Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Manifest de la diada nacional de Mallorca
12 des 2005
Manifest del bloc de jove de la manifestació de la diada de Mallorca.
pegata.gif
FUTUR EN VENDA

L’any 2005 es clou amb un territori recorregut per esquerdes d’asfalt i muntanyes de formigó. No només la natura en pateix les conseqüències. El conjunt de la societat és també víctima de la submissió del nostre poble a uns interessos econòmics i polítics que ens són aliens i que estenen la precarietat a tots els àmbits de la nostra vida. Una simple ullada ens deixa entreveure quina és la lògica que s’amaga darrere l’onada especuladora: tot, absolutament tot, és en venda en l’actual marc econòmic. El capitalisme intenta convertir-ho tot en una mercaderia de la qual treure’n un benefici. El territori, la cultura, l’ensenyament, el nostre futur han estat posats en venda.

Així, en els territoris sota la dominació espanyola, la reforma estatutària és una simple cortina de fum amb la qual emboirar el debat polític. Mentre la classe política ocupant i col•laboracionista es diverteix negociant quina ha de ser la mida de la cadena que ens ferma, el jovent de Mallorca cal que tenguem ben clar que cap estatut ens farà lliures. Només la construcció nacional ens aportarà el marc polític desitjat a partir del qual començar a treballar per assolir la societat que desitgem.

De la mateixa manera, també considerem indefugible trencar amb l’actual sistema econòmic, que a casa nostra pren la forma del monocultiu turístic. La seva profunda inestabilitat ens aboca a la precarietat laboral (contractes temporals, estacionalitat, atur...) i la demanda d’unes infrastructures del tot insostenibles, a la vegada que agreuja la crisi de l’agricultura i del petit comerç. Cal prendre consciència que mai podrem construir cap societat realment justa i democràtica basant-nos en l’explotació de cap persona. Cal, doncs, avançar cap a un nou sistema de relacions econòmiques que, a diferència del capitalisme, respecti els drets individuals i col•lectius dels pobles, garanteixi un desenvolupament plenament sostenible i permeti l’accés de tothom als beneficis que s’hi produeixin.

La submissió als Estats espanyol i francès ha comportat també la precarització de la cultura. La llengua catalana, tret identitari essencial que explicita la nostra forma de veure el món, és víctima encara dels atacs de l’espanyolisme i el francesisme més rancis. Tots coneixem quin interès tenen a Madrid i París per garantir la salut de la llengua catalana: cap ni un. Cal treballar per garantir el futur del català, la llengua pròpia de Mallorca, tot exigint a les autoritats que en promoguin l’ús, però a la vegada usant-lo arreu: Hem de treballar, gaudir, estudiar, lluitar, estimar i, fins i tot, odiar en català per a poder oferir una eina d’integració ben viva a totes aquelles persones nouvingudes que s’han vist obligades a venir fins aquí per a sobreviure.

En l’ensenyament, l’aplicació de la lògica capitalista és especialment dramàtica. La conversió dels centres educatius en negocis i de l’alumnat en clients, tal i com es desprén de la pol•lèmica Declaració de Bolonya (1999), no fa sinó promoure l’enderrocament d’un dels pilars de tota societat democràtica: la universalitat i gratuïtat de l’ensenyament. Voler convertir-lo en una mercaderia és descriptiu de la voracitat amb la qual el capitalisme ens vol engolir. La resposta estudiantil organitzada ha de servir per aturar el procés de mercantilització de l’ensenyament i per això encoratgem a tots els estudiants a unir-se al projecte que representa la Coordinadora d’Estudiants dels Països Catalans (la CEPC), que tot just enguany ha complert el seu cinquè aniversari i que té tot un futur per començar.

