Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Diada nacional de Mallorca
12 des 2005
FUTUR EN VENDA

L’any 2005 es clou amb un territori recorregut per esquerdes d’asfalt i muntanyes de formigó. No només la natura en pateix les conseqüències. El conjunt de la societat és també víctima de la submissió del nostre poble a uns interessos econòmics i polítics que ens són aliens i que estenen la precarietat a tots els àmbits de la nostra vida. Una simple ullada ens deixa entreveure quina és la lògica que s’amaga darrere l’onada especuladora: tot, absolutament tot, és en venda en l’actual marc econòmic. El capitalisme intenta convertir-ho tot en una mercaderia de la qual treure’n un benefici. El territori, la cultura, l’ensenyament, el nostre futur han estat posats en venda.

Així, en els territoris sota la dominació espanyola, la reforma estatutària és una simple cortina de fum amb la qual emboirar el debat polític. Mentre la classe política ocupant i col•laboracionista es diverteix negociant quina ha de ser la mida de la cadena que ens ferma, el jovent de Mallorca cal que tenguem ben clar que cap estatut ens farà lliures. Només la construcció nacional ens aportarà el marc polític desitjat a partir del qual començar a treballar per assolir la societat que desitgem.

De la mateixa manera, també considerem indefugible trencar amb l’actual sistema econòmic, que a casa nostra pren la forma del monocultiu turístic. La seva profunda inestabilitat ens aboca a la precarietat laboral (contractes temporals, estacionalitat, atur...) i la demanda d’unes infrastructures del tot insostenibles, a la vegada que agreuja la crisi de l’agricultura i del petit comerç. Cal prendre consciència que mai podrem construir cap societat realment justa i democràtica basant-nos en l’explotació de cap persona. Cal, doncs, avançar cap a un nou sistema de relacions econòmiques que, a diferència del capitalisme, respecti els drets individuals i col•lectius dels pobles, garanteixi un desenvolupament plenament sostenible i permeti l’accés de tothom als beneficis que s’hi produeixin.

La submissió als Estats espanyol i francès ha comportat també la precarització de la cultura. La llengua catalana, tret identitari essencial que explicita la nostra forma de veure el món, és víctima encara dels atacs de l’espanyolisme i el francesisme més rancis. Tots coneixem quin interès tenen a Madrid i París per garantir la salut de la llengua catalana: cap ni un. Cal treballar per garantir el futur del català, la llengua pròpia de Mallorca, tot exigint a les autoritats que en promoguin l’ús, però a la vegada usant-lo arreu: Hem de treballar, gaudir, estudiar, lluitar, estimar i, fins i tot, odiar en català per a poder oferir una eina d’integració ben viva a totes aquelles persones nouvingudes que s’han vist obligades a venir fins aquí per a sobreviure.

En l’ensenyament, l’aplicació de la lògica capitalista és especialment dramàtica. La conversió dels centres educatius en negocis i de l’alumnat en clients, tal i com es desprén de la pol•lèmica Declaració de Bolonya (1999), no fa sinó promoure l’enderrocament d’un dels pilars de tota societat democràtica: la universalitat i gratuïtat de l’ensenyament. Voler convertir-lo en una mercaderia és descriptiu de la voracitat amb la qual el capitalisme ens vol engolir. La resposta estudiantil organitzada ha de servir per aturar el procés de mercantilització de l’ensenyament i per això encoratgem a tots els estudiants a unir-se al projecte que representa la Coordinadora d’Estudiants dels Països Catalans (la CEPC), que tot just enguany ha complert el seu cinquè aniversari i que té tot un futur per començar.

Cal, doncs, enderrocar aquest sistema. Tota reforma és inútil i tan sols condueix a perpetuar la situació d’ocupació nacional i explotació econòmica que patim. Sabem que no és una tasca senzilla, de la mateixa manera que som conscients que difícil no vol dir impossible. Cal una resposta organitzada i unitària des de la societat civil del conjunt dels Països Catalans per posar fre a la destrucció. Es per aquest motiu que des de Maulets, l’organització de joves de l’Esquerra Independentista i la Coordinadora d’Estudiants dels Països Catalans saludem amb il•lusió el naixement i la consolidació de les diferents plataformes en defensa del territori. Per això fem una crida al jovent a participar en aquelles organitzacions que fan de la defensa de la terra un dels eixos de la seva lluita.

Què ho vegin. Què ho sentin des dels seus despatxos de les conselleries, constructores i hotels. El jovent dels Països Catalans hem decidit prendre la paraula. No volem estúpides reformes dels estatuts. No tolerem cap altre atac al nostre territori. Volem uns Països Catalans lliures, ecològics, no patriarcals i sense classes. Ho volem tot i ho volem des d’ara. Perquè el futur és dur: UNIM LES NOSTRES FORCES! Independència i revolució!

Visca la terra!

Coordinadora d’Estudiants dels Països Catalans i Maulets, el jovent independentista revolucionari

Mallorca (Països Catalans), desembre de 2005
Mira també:
http://www.coordinadora.net
http://www.maulets.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Diada nacional de Mallorca
13 des 2005
pua
pua
pua
pua
pua
Re: Diada nacional de Mallorca
13 des 2005
mort a l'estat!
Sindicato Sindicat