Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : globalització neoliberal : corrupció i poder : guerra
EL govern espanyol ignorava l'escala de l'avió de la CIA
12 des 2005
1653179_6895_2.jpg
1653179_6895_3.jpg
L'aparell va aterrar a El Prat el 28 d'octubre, provinent de les Açores
El govern espanyol no sabia que un vol de la CIA va fer escala a finals del mes d'octubre a l'aeroport del Prat, segons que ha reconegut el ministre Miguel �ngel Moratinos. VilaWeb ha pogut constatar que l'avió, amb matrícula N505LL, va aterrar a Barcelona el 28 d'octubre, provinent de l'aeroport de Ponta Delgada (Açores), tal com indica el registre de moviments d'aquell aeroport, i s'ha posat en contacte al llarg del matí amb el govern espanyol per tal de confirmar la informació. Foment se n'ha desentès, i l'executiu ha dit que tota la informació de què disposa sobre vols de la CIA ja la va facilitar Moratinos.


El ministre d'Exteriors espanyol va dir en la compareixença que va fer el mes de novembre que no havia detectat indicis d'il·legalitat en els vols de la CIA que van fer escala a l'aeroport de Palma. Pocs dies abans de les explicacions de Moratinos un altre avió de la CIA va fer escala al Prat sense que el ministre en tingués constància.

UNA RUTA FINS A L'ÃSIA CENTRAL

Aquell avió va arribar, doncs, a Barcelona procedent de les Açores, on havia fet escala després d'enlairar-se el dia abans de l'aeroport canadenc de St John's. Per FlightAware podem saber que l'aparell que va passar per Barcelona va abandonar Amèrica, des de St Johns (Canadà), el 27 d'octubre, i que no va tornar-hi fins el 20 de novembre, quan va aterrar a Iqaluit (Nunavut, Canadà). Abans l'avió havia estat fotografiat a Amsterdam, el 16 de novembre, tal com es pot comprovar en aquesta pàgina. Aquesta altra, que fa un seguiment de l'avió, assegura que havia arribat a Amsterdam, provinent d'Istanbul, aquell mateix dia i que féu cap a Reykjavík, d'on devia volar cap a Iqaluit. Ja en territori americà, arribà, després d'unes quantes etapes, a Daytona Beach, des d'on podia haver volat a Guantánamo, seguint la ruta habitual d'aquests avions. El govern turc afirma que després d'arribar a Istanbul va anar a Bakú (Azerbaitjan). Hi ha webs que ensenyen aspectes especials de l'avió, com les antenes especials que porta. Aquest article de NRC Handelsblad explica que l'avió fou vist a l'Afganistan l'any 2003. De fet, en aquesta pàgina hi ha una fotografia de l'avió operant a l'Afganistan per a la CIA. Les dades de registre de l'avió es troben aquí. L'avió, un DHC-8, pertany a Path Corporation, empresa relacionada amb la CIA.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: EL govern espanyol ignorava l'escala de l'avió de la CIA
24 gen 2006
No ho sabien o no ho volien saber o ho sabien i no volien enpitjorar la relació Espanya-E.U.A
Sindicat