Cal, doncs, enderrocar aquest sistema. Tota reforma és inútil i tan sols condueix a perpetuar la situació d’ocupació nacional i explotació econòmica que patim. Sabem que no és una tasca senzilla, de la mateixa manera que som conscients que difícil no vol dir impossible. Cal una resposta organitzada i unitària des de la societat civil del conjunt dels Països Catalans per posar fre a la destrucció. Es per aquest motiu que des de Maulets, l’organització de joves de l’Esquerra Independentista i la Coordinadora d’Estudiants dels Països Catalans saludem amb il•lusió el naixement i la consolidació de les diferents plataformes en defensa del territori. Per això fem una crida al jovent a participar en aquelles organitzacions que fan de la defensa de la terra un dels eixos de la seva lluita.

Què ho vegin. Què ho sentin des dels seus despatxos de les conselleries, constructores i hotels. El jovent dels Països Catalans hem decidit prendre la paraula. No volem estúpides reformes dels estatuts. No tolerem cap altre atac al nostre territori. Volem uns Països Catalans lliures, ecològics, no patriarcals i sense classes. Ho volem tot i ho volem des d’ara. Perquè el futur és dur: UNIM LES NOSTRES FORCES! Independència i revolució!

Visca la terra!

Coordinadora d’Estudiants dels Països Catalans i Maulets, el jovent independentista revolucionari

Mallorca (Països Catalans), desembre de 2005
Mira també:
http://www.coordinadora.net
http://www.maulets.org

This work is in the public domain

Comentaris

Caña als maulets
12 des 2005
MAULETS TRAÃ?DORS....
PUDDI INTOXICADOR DE L'ESQUERRA INDEPE

prou festes a l'hamsa i al resplan,eh... vila roja
Re: Manifest de la diada nacional de Mallorca
12 des 2005
endavant amb maulets!
la lluita és l'únic camí!
Re: Manifest de la diada nacional de Mallorca
12 des 2005
Maulets parau de fer partidisme dels pocs reductes que us queden on teniu presència i si sou inteligents començareu a buscar un proces de confluència sense condicions ni partidismes revolucionàris que acabin com nous vinaròs...cap a la unitat popular del jovent endavant amb la unitat....
Re: Manifest de la diada nacional de Mallorca
12 des 2005
ENDAVANT AMB LA UNITAT POPULAR.....en el terreny del jovent estaría bé que maulets donguès passos endavant cap aquest procès de confluència ja que la realitat actual no és la de fa 5 anys enrere tenim la presència de dos blocs diferenciats crec per polítiques internes abans de començar un procès que no aniría enlloc potser...invitaria a maulets a reflexionar sobre el seu tema social....debats i reformulacions internes si de veritat creuen i volen estar a L'EI....ja que de tota la vida L'EI ha sigut independentista i socialista des de el psan mdt terra lliure i ells per ara no estan en aquesta línia....PER LA UNITAT DEL JOVENT ENDAVANT AMB UN PROCÈS DE CONFLUÈNCIA NET I CLAR !
Re: Manifest de la diada nacional de Mallorca
12 des 2005
més de 50 assemblees locals. Més de 30 comarques on maulets té presència i li dius reducte? jajaja, de lo teu se li diu enveja! L'àrea metropolitana no és tot el país garrulo!

Contra les enveges dels pseudoprogres amb moltes arracades... el combat maulet continua!

Qui fa propostes unitàries? Maulets. i qui les rebutja? ... no seré tant cabró de dir noms

Independència i socialisme!
Re: Manifest de la diada nacional de Mallorca
12 des 2005
Sou uns bajanots, no hi ha pus definició. Jo tal vegada també ho sóc per contestar-vos però no ho he pogut evitar contestar les vostres bajanades.

És molt fàcil xerrar des de la llunyania però si algú té cap cosa a dir a la penya de Mallorca que hi vagi i els hi demani que pensen i que no pensen.

Pel tema del contingut social pegau-li una ullada al manifest i després ja xerrareu.

