Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
No a l'Aeroport a Vilanova d'Alcolea
12 des 2005
logo_ppcc.gif
Com a habitant de Vilanova d'Alcolea (Plana Alta) amb sento terriblement ofès i indignat per la construccio de l'Aeroport de Vilanova d'Alcolea. Com tots sabeu, els equips de futbol de Vila-Real, de la mateixa manera que el Castelló, porten a les camisetes propaganda d'aquest aeroport, aquesta propaganda resulta ser d'un aeroport que encara no esta construit (cosa sospitosa el fer propaganda d'un aeroport que no està ni construït) aquesta propaganda sense sentit ens consta a tots el valencians una gran quantitat de diners. Però el més preocupant de tot no es això, sino que als propietaris de les terres els han pagat els terrenys a preu de rústic essent urbanitzables, ja que un aeroport és urbanisme. I és que els nostres polítics ens han donat prop de 2 € per metre cuadrat per terra herma o malea i prop de 4 € per finca produible. Estem parlant d'un preu insultant per la gent del poble, unes terres que en molts casos han sigut heretades per diverses generacions fins aplegar avui en dia, oliveres milenàries (!) que hara decoren xalets i rotondes. Ha estat tal el descaro que han aplegat per a buidar el pou d'aigua que utilitcen els llauradors per regar.

Un atre punt radica en el fet que l'aeroport està construit a poc més d'un quilòmetre del poble, amb totes les incomoditats que això comporta, com ara soroll, contaminació, llum a la nit, camions per dins el poble, etc. Han començat a construir sense el permís d´obres, manipulant uns mides de soroll que es van fer qual el vent bufava d'esquena al poble i sense respectar la fauna i flora autòctns. No vull imaginar com serà la vida al poble una volta construit l'aeroport. Serà la mort d'un poble pel simple fet de que els turistes tinguen més a prop Marina D'or. A aquest pas ens convertirem en un país sense arrels, ja que qui pert els origens perd l'identitat. Vilanova és un exemple més per demostrar el poc respecte que estan demostrat pels pobles, sobretot a la zona de Castello. Tenim atres exemples com la preso a Albocasser, el parc eòlic a Els Ports o el cementeri químic a Les Coves.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: No a l'Aeroport a Vilanova d'Alcolea
15 des 2005
Efectivament amic alcolejà,els manaies populars han convertit la nostra estimada comarca en la soll de les seus quimeres.
Re: No a l'Aeroport a Vilanova d'Alcolea
15 des 2005
Les Coves netes:
http://www.lescoves.net/
Sindicat