Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder : pobles i cultures vs poder i estats
PSOE i PP no accepten esmenes sobre el 5% i la unitat de la llengua
13 des 2005
1653604_6895.jpg
Avui comença a treballar la ponència de l'estatut valencià
Avui ha començat a treballar la ponència de l'estatut del País Valencià que discuteix les esmenes que s'han presentat al text (en Pdf). Els partits minoritaris es mostren pessimistes; no creuen que el PSPV estigui disposat a afegir a l'estatut les peticions perquè es reconegui la unitat de la llengua o es rebaixi el llindar electoral del 5%. De fet, socialistes i populars han dit que estan disposats a acceptar esmenes, però no aquestes.

El portaveu del PP a les Corts Valencianes, Serafín Castellano, ha assegurat que les esmenes que puguin acceptar PP i PSOE no afectaran la base de l'acord a què van arribar totes dues formacions sobre el text. Tots dos partits aprovaran en ponència les setze esmenes que van pactar. La ponència es reuneix a porta tancada i està formada per onze membres (a la foto) escollits des de la Comissió Constitucional del Congrés espanyol.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: PSOE i PP no accepten esmenes sobre el 5% i la unitat de la llengua
13 des 2005
El tema del 5% es un dels atacs més greus a la feble democràcia que tenim que he vist mai. Democràcia es, per definició, govern de tothom, concurrència de gent, moviments, idees i partits. Ara volen imposar una pseudo-democràcia gestionada per una oligarquía de partits en els que no es possible ni tan sols escollir candidat democràticament.

Aquesta voluntat de poder olàrquic, quasi absolutista, també es manifesta en el tema de la llengua, en la intolerància envers a allò diferent, en la prepotència del poderós, en la aniquilació, si és posible, de tot allò que fa nosa al somni absolutista.
Sindicato Sindicat