Deixau-vos de mirar la guixa que el país no solament és el Principat...
Re: Manifest de la diada nacional de Mallorca
12 des 2005
Primerament....les propostes d'unitat puc entendre qui les pugui realitzar pel sol fet d'estar a un pas de desaparèixer o bueno el simple fet de seguir com està en un estat de decadència total això per començar i desprès dir que una representació comarcal poden ser 2-3 persones per assemblea dons buneo si vols dir que això és una comarca dons et donaré la raó..

apa salut i a seguir treballant que d'això fa anys que se us ha oblidat

independència i socialisme ( per cert no com el socialisme del PV DE MAULETS ) haviam si us aclareu!
Re: Manifest de la diada nacional de Mallorca
12 des 2005
i tant,
al resplandor aquell hi he estat 2 vegades en ma vida,la darrera amb un exdirigent d'Endavant, un militant d'endavant i una d'una cajei barcelonina.

I a l'hamsa hi portava anant des dels 16 anys, però darrerament per culpa de descerebrats com tu però de blau.

I per cert, creus que penjo històries des del correu de l'assemblea dde mallorca d'una organització on no milito?
Re: Manifest de la diada nacional de Mallorca
12 des 2005
que fàcil ho tenen els trolls per provocar-vos a uns i altres xiquets
Re: Manifest de la diada nacional de Mallorca
12 des 2005
PUDDI QUI ES AQUEST SUB-NORMAL????

DEIXEU-VOS DE DIR TONTERIES
Re: Manifest de la diada nacional de Mallorca
12 des 2005
PUDDI QUI ES AQUEST SUB-NORMAL????

DEIXEU-VOS DE DIR TONTERIES
PUDDi deixa la lluita i passa't al tràfic...
12 des 2005
PRIMERAMET: ETS UNA RATA INTOXICadora del teu barri sants) com ets capaç de convocar xerrades o actes de la cup-barcelonès,quan mai ha existit i mai existirà `mentre's seguiu amb aquests plantajaments,de vendrèus al poble català com està fetn ERC(i la jerc) i autodenominar-vos el jovent revolucionari dels paísos catalans,com mai heu portat a la pràctica les vostres tesis,que sàpigues,reformista,maulets,hippi,que mai les vostres paraules tindràn sentit i menys els vostres actes.. només recorda els temps de la PUA al barri de sants en què caminaves amb el cap baix i ka teva úniques accions eren: anar amb un taker,i anar pintant la paraula Maulets per tot el barri i esperant el cap de setmana per enpolvarte el nas de mala manera... elreflexe dels maulets actuals és el reflexe del moviment "revolucionari" dels maulets actuals.

esteu acabats!
PUDDI: el millor que pots fer,passa't a la festa,veste'n de festa i deixa en pau la gent que té ganes de treballar per aconseguir els objectius d'un poble.

DEIXA LA LLUITA I DEDIQUET A LA FESTA,AL TRÀFIC..QUE ENS FARÀS UN FAVOR. COM HO FEIES A L'HAMSA I A TOTS ALS LOCALS DEL ROLLO (BARRAQUETA,CASAL POPULAR DE GRÀCIA,GER,LA TORNA,ARRAN,CAN VIES,CASAL JAUME COMPTE) QUE ÉS MOLT TRIST....

AH,I PER ÚLTIM,S'HI ACABES PASSATN PER LA VILA DE GRÀCIA,I PASES PEL CASAL POPULAR,no te'n vagis sense pagar,com acostumes a fer,que és molt trist,que xabalets de 15 anys tinguin de sortir de la barra,per demanar-te 1,20 euro. perquè t'has pira't sense pagar amb uhn local del rollo.TACANYO,lladre.
Re: Manifest de la diada nacional de Mallorca
12 des 2005
Més d'un hauria d'anar al psicòleg, no els hi hem de donar pasta per què si però algú encara no ha superat que la sea postura davant les europees fos majoritària. No a tall col·lectiu, però a més d'un li cal
Re: Manifest de la diada nacional de Mallorca
12 des 2005
i axiò no anava de mallorca?
Re: Manifest de la diada nacional de Mallorca
12 des 2005
em smebla increible el que estic veient aquí. Si us plau, que els administradors d'indymedia eliminin els missatges d'aquest forum. A veure si el manifest de l'EI a Mallorca es convertirà es una font de bajanades i informació per la brigada d'informació.
Re: Manifest de la diada nacional de Mallorca
12 des 2005
Crec que és prou evident que aquí un parell (no crec que més) de persones adoptant diferents papers s'han esplaiat a gust intoxicant amb l'unic objectiu de crispar i enfrontar.. Aquests comentaris no crec que surtin de ningú de l'Esquerra Independentista.. sinó d'alguns amb ganes de crispar, m'imagino d'on poden ser, però no val la pena que ho digui, qualsevol pensant una mica s'ho pot imaginar.
Re: Manifest de la diada nacional de Mallorca
12 des 2005
Prou intoxicació!!!
Re: Manifest de la diada nacional de Mallorca
12 des 2005
amunt maulets!
amunt amb la unitat popular!

