç de vertebrar una societat justa i igualitària en que capiem totes i tots. Per això no anem a restar en silenci davant dâaquest atac, i continuarem la nostra lluita per la defensa dâun ensenyament públic, popular, català, de qualitat i no sexista.


Perquè nosaltres no ens venem l'ensenyament ni a la patronal ni a l'església.
L'educació és un dret, no una mercaderia.
Ni reformes ni regressions, construïm i defensem lâensenyament públic.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Les darreres modificacions de la LOE. Prou cessions a la dreta.
13 des 2005
Vergonyosos els resultats de la política educativa fins al moment (veure estudis comparatius amb els països desenvolupats). Però la cosa sembla que va a pitjor i que ara volen fer servir la educació com a mitjà per la consecució d'objectius polítics i el benefici de certs grups de poder.

M'agradaria poder resoldre el bubte de si a uns països catalans independents podríem resoldre millor problemes com aquest, cosa que no es gaire difícil veient que la majoria de països de l'entorn ho fan millor.
Re: Les darreres modificacions de la LOE. Prou cessions a la dreta.
13 des 2005
L'educació actual ja és un mitjà per la consecució dels objectiu dels poderosos. Ho ha estat sempre. Almenys i més l'educació potenciada des de les democràcies liberals.

contruïm l'educació pública i popular dels Països Catalans!
Re: Les darreres modificacions de la LOE. Prou cessions a la dreta.
13 des 2005
Entre la educacion que os dan y los porros que os meteis, asi salis todos.
Sindicat