endavant amb la lluita popular!

un que creu en l'EI malgrat els trolls d'internet
Re: Manifest de la diada nacional de Mallorca
13 des 2005
Esteu BASTANT malalts i feu una pena. Tots plegats.
Re: Manifest de la diada nacional de Mallorca
13 des 2005
és frapant la quantitat de gent que no té res a fer amb la seva vida. Aneu a picar pedra, mandrosos! i deixeu-nos treballar amb tranquilitat, què n'hi ha que porten més de quinze anys treballant i per culpa de xusma com els vostres entaulats nacionals les passes són cada cop més petites.
Re: Manifest de la diada nacional de Mallorca
13 des 2005
un dia més. enganxar cartells d'una organització que no és la meva. però si jo tan sols volia que els joves de la vila féssim alguna coseta per la llengua i els immigrants. i ara, haver de penjar cartells d'aquesta penya de la presó. jo flipo. com pot ser que aquesta secta aguanti. normal, si és que els únics xavalins que els foten cas van tot el dia de drogues fins al cul i llavors... passa el que passa. mira aquells, rajant minut a minut dels altres, i tot perquè ell es fa dir socialista. però si ni tan sols sap que vol dir. socialisme, independència... però si són quatre friquis passats de coca i que només pensen amb el barça. hauria de començar a pensar en deixar aquesta colla de friquis. però és que després aniran dient que si soc un botifler (què és un botifler?), un traïdor, un maulet (què és un maulet?)... que si el que passa és que m'estic tornant massa tou. però si jo només vull fer alguna cosa pel poble, i aquests flipats amb el país basc, no veuen més enllà de la borratxera del divendres i del xandall adidas que els ha comprat la mama.

Saps què, a la merda els cartells dels presos de no se on, a la merda la collonada de la unitat popular, a la merda el país basc i a la merda el país. ells s'ho han buscat, me'n vaig amb les...
Re: Manifest de la diada nacional de Mallorca
13 des 2005
au! ves-te'n lluny i no tornes MADERO
Re: Manifest de la diada nacional de Mallorca
14 des 2005
Precisament perquè sempre ens estem tirant pedres els uns als altres estem com estem, pensem pasar-nos 30 anys més tirant-nos pedres? que hem d'esperar? a la pròxima dictadura? a que ja estem prou malament com per no poder fer ja res pel món? No simpatitzo gens amb determinades organitzacions de l'EI, però estic fart de les picabaralles entre moviments socials. Ja ho diuen, divideix i venceràs. No em penso posicionar com ha fet alguna gent d'aquest xat, encara que alguns disimuladament perquè aixó sería entrar en un joc estúpid d confrontació contra gent que encara que cregui en estrategies diferents a les meves, pensa igual que jo.

Hauriem de ser capaços de crear una organització que ens permetés cooperar cuant estiguessim d'acord amb alguna cosa. Espanta llegir alguns posts de gent revolucionaria a indymedia i per internet en general: abunden les critiques entre nosaltres, però critiques amb mala llet i de forma gens constructiva i que no serveix per tant, per res més que destruïr. ¿us heu preguntat mai a on voleu arribar? ¿us heu preguntat mai que teniu en comú amb ideologies aparentment molt llunyanes a la vostra? Després d'haver conegut a gent de l'EI, anarquistes varis, gent del moviment okupa i altres organitzacions com el Psuc Viu, et dones comptes que estem d'acord amb un munt de coses per les cuals no treballem colze contra colze, sinó cara a cara. Ens mirem massa al melic, i d'aixó s'en diu immaduresa. Falta per desgràcia, sensatesa en els moviments socials: quant critiques a algú que pensa de forma similar a la teva, encara que tu vulguis senyalar les diferències que pot ser necesàri i s'ha de fer de forma constructiva, segons com el critiquis, t'estas criticant a tu mateix, perque el desautoritzes davant de l'altre gent i perjudiques també les idees que comparteixes amb aquesta persona. Aquesta penso que es una de les coses més importants que he aprés lluitant des dels moviments socials i espero que algun dia tots i totes ens n'anem donant compte, perquè, del contrari no ens espera cap altre futur que la autodestrucció.

Avui en dia, encara que hi ha molts joves mobilitzats, cada cop la gent té menys ganes de pensar primer i després actuar conseqüentment i aixó fa que ho fem de forma menys efectiva. És absurd plantegar estratègies sense suport social i aquesta penso que podria ser una de les priemres estrategies a seguir, però en primer terme açó ho haurà de decidir cada assamblea per separat, està clar.

Jo per la meva part encara tinc esperança, doncs sense aixó, la vida no val la pena de ser viscuda, sé el que voldria, per`també sé que li puc exigir al món i que no en puc esperar. No com molts altres companys que s'han cansat del sectarismes, aquesta pàgina n'és un exemple, espero que hi pensem una mica. M'agradaria anomenar una cançó de ràbia positiva que es diu "si critiques". Diu coses molt importants sobre aquest tema i sobre gent, que inclús amb tota la bona voluntat del món, acaben destruint.

Salut i Revolta! Que no moria la flama!
Re: Manifest de la diada nacional de Mallorca
14 des 2005
Ja era hora que algú digués alguna cosa amb un mínim de sentit.

Després de veure aquesta bacanal de crítiques personals fetes des de l'anonimat, de sectarismes, d'inmaduresa política, de falta de visió nacional...podria dir que estic enfadat, però no és veritat...el que m'evoca tot això és TRISTESA i RÀBIA. Ràbia contra tots els que alimenten aquest odi infantil i visceral, contra totes aquelles que transmeten la seva fustració a la nova militància de l'EI...perquè em de recordar que l'ODI la majoria de cops no s'aprèn, s'ENSENYA. Totes tenim una responsabilitat.

SIUSPLAU: PROU!!!

SALUT
Re: Manifest de la diada nacional de Mallorca
31 des 2005
Impressionant... A qui se li ha passat pel cap de debatre a indymedia temes sobre les relacions de confluència entre els joves de l'EI? Aquests temes no es tracten a un fòrum d'internet, sembla mentida que existeixin comissions de formació a les nostres organitzacions i que acabem tots xerrant com cotorres i alimentant la brigada d'informació que deu estar agafant un empatx de dades impressionant. També els jerkis disfrutaran veient com l'EI discuteix des del sectarisme polític...

Prou sectarismes, prou infantilisme! La CAJEI i Maulets junts, avançant cap a la confluència, pas a pas, amb esforç i dedicació, amb consciència. L'únic partit que tenim és la CUP i tots en formem part. La unió fa la força, cert? Doncs au! No ens tirem els plats pel cap que els únics intoxicadors d'aquí són els jerkis reformistes, el jovent revolucionari dels països catalans hem d'avançar cap a una Juventut unida sota un mateix estandard.

Jo milito milito a la CAJEI i em sento tant maulet com vosaltres, perquè al cap i a la fi, el nostre objectiu és comú i la nostra raó de ser és aglutinar el jovent independentista dels Països CAtalans i dur-los cap a la militància, per algun dia arribar a constituïr juntament amb vosaltres una organització juvenil forta i de masses. Una Joventut d'Unitat Popular.

Salut i Revolta!
Visca l'Esquerra Independentista!

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more